Sistem rădăcină Apple

Sistemul rădăcină joacă un rol extrem de important pentru orice copac. Nu numai că o ține într-o poziție verticală, ci asigură și fluxul de apă și minerale necesare pentru activitatea vitală a fiecărei plante.

Pentru a face îngrijire competentă pentru gradina de mere (udare, slăbire, fertilizare), ar trebui să știți exact unde are rădăcini orizontale.

Cum cresc radacinile mărului?

Sistemul de rădăcini al mărului este denumit tipul de blană. A crescut de mai mulți ani, oprindu-și dezvoltarea în momentul transplanturilor de copaci.

Există rădăcini orizontale (datorită lor, aerul și substanțele nutritive de bază ajung la copac) și verticale (ele întăresc copacul în sol și transporta umezeală și minerale din straturi mai adânci). Adâncimea de apariție a rădăcinilor verticale depinde de regiunea în care cresc pomul și de soiul respectiv. Astfel, în merișorul siberian, sistemul de rădăcini se află la o adâncime superficială, în soiurile chinezești și de pădure - în straturi mai profunde de sol.

În plus, sistemul de rădăcină al mărului are încă o clasificare: este rădăcini scheletice și îngroșate (friabile). Primul reprezintă principalele, cele mai groase rădăcini ale copacului, iar al doilea - mic și subțire, sunt mult mai mari. Funcțiile rădăcinilor răsucite - suge apa și sărurile minerale, precum și eliberarea în mediu a produselor de dezintegrare. Acest tip de rădăcini se află în stratul superior al solului (până la 50 cm) în proiecția coroanei. Prin urmare, în acest spațiu, aplicarea îngrășămintelor va avea un efect.

În ceea ce privește lungimea rădăcinilor mărului, acesta crește de la an la an. La transplantul de material săditor într-un elev școlar și apoi pe un loc permanent, rădăcinile sunt traumatizate, iar creșterea lor este suspendată temporar. Formarea scheletului rădăcinii continuă până la aproximativ 20 de ani, apoi copacul mărește doar lungimea și grosimea rădăcinilor.

De asemenea, trebuie remarcat sensibilitatea rădăcinilor de mere la temperaturi scăzute (cele mai multe soiuri, cu excepția celor din Siberia, suferă deja la -20 ° C). Există, de asemenea, o legătură strânsă între rădăcini și lemn: orice deteriorare a scoarței mărului deprimă sistemul său rădăcină.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + 3 =