Rudbeckia crescând din semințe

Particularitatea acestor culori este că preferă căldura și lumina soarelui. De aceea, atunci când crește rudbeckia, sarcina dvs. este să îi oferiți o temperatură potrivită și multă umiditate. Ca regulă, semințele sunt rareori cumpărate de grădinari, deoarece obținerea lor de la o plantă adultă este destul de simplă. Dacă abia începeți să vă familiarizați cu această plantă, veți putea cumpăra material de plantare în orice magazin sau piață.

Când să planteze rudbeckia pe răsaduri?

Procedura de cultivare este destul de simplă. În acest caz, principalul lucru este să alegeți momentul potrivit pentru a începe. Cea mai optimă perioadă în care merită semănat rudbeckia pe material săditor, se încadrează în a doua jumătate a lunii aprilie. În prealabil, cumpărăm un grund standard pentru răsaduri, recipiente, folii transparente sau sticlă.

Pentru cultivarea cu succes a rudbeckiei din semințe, principalul lucru este să semănați materialul de plantare corect. Se toarnă solul aproape de sus, apoi se toarnă semințele de sus și se toarnă puțin pământul. Se toarnă semințele nou-plantate numai din pistolul de pulverizare. Apoi acoperim totul cu film sau cu sticlă. Dacă aveți o casă mică la domiciliu, puteți pune containerul acolo. Sarcina noastră este de a crea un efect de seră pentru plantare.

Culturile cultivate de rudbeckie nu sunt absolut deloc diferite și constau în principalele etape: irigarea în timp util a pulverizării, îndepărtarea periodică a condensului din flux și suficienta căldură și soare. În astfel de condiții, după câteva săptămâni veți vedea muguri destul de amicabile. Amintiți-vă că sarcina dvs. nu este numai de a crește material săditor de calitate, dar în timp să-l transferați într-un loc permanent. Așteptăm să se stabilească vremea caldă, de obicei aceasta este perioada de la sfârșitul lunii mai până la începutul lunii iunie.

Cum să crească rudbeckia din semințe în câmp deschis?

Dacă doriți, puteți aștepta întotdeauna căldură și începeți să plantați direct pe site. În funcție de regiunea dvs., puteți începe aterizarea fie la începutul lunii iunie, fie în luna iulie. Procesul nu este deosebit de diferit de lucrul cu colegii de casă.

Se pregătește cu atenție pentru însămânțare: eliminați toate buruienile și slăbiți solul. Pe complotul selectat se toarnă semințele și din partea de sus doar câteva se presară cu un strat de sol. De asemenea, vom umezi cu ajutorul unui pistol de pulverizare, pentru a nu distruge plantarea. Cu această metodă de creștere a rudbeckia, veți obține o floare până în sezonul următor, deoarece în toamnă se vor forma numai rozete de frunze. Dar pentru sezonul următor, florile se vor dizolva mult mai devreme. În plus, puteți obține singuri semințe de la flori coapte.

Rudbeckia și trăsăturile de îngrijire pentru ea

Indiferent de calea aleasă, este important să aveți grijă constant pentru flori și să le oferiți condițiile necesare. Lista acțiunilor dvs. obligatorii este mică și este descrisă în lista de mai jos:

  1. Dacă aveți de gând să se angajeze în cultivarea de rudbeckia din semințe, pregătiți pentru a monitoriza constant udarea. Această plantă iubește umiditatea, deși seceta de scurtă durată este destul de normală. Dar pentru a verifica tufișuri de forta nu este meritat, deoarece calitatea de irigare direct Cultura Rudbeckieafectează calitatea înfloririi.
  2. A atribui hrănirea unui punct important de cultivare este imposibilă, dar dacă într-adevăr doriți să obțineți culori frumoase luminoase pe patul de flori și să prelungiți această perioadă, atunci va trebui să alimentați niște tufișuri. Nu cumpărăm îngrășăminte speciale, luăm universal pentru plantele cu flori și îl introducem pe un pachet în timpul dezvoltării și creșterii active.
  3. La fel ca orice alte plante cu flori, Rudbeckia are nevoie de eliminarea constantă a mugurilor decolorate. Atunci tufișurile vor fi îngrijite, iar floarea este lungă. Înainte de sezonul de iarnă, tufișurile sunt tăiate aproape până la rădăcină și astfel oferă o frumoasă floare pentru sezonul următor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

6 + 3 =