pere

Dacă sunteți în căutarea unei grădini mici, în același timp frumos și nemanipulat, apoi să planteze în condiții de siguranță acolo o scoică perenă - o plantă din categoria "plantate și uitate". Creierul peren, în ciuda fragilității sale externe, are o adaptabilitate excelentă la condițiile exterioare și poate supraviețui în condiții absolut inadecvate pentru flori. Nu va împiedica înflorirea unui soare strălucitor, sau aproape absența ploii. Mai mult decât atât - excesul de umiditate provoacă cel mai adesea bolile acestei plante. Vom vorbi despre complicațiile de a crește astăzi mlaștina perenă.

Trifoiul de pădure triplă - cultivarea și îngrijirea

Procesul de cultivare a unei seceluri perene începe, desigur, cu alegerea unui loc pentru plantare. Deci, unde este mai bine să plantezi această plantă? Pentru a mlaștină crește bine și înflorit complet, ar trebui să fie plantate în zone bine luminate, maxim - în penumbra. Plantați în umbră de mlaștină, deși nu mor, ci va crește încet, și flori de la ea și nu a așteptat. Compoziția sângelui de sol este aproape indiferentă, dar este cel mai bine simțită pe soluri slăbite, umplute cu oxigen și nutrienți. Cel mai important lucru este să plantați șlagul pe un deal unde apa nu se va acumula și nu va stagna. Cel mai bine este să se planteze seceta din partea însorită a casei sau a gardului, unde va fi bine iluminată și, în același timp, nu poate fi avariată de vânt.

Îngrijirea sângelui perene este minimă și reduce la slăbirea periodică a solului din jurul acestuia prin îndepărtarea simultană a buruienilor. Slăbirea de udare este necesară numai în ani deosebit de aride, iar restul de timp este o precipitare destul de naturală.

În toamna anului, când ultimii muguri de muguri se prăbușesc, tulpinile se taie la nivelul solului. Pământul din jurul tufișului este muls cu un strat gros de humus sau compost. Pentru iarna, tufele de dud se acoperă cu paie sau lapnikom pentru a economisi de îngheț.

Cultivarea sângelui perene din semințe

Etapa 1 - colectarea semințelor

După epuizarea florilor în locul lor, se formează cutii de semințe, numite "kalachikas", încă populare printre oameni. În câteva săptămâni semințele se coacă și numai după ce "kalachik" devine galben și uscat, acestea pot fi recoltate. Trebuie remarcat faptul că germinarea semințelor de secetă perene este în măsură să rețină timp de 3 ani, și este în cel de-al treilea an de depozitare care germină cel mai ușor.

Etapa 2 - alegerea metodei de cultivare

Modul în care să crească boala de la semințe - semănându-le direct în pământ sau crescând în primul rând materialul săditor - depinde doar de cât de curând cultivatorul dorește să se bucure de înflorirea ei. Semănarea semințelor în pământ la începutul verii va duce la faptul că, până în toamnă, seceta va avea doar timp pentru a forma o rozetă de frunze. Primele flori pe ea vor apărea numai în cel de-al doilea an. Cultivat prin răsad, șlagul va înflori până la sfârșitul verii.

Etapa 3 - răsaduri în creștere

Pentru a începe însămânțarea semințelor de seu pentru răsaduri este necesar în primele zece zile ale lunii februarie. Înainte de însămânțare, semințele sunt înmuiate timp de 10-12 ore în apă caldă, astfel încât acestea să se umfle. Împământați-le cel mai bine imediat pe vase de turbă, pentru a nu deranja rădăcinile delicate ale mlaștină prin procesul de culegere și transplantare în sol deschis. Semințele sunt coborâte în sol la o adâncime de câțiva centimetri și mlaștină tufiș perenacoperiți cu atenție un strat subțire de pământ. Cel mai bine este să se germineze la o temperatură de + 22 ° C. Când se formează două frunze pe materialul săditor, acesta poate fi aruncat de vase separate, dacă este necesar. Când răsadul devine puțin mai puternic, puteți începe să-l temperați, scos-l periodic la aer curat.

Etapa 4 - plantarea răsadurilor în pământ

Răsadurile de plante în grădina de flori ar trebui să fie la începutul lunii mai, când primăvara a devenit deja mai puternică în drepturile lor. Pentru plantare este mai bine să alegeți o seară caldă și fără vânt. Între coarnele de arbuș, se lasă goluri de 25-40 cm pentru a permite evaporarea excesului de umiditate fără nici o interferență din sol.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

75 − 73 =