însămânțarea semințelor de ardei dulci pe răsaduri

Poate, fiecare horticulturist are o bucată de pământ în care intenționează să renunțe la un ardei dulce - parfumat, gustos și incredibil de util. Cu toate acestea, nu toată lumea știe că există adesea probleme când se cultivă puieți de ardei grași, deoarece această legumă este destul de capricioasă și chiar și în regiunile sudice uneori dezamăge proprietarul. Pregătirea corectă a semințelor și plantarea acestora pe material săditor va ajuta la evitarea acestora.

Prepararea semințelor de ardei dulci

Luați în considerare cultivarea răsadurilor de piper dulce pe exemplul soiului "Bogatyr", deoarece se ridică excelent și oferă o recoltă excelentă.

Deci, trebuie să alegeți semințe de dimensiuni medii și complete. Dacă le cumpăra în saci, este probabil ca acestea au fost deja procesate și dezinfectate, astfel încât să le scufunda într-o soluție de permanganat de potasiu nu este necesară. Dar, dacă aveți semințele de propriile sale spații libere, acestea ar trebui să fie înmuiate timp de 20-25 de minute într-un mangan de 1%, soluție de carbonat de potasiu, apoi se spală bine în apă topită.

Stimularea în continuare a creșterii semințelor este necesară. Puteți prepara infuzia de urzică (1 lingură de frunze uscate pentru o ceașcă de apă clocotită) sau puteți folosi soluții gata preparate de Emistim C sau Ivin.

Semințele de piper preparate în acest mod sunt germinate într-o cârpă umedă la o temperatură de + 25 ... 28 ° C În medie, semințele se umflă încep să germineze în ziua a 5-7. După aceasta, ele sunt transferate într-un amestec de sol pregătit pentru cultivarea în continuare a materialului săditor.

Întrebat când să plantezi ardeiul dulce pe răsaduri, răspunsul va fi de 2-3 zile din februarie, pe lună în creștere. Termenul exact de însămânțare variază de la an la an, în funcție de calendarul lunar.

Cum să sămânță ardei dulce pe răsaduri?

Când semințele s-au umflat și au crescut, este timpul să începeți să le plantați în pământ. Această etapă este cea mai responsabilă, deoarece 80% din eșecurile din răsadurile de creștere sunt în neconformitate cu tehnologia.

Principalele reguli:

  1. Semințele trebuie să fie semănate nu mai adânc de 1 cm și să le dea suficientă apă, altfel pur și simplu nu vor urca.
  2. Temperatura conținutului cutiei cu semințe de ardei arse trebuie menținută la o temperatură care să nu fie mai mică de +20 ° C.
  3. Amestecul de sol pentru răsaduri ar trebui să conțină o mulțime de humus. Conținutul de turbă doar acidifiază solul, ca urmare a căderea răsadurilor. Ideal pentru răsaduri de ardei următorul amestec: „mușuroi“ și humus în raport de 1: 1, cu adaos de cenușă de lemn (0,5 l găleată de sol) și nisip de râu (1 kg per găleată). Înainte de însămânțarea semințelor, acest amestec de sol trebuie să fie turnat cu apă clocotită sau în abur în cuptor.

Trecem direct la procesul de însămânțare a semințelor de ardei dulci pe răsaduri. Potrivit pentru a marca linia în canelurile sol departe de a face cu o adâncime de 1-1,5 cm lungime de 5 cm între rânduri. Între semințele de 1 cm. Se toarnă șanțuri și se descompun pulberea de semințe pe ele și se udă ușor soluția slabă de permanganat de potasiu.

Acoperim casetele cu filmul însămânțat și îl punem într-un loc cald. După 3-7 zile, vor apărea lăstari. În acest moment, polietilena este scoasă și pune cutiile pe pervazul ferestrei, deschizând periodic fereastra. În timpul zilei, temperatura conținutului trebuie să fie de + 14..16 ° C, noaptea + 11-13 ° C.

În timpul germinării semințelor este extrem de importantă când să plantezi ardei dulci pe răsaduriasigurați-le o udare corectă. Solul trebuie să fie întotdeauna umed, adică trebuie udat imediat ce stratul superior se usucă.

La 2 săptămâni după însămânțare, este necesar să se dilueze răsadurile, înlăturând creșterile slabe. În alte 10 zile, când răsadurile vor fi în stadiul a 2 frunze reale, acestea sunt din nou perforate, astfel încât distanța dintre lăstari este de 4-5 cm.

Crescuseră și au devenit răsaduri de puternice se arunca cu capul în seră, acoperită cu folie de polietilenă la o distanță de 30-40 cm între rânduri și 20-30 cm între tufișuri. O lună mai târziu, răsadurile se adaptează bine și pot fi transplantate într-un loc permanent în creștere.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 5 = 14