Sarcina la pisici

Dacă luați un pisoi în casă, fiți pregătiți pentru faptul că acesta va crește și va trebui să decideți problema sterilizării. Această procedură este destul de complicată și periculoasă pentru pitomiile de sănătate și se recomandă să o conduceți numai după naștere. Nu toți proprietarii decid să-și ia pisica la veterinar și să fie de acord cu pisoii.

Primele semne de sarcină la o pisică

După ce ați luat pisica la pisică, începeți să observați schimbările în starea și comportamentul ei. Iată o listă cu primele semne de sarcină într-o pisică pe care veți începe să o observați:

 • dacă niplurile au dobândit culoare roz saturată și au crescut semnificativ, pisica este cam în a treia săptămână de purtare a pisoiilor;
 • la 3-4 săptămâni puteți observa vărsăturile de dimineață la animale, care sunt asociate cu întinderea uterină și modificările hormonale;
 • despre a șasea săptămână începe producția de lapte și sfarcurile crește în mod dramatic în dimensiune;
 • animalul doarme mereu, pierde orice interes pentru masculi;
 • comportamentul se va schimba în mod semnificativ: animalul este liniștit și afectuos, mai acompaniant;
 • sarcina la pisici este însoțită de creșterea poftei de mâncare, care scade cu doar câteva zile înainte de naștere;
 • Animalul va intra adesea în tavă.

Câte sarcini au pisicile?

Pisicile durează aproximativ 72 de zile. Pentru rocile cu păr lung, această perioadă fluctuează în decurs de 62-72 zile, iar rasele fără păr poartă doar 58-68 zile. Termenii de rulment afectează numărul de pisoi: un pisic va purta mult mai puțin de trei sau cinci. Acum, ia în considerare modul în care sarcina are loc la pisici în fiecare etapă.

 1. Conception. Perioada durează aproximativ 50 de ore după actul sexual. În acest moment este considerat punctul de plecare al sarcinii.
 2. Perioada de 20-30 de zile. Animalul devine mai somnoros și începe să mănânce considerabil mai mult. Pe mameloane, veți observa o ușoară frecare, încep să crească în dimensiune. Abdomenul este rotunjit și devine elastic.
 3. Până la sfârșitul celei de-a 4-a săptămâni, abdomenul crește cu 2,5 cm. Dimensiunea fetală fluctuează în jur de 3,5 cm.
 4. Până la sfârșitul celei de-a 5-a săptămâni, burta pisicii se transformă într-o formă de pară, laturile devin convexe.
 5. Aproximativ 50 de zile, începe creșterea rapidă a embrionilor. În acest stadiu, dimensiunea sa este de aproximativ 8 cm. Fructele încep să crească părul, pisica își pierde în mod apreciabil pofta. Puteți observa începutul unei agitații.

Sarcina la pisici - ce trebuie să cunoașteți proprietarul?

Perioada sarcinii la pisici este un moment foarte special nu numai pentru animal, ci și pentru proprietarii săi. Trebuie să aveți răbdare și să urmăriți în mod constant preferatul. Întreaga perioadă ar trebui să fie doar în interior.

Consultați un specialist în domeniul nutriției. Suplimentele de vitamine, o dietă echilibrată și produse de calitate sunt premisele pentru o sarcină și o livrare de succes.

Pentru perioada de sarcină la pisici, medicamentele pot fi administrate numai în situații de urgență.

Oferiți pisicii un loc confortabil și confortabil pentru a vă relaxa. În aceste scopuri este convenabil să se utilizeze scutece de unică folosință pentru bebeluși, care sunt întotdeauna în farmacii. perioada de gestație la pisici Locul ar trebui să fie cald și bine protejat.

Nu lăsați pisica să meargă la înălțime sau să urce. În ultimii termeni, păstrați echilibrul va fi dificil și animalul ar putea cădea, ceea ce va duce la consecințe triste. De asemenea, mama viitoare ar trebui să fie protejată de contactul cu alți locuitori ai casei. În perioada de gestație, pisica are nevoie de solitudine și liniște.

Înainte de livrare, pregătiți un vas de hrană și apă pentru pisică în avans. De asemenea, puteți lua mâncarea singură, deoarece munca poate dura aproximativ o zi. În prealabil, aranja cu un medic veterinar să vă fie la dispoziție în caz de forță majoră.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 4 = 5