Reproducerea ferigilor

Aceste plante interioare elegante și destul de diverse sunt foarte populare printre florariști. Cu ajutorul lor decora ambele camere de locuit, și de birou. Ele par spectaculoase datorită frunzișului luxuriant și luminos, se potrivesc perfect în orice interior și devin o decorare a camerei. Reproducerea ferigi în casă nu poate fi atribuită unui proces simplu din cauza unui număr de caracteristici, dar mai mult sau mai puțin experimentați florar este cu siguranta capabil.

Cum de a multiplica o ferigă?

Există mai multe moduri de a reproduce o ferigă de interior:

 • împărțirea tufișului;
 • șutează;
 • cu ajutorul tuberculilor (cum ar fi nefrolepsa);
 • pe și, bineînțeles, metoda cea mai prelungită și cea mai cunoscută de reproducere a ferigilor - spori.

Fiecare dintre opțiuni are dreptul la viață. În practică, metoda cea mai sportivă și cea vegetativă de reproducere a fermei de domiciliu este cea mai des utilizată. Să ne ocupăm mai mult de fiecare dintre ele.

Reproducerea asexuală a ferigilor

Cel mai simplu mod de a împărți un tufiș mare în mai multe este să-l împărțiți în rozete. Dacă aceasta este o specie de lungă durată, este necesară separarea unei părți a rizomului împreună cu o pereche de rădăcini și cel puțin un rinichi. După plantare, planta va crește rapid.

Dacă este o chestiune a speciilor care formează biciuri, merită să folosiți mușchi umed pentru înrădăcinare. Toate lucrările sunt efectuate doar în primăvară: vremea ar trebui să rămână rece, iar planta intra în faza de creștere activă. Este permis să se împartă astfel în perioada august-septembrie, dar numai în condiția răcirii.

Atunci când împărțiți tufișul, acordați atenție meristemurilor. Acesta este punctul de creștere a rizomului. Pentru dezvoltarea normală a materialului săditor, fiecare vaiya trebuie să corespundă în mod necesar punctului de creștere. Această variantă de reproducere a ferigilor este potrivită pentru un florar de început. În ceea ce privește maeștrii meseriei lor, adesea recurg la reproducerea sexuală a ferigilor. Acest proces are o forță de muncă intensivă și va necesita o mulțime de cunoștințe.

Reproducerea ferigilor prin spori

Pentru ciclul de reproducere a oricărei ferigi, este caracteristică alternanța a două generații. Un sporophyte de plante adulte (exact ceea ce am observat într-o oală de pe pervaz) pe fundul frunzei are mii de spori. De îndată ce aceste spori se maturizează și cad pe sol fertil, încep să germineze. În fiecare varză există organe masculine și feminine și după fertilizarea din ou se vede un nou sporofit.

Această metodă de reproducere a ferigilor este folosită pentru acele specii care au doar un singur punct de creștere și nu formează niciodată noi puncte de vânzare. În principiu, sporii de germinare sunt foarte asemănători cu procesul de germinare a semințelor. Diferența este numai în ceea ce privește dimensiunea materialului de plantare și caracteristicile îngrijirii. Reproducerea sexuală a ferigilor are loc în mai multe etape.

 1. În primul rând, găsim o foaie în care urme de praf brun pe partea din spate sunt vizibile. Se taie și se pune într-o pungă de hârtie.
 2. În timpul zilei, acest pachet este agitat periodic, dar nu este deschis. Utilizați pachetul o singură dată.
 3. Pentru aterizare, se prepară următorul amestec: turbă, sol, nisip, cărbune sunt amestecate în cantități egale. Amestecul este aburit și turnat în vase sau vase. Un strat de cărămidă este turnat pe partea de sus, care a fost preliminar fin la sol.
 4. Suprafața solului este umezită și sporii sunt turnați deasupra. Punctul important: de la marginile vasului la sol ar trebui să fie de aproximativ 1 cm. reproducerea sexuală a paportonicii
 5. Pentru reproducerea reușită a spațiului feroviar în astfel de condiții este necesar să se asigure o umiditate ridicată a aerului, temperatura de ordinul de 25 ° C. Capacitățile sunt acoperite cu sticlă, apoi sunt instalate pe tigăi cu apă de ploaie. Pentru irigare folosiți doar un spray.
 6. O lună mai târziu, pe suprafață vor apărea mici germeni foarte asemănătoare cu mușchiul. Una dintre trăsăturile reproducerii ferigilor este prezența obligatorie a unui film de apă pentru fertilizare. Nu scoateți sticla până când nu apar primele frunze pe muguri.
 7. Ciclul de reproducere a fermei a fost finalizat și am primit din nou un sporofit.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 7 = 9