Insula Rhodos din Marea Egee este o stațiune turistică foarte populară. În plus față de capitala sa, există alte locuri care merită vizitate - de exemplu, orașul fermecător din Lindos. Despre ceea ce este renumit și care sunt trăsăturile de odihnă din Lindos, veți afla acum.

Rhodes, Lindos1

Lindos în Rhodos

Acest mic oraș a fost construit în secolul al X-lea î.Hr. Astăzi, este singura pe insulă, păstrată ca un oraș rezidențial real (cu excepția Rhodei însăși). Din celelalte două - Jalliaksos și Kameiros - au rămas doar ruine. În cele mai vechi timpuri, Lindos a reprezentat un important centru al comerțului maritim, în principal datorită caracteristicilor sale naturale. Două golfuri închise au protejat perfect insula de un atac din mare, iar Lindos a devenit la un moment dat celebru ca centru de navigație - aici a fost pentru prima dată în lume adoptat un cod de drept maritim.

Rhodes, Lindos2

Aproape toate străzile orașului sunt exclusiv pietonale, foarte înguste și înclinate. Ele sunt căptușite cu piatră albă și pietricele negre și albe, care au devenit un fel de "carte de vizită" a grecescului Lindos. Din transportul din Lindos există numai măgari - pregătiți-vă pentru plimbări lungi.

Rhodes, Lindos3

Un fapt interesant este că orice clădiri noi din oraș sunt interzise, ​​deoarece sunt nesigure - toate clădirile locale sunt foarte vechi și orice clădire din apropiere poate perturba echilibrul delicat. Mergând în jurul orașului, atenție la arhitectura neobișnuită - influența așezămintelor romane, arabe și bizantine. Ei nu pot ajuta să atragă atenția călătorilor spre casele mici, pitorești, care amintesc de cuburile de zahăr rafinat de la distanță.

Rhodes, Lindos4

Hoteluri și plaje din Lindos

Faimoasa plajă de oraș din Lindos este situată într-un golf confortabil. O plajă cu nisip curată, apa azurie a Mării Egee, priveliști uimitoare ale Acropolei și o mulțime de divertisment creează oportunități minunate pentru o vacanță de plajă confortabilă.

Rhodes, Lindos5

Doar câțiva kilometri de orașul vechi este un complex de hoteluri pentru fiecare gust. Cele mai multe hoteluri de la Lindos din Rhodos au 4-5 stele și sunt orientate spre un sejur calitativ și confortabil. Toate acestea au o infrastructură bine dezvoltată și vă vor face plăcută și memorabilă vacanta în Rhodos. Una dintre cele mai populare în rândul concetățenilor noștri este hotelul Lindos Mare - Hotel chetyrehzvozdochny situat la 2,5 km de oraș și oferă oaspeților săi toate serviciile necesare, inclusiv preparate din bucătăria internațională, divertisment pentru copii, o piscină în aer liber, atracții de apă și plajă de nisip 100 de metri de cabane din hotel.

Rhodes, Lindos

Atracții în Lindos

Desigur, principala atracție locală este Acropola - o structură care se ridică peste golful Sf. Paul la 116 m. Acropole Lindos este considerată a doua cea mai mare după Acropolele din Atena. Aici s-au păstrat ruinele templului Athena Lindia - zeița venerată de vechii greci -. A fost construită în secolul al IV-lea de departe de fiul regelui Egiptului, Danaos.

Rhodes, Lindos7

Aproape de intrarea în Acropole puteți vedea faimosul petroglifă. Aceasta este o sculptură a lucrării Pythonocracy, care este un basorelief al unei nave de război grecești.

Rhodes, Lindos

În Lindos există monumente ale culturii creștine. În particular, este capelă a Sf. Pavel, numită la fel ca golful. Acest sfânt apostol a venit la Lindos la timp pentru a-și converti locuitorii la creștinism. De asemenea, merita o vizita biserica veche a Sf. Ioan, construit la începutul Imperiului Bizantin, și Biserica Arhanghelului Mihail, situat la mănăstirea cu același nume (acolo puteți vedea fresce minunate și vizitați chiar serviciul).

Rhodes, Lindos9

În plus față de atracțiile arhitecturale, Lindos atrage turiștii și frumusețile naturale. Mulți oameni vin aici pentru a admira așa-numita Valea celor Șapte Surse. Acolo, printr-o peșteră lungă, se curg șapte fluxuri de munte mici, dar pitorești, care apoi se înfipt în cel mai frumos lac. Legenda spune că oricine a trecut prin aceste cursuri va fi curățat de trup și de spirit.

Rhodes, Lindos10

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

89 − = 81