Sărbătorirea lui Uraza Bayram

Aceasta este una dintre cele mai importante sărbători pentru fiecare musulman. În această zi este obișnuit să te distrezi și să sărbători celebrarea cu fapte bune. Este important să aveți grijă de vecin și compasiune pentru cei nevoiași. Conform istoriei, în această zi, Dumnezeu a trimis primele linii ale Coranului către Profetul Muhammad.

Când începe sărbătoarea lui Uraza Bairam?

Sărbătoarea postului este la sfârșitul marelui post al Ramadanului. Începutul sărbătorii lui Uraza-Bayram cade în prima zi a lunii care urmează după Ramadan. În fiecare an, acesta este un număr diferit, deoarece prima Shawwală cade în a 10-a lună a calendarului lunar musulman. Celebrarea durează trei zile și toate magazinele, birourile sau alte structuri sunt închise.

Festivalul musulmanilor Uraza-bairam: cum se pregătesc pentru el?

Timp de patru zile, amicii încep o pregătire amănunțită. Casele fac curățenie generală, curăță toate încăperile instanțelor, pun în comandă bovine și tot felul de clădiri pentru lucrători. După curățarea atentă a casei, întreaga familie trebuie să curețe și să pună lucruri curate.

Seara, fiecare hostess începe să gătească feluri de mâncare orientale. Apoi, copiii distribuie aceste tratamente rudelor lor și primesc în schimb alte bunătăți. Această tradiție se numește "casa mirosea de mâncare".

Înainte de începerea sărbătorii, Uraza-Bairam, fiecare familie încearcă să cumpere alimente, daruri pentru rude și să decoreze casa. Se obișnuiește să cumperi lucruri noi pentru casă: perdele, lenjerie de pat sau pături pentru canapele, pentru membrii familiei să aleagă lucruri noi.
În plus față de pregătirea directă pentru sărbătoare, este obișnuit în fiecare familie să amâne banii în avans pentru caritate. Aceste fonduri sunt necesare pentru donații, astfel încât săracii se pot pregăti, de asemenea, pentru vacanță.

Sărbătoarea sărbătorii islamice a lui Uraza Bayram

Există mai multe ritualuri pe care fiecare musulman trebuie să le respecte. De exemplu, dimineața devreme trebuie să vă ridicați și să vă scăldați. Apoi au pus haine festive curate și au folosit tămâie.

Este foarte important să manifeste respect și să fii prietenos cu toată lumea în această zi. Toată lumea la întâlnire spune cuvintele de dorințe: "Fie ca Allah să-Și dea mila Ta pentru noi și pentru noi!". Dimineata este important sa mananci cateva date sau dulce, astfel incat sa poti astepta cu calm la citirea rugaciunii festive.

Vacanța lui Uraza Bayram are propriile sale tradiții, care sunt venerate în fiecare familie.

  1. În prima zi, se fac rugăciuni generale. Înainte de ei, fiecare musulman, a cărui bogăție depășește minimul necesar pentru existență, este obligat să plătească alimente speciale. El îi plătește pentru sine, soția sa cu copiii și chiar și slujitorii. Conform dăruirii musulmane, Profetul însuși a ordonat să dea alimente.
  2. Alms sunt transmise celor nevoiași prin organizații speciale sau direct. După acest ritual, rugăciunile comune încep cu o sărbătoare ulterioară și dorințe pentru fericire.
  3. Masa principală, bogată, începe la prânz. În timpul sărbătorii musulmanilor, Uraza-bairam pe masă trebuie să fie mâncăruri dulci, gemuri și fructe. Fiecare familie încearcă să mănânce mult și delicioasă, deoarece conform credinței anul viitor masa va fi la fel de bogată.
  4. vacanță a musulmanilor Uraza Bairam

  5. Imediat după slujba divină solemnă, este obișnuit să mergem la cimitir și să comemorăm morții. Vizitați și mormintele sfinților locali. După aceea, oamenii se adună în grupuri și vizitează case unde a avut loc recent înmormântarea pentru a-și exprima condoleanțele.
  6. În timpul vacanței, Uraza-bairam adesea găzduiește diverse târguri, spectacole cu jongleri și dansuri. Pentru copii organizează festivități cu leagăne și atracții. De asemenea, în această perioadă este obișnuit ca familiile să sacrifice gâștele hrănite până în iarna și o parte din carne trebuie distribuită neapărat celor nevoiași.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 27 = 30