Moscova maghiară - descriere

Varietatea populară a prunelor "Wengerka", care se distinge prin lungimea fructului și a culorii sale întunecate, are multe soiuri. Unul dintre cele mai renumite - varietatea "Moscova". A fost retras în anii cincizeci ai secolului trecut și a trecut cu succes teste în grădinile din regiunea Moscovei.

Descrierea prunii "maghiara Moscova"

"Wengerka de Moscova", sau așa cum se numește și "Tsaritsinskaya", dezvoltă un copac înălțime medie, cu o înălțime de cel mult 3 m, un copac cu o coroană întinsă de formă sferică rotunjită. Pe ramurile roșu închis apar frunze verzi întunecate de formă alungită și flori albe, de unde apar apoi fructe.

Fructele prunului "muscovit maghiar" au o formă ovală-alungită sau rotundă-ovală caracteristică întregului grup. Greutatea lor ajunge la o medie de 20 până la 30 g. Crema are o piele groasă și densă, de culoare purpuriu-roșie, cu un strat tipic soso-ceros și un gust ușor amar. Sub piele este o carne de aur galben, densă și suculentă. Potrivit experților, gustul este dulce și acru și nu este remarcabil. De aceea, soiul de prune "Wengerka Moskovskaya" nu este utilizat în principal în formă proaspătă, ci pentru fabricarea gemului, compoturilor și uscării. Semințele de prune alungite sunt separate separat de pulpă. Răsărirea fructelor are loc târziu - până la jumătatea lunii septembrie.

Avantajele și dezavantajele prunii "maghiară Moscova"

În ciuda faptului că calitățile gustului soiului înflorit nu diferă în originalitate, "Muscovitul maghiar" are meritele sale. În primul rând, a fost creat pentru ierni destul de severe ale trupei de mijloc. Iar rezistența la îngheț a soiului este frumoasă. Chiar dacă copacii sunt expuși efectelor de vreme rece, ei își reiau repede creșterea datorită dezvoltării active a trage-ului.

În plus, polenizatoarele de prune "maghiari maghiari" nu sunt necesare.

fel de moscã de prune maghiară
Acesta este un soi fertilizat, care nu este necesar în "vecini". Prunul oferă întotdeauna o recoltă bună: dintr-un copac puteți colecta până la 25-35 kg, în ani buni chiar până la 40 kg. În același timp, la momentul maturizării fructelor, soiul vine în medie pentru al șaselea și al șaptelea an de creștere, uneori mai târziu. Și din nou, demnitatea - marca "tsaritsynskaya maghiară" se bucură în mod constant, bucurându-se anual de o risipă de fructe. Pentru meritele soiului "tsaritsynskaya maghiar" pot fi atribuite și tolerabilitate bună a fructelor de transport pe distanțe lungi.

Desigur, soiul are dezavantajele sale. De exemplu, rezistența unei varietăți la boli este caracterizată ca medie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 5 = 3