pregătirea zmeurii pentru iarnă

Pregătirea zmeurii pentru iarnă nu începe în toamnă, ci în vară. În ultima săptămână a lunii august, este necesar să se hrănească îngrășăminte puternic zmeură de potasiu și fosfat, care va pregăti sistemul de rădăcină de plante pentru iarna si viitorul sezonului de creștere. Ultima hrănire se face înainte de îngheț. Ce alte lucrări ne așteaptă în timpul pregătirii toamnei de zmeură pentru iarnă - aflăm mai jos.

Pregătirea tufelor de zmeură pentru iarnă

Decuparea din zmeură poate fi începută după ultima recoltă, când se încheie sezonul activ de creștere. Trebuie să tăiați toate lăstarii care au fost recoltați în acest an. Acest lucru va salva planta de la cheltuieli inutile de energie, direcționându-le pentru a pune recolta viitoare pe ramuri stubby. De asemenea, din buruienile de vară, eliminăm toate lăstarii slabi și subțiri, lăsând doar cele mai puternice și coapte.

Zăpada adăpost pentru iarna începe cu jartiera si mulcirea. Pentru a menține umezeala la rădăcinile zmeurii, acestea trebuie păstrate acoperite pe tot parcursul anului. Materialul de muls poate servi ca frunze de turbă, paie, frunze prelaya. Pulberea din lemn de conifere și acele înșiși nu sunt potrivite pentru zmeură, deoarece nu-i plac mediul acid.

Mulchingul de toamnă este un punct extrem de important, deoarece în timpul înghețurilor subțiri, în absența capacului de zăpadă, numai acest lucru poate salva zmeura din congelare. Stratul optim de mulci. - strat de 5 până la 10 cm inferior nu se va proteja de frig, și să provoace o mai mare amortizare-off, purulent și boli fungice.

Înainte de mulcirea este necesar să se udă bine solul, astfel încât planta să nu dispară pe timp de iarnă cu un sistem rădăcină uscată.

Cum de a lega o zmeură pentru iarna?

Când se încheie procesul de falloff a frunzelor, vine timpul de îndoire și legare a biciului de zmeură. Pentru a face acest lucru, aveți posibilitatea să utilizați un design simplu, sub forma câtorva săpate în stâlpii din lemn sau din metal, între care firul este întins.

Pentru legarea de iarnă, firul trebuie să treacă la o înălțime de 20 cm de la sol. Deci, ramurile zmeurii vor merge rapid sub zăpadă și nu au timp să înghețe. Pentru a lega este necesar într-un mod arc, legând cu fire de nailon sau panglici puternice.

Este important să îndoiți zmeura în timp, în timp ce ramurile sale sunt încă destul de flexibile. Dacă strângeți acest lucru, acestea devin murdare și devin fragile, astfel încât, cel mai probabil, le veți deteriora în timpul procesului de styling.

Zăpadă adăpost pentru iarnă

Dintre toate întrebările referitoare la modul de tratare a zmeurii pentru iarnă, rămâne doar întrebarea cu o acoperire suplimentară. În general, necesitatea unei protecții suplimentare a arbuștilor este relevantă numai dacă iernile din regiunea dvs. nu sunt suficient de înzăpezite. Și dacă stratul de zăpadă este suficient, atunci mulciul și capacul de zăpadă vor fi suficiente. Ca o ultimă soluție, puteți adăuga întotdeauna zăpadă în tufișuri dacă stratul său pare să fie insuficient pentru dvs.

Dacă locuiți în aceste zone, în cazul în care zăpada cade în timpul iernii un pic, și înghețurilor de iarnă și însoțite Chillwind, cel mai bine este de a construi un adăpost în jurul valorii.

Acoperiți mai bine materialele nețesute, cum ar fi spandbond sau lutrasil. Ei au lăsat în aer și să permită zmeura să "respire", excluzând amortizarea.

cum să cravată o zmeură pentru iarnă

Când îndoiți ramurile de la sol și fixați-le pe fir, trebuie să puneți mai multe straturi de material de acoperire și să o fixați. Puteți apăsa sau prikopat din două părți.

O altă opțiune pentru protecția suplimentară a tufelor de zmeură de vânturi și iarnă fără zăpadă este construcția unei structuri din foi de policarbonat încastrat în fagure. Ele sunt așezate pe partea de sus a zmeelor ​​curbate de tipul de adăpost în formă de arc.

În primăvară, toate adăposturile sunt importante în timp pentru a îndepărta și a lega zmeura până la grătar. Capacul trebuie înlăturat în etape: îndepărtați mai întâi materialul de acoperire, apoi ridicați ramurile până la grătarul superior. Cel mai bine este să faceți acest lucru până la jumătatea lunii aprilie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

73 − = 72