pregătirea unui gazon pentru iarnă

Când trebuie să începeți pregătirea gazonului pentru iarnă? Răspunsul va depinde de condițiile climatice caracteristice fiecărui district. În Siberia, de obicei, încep să tundă gazonul la iarnă la sfârșitul lunii august. Locuitorii din zonele mai calde încep uneori procedurile pregătitoare în noiembrie. Este necesar să orientați iarba să crească până la 6 cm de la momentul cositului pregătitor până la primul îngheț.

Cum de a pregăti un gazon pentru iarna?

Pregătirea gazonului pentru iarnă include mai multe etape:

  1. Curățarea gazonului de la ramurile și resturile căzute. Este mai ușor să scoateți gazonul cu greble. Curățarea frunzelor căzute trebuie făcută de mai multe ori, de preferință imediat după frunzele de toamnă - acoperă complet peluza de lumină.
  2. Aerarea solului: pământul este străpuns de furcă până la adâncimea dinților. Aerarea este necesară pentru a asigura că apa acumulată în stratul superior al solului intră în straturile profunde. Aerarea cu furculiță pentru câteva zile transformă peluza, prin care mulți au mers. Îmbunătățește drenajul solului, ierburile primesc mai mulți nutrienți.
  3. Cosit de gazon. Înălțimea totală a ierbii trebuie să fie de cel puțin 4 cm. După răsturnare sau tăiere, lamelele de iarbă mici vor fi spălate de pe peluză.
  4. Hrănirea solului.
  5. Mulcirea solului.

Hrănirea solului

Puteți alimenta solul cu mai multe tipuri de îngrășăminte:

  1. Potasiu. Acțiunea de potasiu este similară cu acțiunea antigelului - nu permite ca laptele de celule din ierburi să înghețe în sezonul rece.
  2. Fosforul. Este una dintre cele mai importante minerale care asigură o dezvoltare normală și o creștere bună a plantelor.

Îngrășămintele cu fosfat și potasiu sunt introduse în sol în luna octombrie. Principalul lucru în alegerea îngrășămintelor complexe este de a acorda atenție conținutului de azot. Fertiliza solul cu azot înainte de pregătirea pentru gazon de iarnă nu ar trebui să fie: ea determină diviziunea celulară rapidă, creșterea accelerată a ierbii, rezultând în iarbă muguri își pierd rezistența la îngheț, iar gazonul este complet vymerznut iarna.

Cosit de gazon

Este foarte important să se asigure că iarba înainte de a merge sub zăpadă nu a fost mai mică de 6 cm, dar nu foarte mare. Tăierea gazonului pentru iarnă este obligatorie, altfel iarba nu va supraviețui iernii. Creșterea prea mare a ierbii neimprimate va duce la prinderea gazonului sub zăpadă. Iarba scurta (mai mica de 6 cm) nu poate oferi plantei cantitatea necesara de oxigen. Prin urmare, gazonul ar trebui să fie tăiat cu un astfel de calcul, care până la momentul primului îngheț va crește cu 2-3 cm.

Important! Nu tăiați gazonul imediat înainte de îngheț. Iarba nu va avea timp să se recupereze.

Semănarea gazonului pentru iarnă

Așa-numita însămânțare de iarbă a gazonului nu este o practică atât de rară. Pentru a se asigura că iarba a supraviețuit cu succes iarna, este necesar să semănați gazonul în intervalul de la începutul lui august până la începutul lunii septembrie. Și mai devreme, cu atât mai bine. Dar însămânțarea ierbii de iarnă nu ne va salva de la nevoia de a trece prin zonele înghețate în timpul sezonului rece.

Cum să păstrați gazonul în timpul iernii?

Există mai multe secrete care vor ajuta gazonul să petreacă în condiții de siguranță iarna:

cum să pregătească un gazon pentru iarnă

  1. Reduceți sarcina pe gazon. Rularea pe gazon în timpul iernii nu merită. Desigur, exclude complet mișcarea gazon acoperit de zăpadă nu va funcționa, dar sarcinile rezistive, cum ar fi jocuri cu caini, schi, poate fi efectuată numai la înălțimea stratului de zăpadă de pe gazon cel puțin 20 cm.
  2. Distrugerea gheții. În lunile de iarnă și la începutul primăverii se formează pe o zăpadă o crustă ușoară de gheață. Aceasta împiedică fluxul de oxigen, deci trebuie să scapi de astfel de pături de gheață. Cel mai bine este să spargeți crustele cu greble sau pur și simplu să vă plimbați pe o peluză acoperită cu gheață.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

14 − 5 =