răzuitor pentru plăci din sticlă-ceramică

Până în prezent, puteți cumpăra mai multe tipuri de mașini de gătit electrice. Acestea diferă odată în mai mulți indicatori:

 • suprafață de lucru (emailată sau sticlo-ceramică),
 • metoda de încălzire (metoda de inducție sau folosirea unui tenh);
 • metoda de control (senzorială sau mecanică);
 • prezența unui cuptor (cu el și fără el).

Și, desigur, tipul de aragaz depinde de cât de multă grijă este nevoie. În acest articol vă veți familiariza cu un instrument special pentru curățarea unei plăci cu o suprafață de lucru din sticlă-ceramică - o racletă.

Răzuitorul pentru curățarea ceramicii din sticlă constă din următoarele elemente:

 • mâner - este fabricat din plastic sau metal;
 • lama - poate fi mobilă (retrasă) și fixată;
 • șurub - utilizat pentru fixarea și schimbarea lamei.

Cel mai adesea, lamele suplimentare sunt livrate cu răzuitorul pentru curățarea sticlei ceramice pentru a înlocui cele deja îndoite.

Răzuitoarele cu un suport de plastic și o lamă fixă ​​au o durată de viață mai scurtă decât modelele cu mâner din oțel și cu o lamă retractabilă.

De ce este necesar să folosiți o răzuitoare pentru plăcile din ceramică de sticlă?

În procesul de gătit, chiar și cea mai îngrijită gazdă poate stropi supa sau compot. Acest lucru va duce la faptul că pe sobă vor rămâne pete grase sau dulci. Pentru a elimina astfel de pete, în nici un caz nu trebuie să folosiți fălcile grele, obiecte metalice (vată de fier, cuțite, perii) și detergenți abrazivi.

Pentru a curăța eficient suprafața de lucru din sticlă-ceramică a plăcii și pentru a preveni formarea de zgârieturi mici pe aceasta, se recomandă utilizarea unui astfel de raclete special pentru ceramica din sticlă.

Cum se utilizează o racletă pentru plăcile din sticlă ceramică?

Pentru a îndepărta murdăria de pe suprafața sticlo-ceramică este necesar:

 1. Aplicați pe o cârpă moale curată o substanță de curățat specială pentru ceramică din sticlă și ștergeți întreaga suprafață a plăcii.
 2. Permiteți timp pentru a usca agentul aplicat.
 3. Puteți începe să zgâriați. Pentru aceasta, răzuitorul trebuie așezat la un unghi de 30 de grade față de placă și să facă mișcările de curățare înainte și înapoi.
 4. După finalizarea curățării, ștergeți placa cu un burete moale curat.

Dacă procesul de curățare a murdăriei durează mult timp și pentru aceasta trebuie să depuneți eforturi, înseamnă că fie lama este blocată și trebuie să o înlocuiți, fie că nu țineți răzuitorul corect.

Cu utilizarea corectă, un astfel de răzuitor va îndepărta rapid reziduurile de mâncare arse, materialul topit, etc.

Sfaturi utile

Pentru a facilita procesul de curățare și curățare a plăcii din murdăria acumulată, trebuie respectate următoarele recomandări:

 1. Este necesar să curățați imediat zahărul ars, până când aragazul sa răcit complet.
 2. Pe un loc foarte dur și vechi, aplicați ulei de măsline sau acoperiți cu un burete umed timp de 10 minute - acest lucru va face mai moale și va facilita curățarea.
 3. Petele foarte stabile ar trebui să fie tratate mai întâi cu o pastă apoasă de bicarbonat de sodiu, să rămână în picioare și, fără să aștepți un plin cum să utilizați o racletă din ceramică din sticlăuscati, curatati aragazul de pata si apoi indepartati murdaria si reziduurile de sifon cu o carpa moale. Dacă acest lucru nu funcționează, repetați procedura adăugând suc de lămâie la pasta de sifon și lăsați timp de 10 minute.
 4. Curățați curând plăcuța cu agenți de curățare proiectați special pentru ceramica din sticlă, ceea ce contribuie la formarea unui film de protecție.
 5. Pentru o mai bună curățare a petelor, este necesar să încălzi ușor suprafața de lucru.

Folosind o răzuitoare specială pentru a vă îngriji de placa ceramică din sticlă, o veți păstra în stare perfectă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 87 = 95