schimbarea dinților la pui

Dacă un cățel crește la domiciliu, la un moment dat începem să observăm cum starea lui se schimbă fără un motiv aparent. Tristețea, oboseala, refuzul hranei și jocurile preferate - aceste simptome sunt caracteristice perioadei de schimbare a dinților din lapte la pui.

Cum să ajuți catelul cu o schimbare a dinților?

Sănătatea slabă se datorează faptului că dinții bebelușului nu au căzut încă, iar dinții permanenți nu au crescut încă. În legătură cu procesul inflamator din zona gingiei, catelul este dificil de mâncat. Suntem obligați să ajutăm copilul să supraviețuiască acestei perioade, creând pentru el un maxim de confort. Mulți crescători de câini de început sunt interesați de ceea ce poate fi dat unui cățeluș atunci când își schimbă dinții pentru a-și ușura suferința. Deoarece dinții cad cu dificultate, animalul de companie trebuie să tindă fălcile pentru a scăpa de ele. Adăugarea efectivă a unor astfel de delicatese, precum ossicles de carne de vită și carne sinuoasă, va fi reală. Dacă lăsăm singur catelul cu problema lui, el poate avea două rânduri de dinți, ceea ce va agrava situația. Uneori un câine poate fi ajutat doar de un medic.

Ordinea de înlocuire a dinților la pui

Există un anumit program, conform căruia catelul are niște dinți. Aspectul dinților de lapte este caracteristic pentru luna de vârsta copilului sau când avea doar 20 de zile. Excepția este Terrierul Yorkshire, al cărui dinți sunt tăiați în 45 de zile.

Natura a creat catelul astfel încât să aibă 14 dinți de lapte pe fiecare maxilar și să-și poată folosi colții, incisivi și molari. Mai întâi apar colți, urmate de incisivi incorporați și apoi molari. În cazul în care graficul este rupt sau trebuie să observați o mușcătură incorectă, catelul trebuie arătat medicului veterinar.

Schimbarea dinților din lapte la dinții permanenți este tipică pentru vârsta de patru luni a câinilor, cu excepția raselor mici, în care această perioadă se situează la o vârstă de șase luni. schimbarea dinților în cățeluș1 Întregul proces durează aproximativ două luni și, ca rezultat, crește 42 de dinți noi, dintre care mai mult pe maxilarul inferior (22 dinți). Procesul de inlocuire a dintilor incepe cu aparitia incisivilor, apoi explodeaza molarii si premolarii. Fangs completează această perioadă dificilă a vieții catelului. Când observăm prezența pe fălcile unui cățel al tuturor dinților permanenți, lactația, ca regulă, nu mai există. Dar acest lucru se întâmplă numai în absența patologiei, motivele pentru care sunt imense. Sănătatea dinților unui animal depinde nu numai de moștenire, ci și de atenția noastră. Examinarea periodică a catelului de către un medic este pentru el o bună prevenire a bolii la vârsta adultă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 24 = 32