Room Rose - îngrijire la domiciliu, reguli simple pentru o creștere reușită

Este important să înțelegeți cum a crescut o cameră, de îngrijire la domiciliu și alte caracteristici legate de cultivarea unei plante. Datorită acestui lucru puteți obține o decorație frumoasă pentru casa dvs. Există diferite tipuri, diferențiind mărimea și culoarea mugurilor.

Grijă pentru o cameră a crescut

Începeți să aibă grijă pentru instalația ar trebui să fie imediat după cumpărare, pentru care folosiți aceste sfaturi:

 1. Dacă trandafirul nu înflorește, atunci mai întâi trebuie spălat și direct sub duș cu apă caldă. Acest lucru va ajuta la eliminarea contaminanților, a substanțelor chimice periculoase și a dăunătorilor.
 2. După aceasta, un transplant se face într-o oală potrivită și pe un teren fertil. Din nou, dacă trandafirul interior înflorește, atunci transplantul ar trebui să fie întârziat, altfel procesul de înflorire se va opri.
 3. Ca măsură preventivă sau pentru a scăpa de dăunători, tratați cu un preparat special. În cazul în care urme vizibile de ciuperci, apoi pulverizare prin alte mijloace.
 4. Pentru a începe să dezvolte un trandafir spațios, îngrijirea la domiciliu ar trebui să includă îndepărtarea zonei înnegrite, frunzele uscate și așa mai departe.

După aceea, alegeți un habitat adecvat, astfel încât planta îi plac locurile însorite, dar aici, din razele directe ale soarelui, arbuștii trebuie să fie adăpostiți. Fiind la umbra poate provoca deteriorarea creșterii și lipsa de înflorire. Îngrijirea adecvată pentru un trandafir spațios implică utilizarea luminii difuze. În plus, rețineți că floarea iubește aer proaspăt, astfel încât în ​​cameră ar trebui să fie adesea ventilate. Nu puneți oale în grămada de plante, pentru că trandafirul iubește spațiul. Reglați periodic floarea pentru a face arborele simetric.

Cum de a apărea o cameră a crescut la domiciliu?

Pentru o îngrijire corespunzătoare, trebuie să știți că planta place umiditate ridicată. Terenul ar trebui să fie în permanență umezit, dar nu umple flora. Frecvența umezelii depinde de sezon, astfel încât udarea trandafirului interior în timpul iernii trebuie redusă, dar nu poate fi oprită, altfel tufa va arunca toate frunzele. Dacă a rămas apă după irigare în tava, trebuie să i se scurgă. Este mai bine să alternați căile de udare: o dată sub rădăcină și a doua - prin palete. În zilele fierbinți, pulverizați.

cum să aperi o cameră a crescut în casă

Cât de corect a tăiat o cameră a crescut?

După ce înflorirea sa terminat, iar acesta este noiembrie-decembrie, trebuie să tăiați. Foarfece orizontale sau tăietoare tăiate tăie sutienul subțire și uscat, și împușcă în creștere în interiorul Bush. Tunderea trandafirului interior după înflorire implică tăierea tulpinilor cu o treime, cel mai important fiind faptul că au rămas 5-6 glazuri. Se recomandă ca felii să fie tratate cu carbon activat. După efectuarea procedurii de îngrijire corespunzătoare, transferați bucata într-un loc răcoros pentru iernare.

Cum se înmulțește trandafirul interior?

Cel mai bun mod de a propaga această plantă este butașii. Procedura ar trebui să fie în vară, iar pentru butașii, trebuie să selectați ramurile care aveau flori. Ei nu trebuie să fie mai mult de 2-3 rinichi. Reproducerea trandafirului interior este după cum urmează:

 1. Taiați butașii astfel încât tăietura inferioară să fie oblică și rinichiul să urce. Tăierea superioară este lăsată drept și ar trebui să fie puțin mai mare decât primul rinichi.
 2. Puneți butașii în apă sau direct în substrat, care constă din turbă și nisip. Atunci când se utilizează un lichid, este necesar să se schimbe în mod regulat și să se introducă carbon activ în acesta.
 3. Plantarea butașilor se efectuează atunci când lungimea rădăcinilor va fi de până la 1-2 cm.

Cât de corect a transplantat o cameră a crescut?

Există o instrucțiune clară privind modul de transplant la domiciliu:

 1. Turnați bine planta și livrați ușor bucătarul din vas. Strikează solul și apoi răsuciți rădăcinile în apă caldă dacă trandafirul interior este transplantat după cumpărare. Datorită acestui fapt, este posibilă eliminarea substanțelor chimice care ar putea fi utilizate pentru o creștere rapidă a culturii.
 2. În partea de jos, se toarnă un strat de drenaj și se presară cu un strat de sol. Instalați bușonul în centrul vasului și adăugați treptat pământul, împingându-l. Ca urmare, marginea recipientului ar trebui să rămână 2 cm.
 3. Uda imediat planta nu merită. Puneți recipientul la umbra timp de o zi, apoi alegeți un loc permanent de creștere. Pentru a începe un trandafir de cameră, îngrijirea la domiciliu include udarea adecvată și, după transplantare, o faceți printr-un palet. Procesul de adaptare durează o lună.

Ce fel de sol este necesar pentru un trandafir de cameră?

Îngrijirea implică alegerea solului corect și nutritiv, în care pH-ul ar trebui să fie 6.5-7. Solul pentru o cameră trandafiri poate fi cumpărat deja gata făcut în magazin sau este ușor pentru a obține de unul singur: amestecați patru părți de gazon și humus proaspăt, și adăugați o parte din nisip cu granulație medie. Pentru o îngrijire adecvată, este important ca fundul vasului să fie drenat (strat de 2 cm), de exemplu o lut expandat de dimensiuni medii.

Îngrijirea la domiciliu include introducerea îngrășămintelor, care sunt importante pentru o creștere bună și pentru înflorire. Acest lucru se datorează faptului că acest lucru necesită mult efort și pentru recuperarea substanțelor utile. Puteți folosi atât aditivi minerali, cât și aditivi organici, care sunt utilizați de la începutul primăverii și de la frigul în sine. Este mai bine să acordați preferință pansamentului lichid.

Pot pentru trandafiri de cameră

Pentru cultivarea unei flori sunt potrivite recipiente de orice formă și mărime. Descriindu-se care este mai bine să alegeți o oală pentru o cameră a crescut, este de remarcat faptul că recipientul a avut loc pentru circulația aerului și dezvoltarea corespunzătoare. La transplantare, alegeți un recipient cu 2-4 cm mai mare decât cel precedent. Este mai bine să cumpărați produse din lemn sau ceramică. Puteți cumpăra și containere din plastic, dar în ele solul se estompează rapid.

Camera a crescut nu înflorește - ce ar trebui să fac?

Există cazuri în care îngrijirea la domiciliu se face în conformitate cu regulile, dar tufișurile refuză să înflorească. Pentru a înțelege cum să faceți o floare de trandafir înflorit, trebuie să cunoașteți principalele greșeli care provoacă apariția acestei probleme:

 1. Nu este suficientă lumina soarelui, deci formarea mugurilor necesită cel puțin 10 ore.
 2. Potrivit pentru ghiveci de dimensiuni, care poate fi prea înghesuit sau mare.
 3. Pentru înflorire este necesară o temperatură adecvată a aerului și o compoziție neutră a solului.
 4. Lipsa sau excesul de nutrienți în sol.
 5. De mult timp, trandafirul interior nu va înflori, dacă sistemul rădăcină a fost deteriorat în timpul transplantului.

camera de trandafir nu infloreste ce sa faca

Boli ale trandafirilor de interior și tratamentul acestora

Dacă îngrijirea la domiciliu este incorectă, atunci este posibilă dezvoltarea bolilor și atacul insectelor diferite. Principalele boli ale trandafirilor și dăunătorilor de interior:

 1. Sparanghel. În majoritatea cazurilor, apare atunci când este fierbinte. O rețea subțire este o dovadă a prezenței sale. Pentru tratament, este necesar să se efectueze un tratament cu Fitofarm.
 2. Afidele. Dacă acasă a apărut acest dăunător, fluturii pot fi colectați manual. După aceasta, îngrijirea va include tratamentul cu medicamentul "Intavir".
 3. Boala. Atunci când pe trandafirul interior apare semne de rugina, mucegaiuri subțiri, putregai gri și alte boli fungice, atunci "Fundazol" este pulverizat. În plus, îngrijirea trebuie corectată: reduceți adăparea și ventilați adesea camera.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 40 = 42