prelucrarea cartofului înainte de plantarea cu sulfat de cupru

Pentru a obține o recoltă calitativă și abundentă, grădinarii recurg întotdeauna la înmuierea semințelor. În ceea ce privește cartofii, va trebui să fie procesată de două ori: mai întâi pentru a ajuta tuberculii să germineze și să se pregătească pentru plantare, apoi să îi protejeze de dăunători și boli. Tratamentul cu sulfat de cupru este considerat a fi măsuri de protecție și de stimulare, semințe de cartofi, acesta va face serviciul de două ori înainte de plantare. Și din punct de vedere ecologic, este sigur.

Sulfat de cupru pentru cartofi

Tratamentul de precondensare cu sulfat de cupru nu începe cu cartofii de gătit pentru soluția în sine. Acest articol este aproape ultima din pregătirile generale pentru plantare. Totul se întâmplă în trei etape:

  1. Aproximativ două săptămâni înainte de plantare, chiar înainte de prelucrare cu sulfat de cupru, materialul de plantare al cartofului trebuie să germineze. Sarcina ta este să găsești un loc cald cu lumină împrăștiată, apoi să-i faci tuberculii și să aștepți ecologizarea. O nuanță caracteristică verde face ca tuberculii să fie rezistenți la multe boli.
  2. Deși tratamentul înainte de plantare cu sulfat de cupru și se referă la metode pentru îmbunătățirea randamentului de cartofi, dar de la mijloace speciale pentru o creștere bună a semințelor nu ar trebui să fie aruncate. Chiar în cutii puteți stropi tuberculi cu o soluție de cenușă de lemn, rezultate bune sunt date de "Immunocytophyte".
  3. Prelucrarea cartofilor cu sulfat de cupru se face imediat înainte de plantare. Pentru a folosi cartofii într-o găleată de zece litri, amestecăm o linguriță de sulfat de cupru, precum și permanganatul de potasiu cu acid boric. Foarte atent, cartofii se transformă într-o grătar și se înmoaiește într-o găleată timp de 15 minute. Ca urmare, sulfatul de cupru nu numai că salvează din phytophthora, dar va proteja de asemenea cartoful de recoltarea altor boli. Și imediat după procesare, poți roti tuberculii în cenușă de lemn.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

67 − = 60