Pregătirea tratamentului semințelor

Înainte de a planta semințele în sol, acestea sunt de obicei tratate cu diferite substanțe în scopul calire, decontaminare și așa mai departe. Ca urmare a acestei pre-tratare, semințele dau un aspect mai prietenos muguri, dar plantele în sine sunt rezistente și să dea randamente mai mari.

Metode de tratare a semințelor înainte de însămânțare

Există diverse metode de tratare a semințelor. Să ne uităm la ele:

  1. Selecție și calibrare. Semințele sunt selectate în funcție de densitatea lor - pentru aceasta ele sunt coborâte în soluție salină și numai cele rămase în partea de jos sunt lăsate pentru însămânțare. Semințele sunt de obicei calibrate manual, selectând cele mai mari - un astfel de material de semințe, de regulă, are o cantitate mare de nutrienți și va asigura randamente mai bune. De asemenea, scopul calibrării poate fi selectarea semințelor de dimensiuni egale care vor da lăstari prietenoși.
  2. Înmuiere în apă. Se folosește pentru a înmuia pielea densă și pentru a reduce timpul de germinare. Semințe pre-îmbibate de plante tugovishchih poklevyvayutsya mai repede. Pentru a face acest lucru, acestea sunt învelite în tifon sau pânză și sunt scufundate în apă la temperatura camerei timp de 10-12 ore. După înmuiere, semințele trebuie să fie uscate și sărate în sol umed.
  3. stratificare. Această metodă este o întărire a semințelor pentru a crește rezistența la frig a plantelor. Se utilizează în mod obișnuit pentru culturi cum ar fi morcovi, sfecla, varză, patrunjel, ceapă etc.
  4. Încălzirea. Aceasta este o metodă mai puțin frecventă, dar foarte eficientă. De exemplu, semințele de dovleac și pepene verde încălzit pentru germinare rapidă și ramificarea, morcovi și varză - să se ocupe de necroză superficială și bacteriozelor, arpagic - pentru a preveni și pentru a preveni cernerii mucegaiului. Semințele de plante diferite se încălzesc de obicei în 5-6 ore, dar în condiții de temperatură diferite, care trebuie respectate cu strictețe.
  5. barbotare (tratament cu oxigen în apă). Se efectuează cu ajutorul compresoarelor de acvariu, așezând semințele în saci de in, în apă, la temperatura camerei. Datorită acestui tratament, perioada de germinare în semințele rare este mult mai scurtă.
  6. Dezinfecția. Tratarea semințelor se efectuează prin dezinfectarea acestora cu o soluție de permanganat de potasiu sau acid clorhidric. Uneori se folosește și metoda de pre-tratare a semințelor cu peroxid de hidrogen, ceea ce contribuie la creșterea germinării lor, la ameliorarea ratelor de creștere și la îmbunătățirea imunității.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

3 + 5 =