Skink - cum să păstrați o șopârlă la domiciliu?

E greu de imaginat că o șopârlă sau o șopârlă obișnuită poate deveni un animal de companie minunat. Dar acei norocoși care o au în casă, susțin că această maladie febră mică are caracterul unei pisici afectuoase, devine repede obișnuită cu stăpânii lor, nu manifestă agresivitate și chiar le recunoaște personal.

Lizard Skink - soiuri

Skinks sunt cel mai comun grup de șopârle, locuiesc pe toate continentele, există 1500 de soiuri. Caracteristicile aspectului lor:

 • capul celor mai reptile este îndreptat, trece ușor într-un corp aplatizat, care se termină într-o coadă subțiere. Poate cădea în pericol;
 • dimensiunile sunt diferite - șopârlele de 6 cm de la o distanță mai mică de 70 cm au gigantic 70 cm de rude tenace;
 • o trăsătură distinctivă a scinelor se suprapune pe scări care se află pe plăcile osoase, unele specii având spini ascuțiți;
 • Capul este acoperit cu scuturi simetrice;
 • ochii mari au pleoape separate în mișcare;
 • în familie sunt reprezentați atât indivizi fără picior, cât și cei cu patru vârfuri, cu membrele cu trei, cinci degete.

Șopârle sunt viața terestră, vizuină, copaci urcare, unele dragoste să înoate. Diferite persoane, de exemplu, sineyazyky, crocodil, skink comună pentru păstrarea casei potrivite, cum ar fi terariu si șopârlă anchorwhip, care pot atârna cu capul în jos. Ei sunt rapid imitați, datorită ascultare sunt considerate animale de companie exemplare.

Trandafir albastru

skink sineyazyky australian - mare captiv șopârlă creste la corp de culoare de 50 cm au maro deschis sau închis cu un model de portocală, dungă neagră sau gălbuie .. Ea iese în evidență printre alte tipuri de limbaj de flori - de la albastru deschis la purpuriu gura, foarte roșu. În natură, combinația de culori luminoase atunci când reptila deschide gura și șuieră - descurajează Predators.

În cazul în care casa are nevoie de un exo ascultător, un skink albastru-tongued va face. Când au fost întrebați câți reptile trăiesc, crescătorii dau un răspuns - 15-20 de ani. Mulți le numesc cei mai deștepți dintre rude - pot recunoaște sunetele, recunosc oamenii. Șopârlele cu tunică albastră iubesc afecțiunea, cum ar fi pisicile - le place când sunt mângâiate pe cap. Sunt interesant de ținut pe mâini, puteți să le scoateți pe oameni. Pe timp de noapte, boxele albastre dorm și nu deranjează proprietarii. Este mai bine să păstrezi un individ sau o pereche, deoarece doi bărbați se luptă între ei.

albastru-tongued

Crocodilul se strecoară

Mărimea corpului unui castron crocodil matur cu o coadă este de 20 cm. Capul în raport cu corpul este mare, triunghiular, ceea ce face să pară un dinozaur. În partea din spate și coada sunt 4 rânduri de plăci ascuțite, pielea este acoperită cu crestături asemănătoare acului. Pentru specimenul adult se caracterizează prin culoare maro, abdomen colorat în crem, inerent doar cercurile de culoare portocalie strălucitoare în jurul ochilor. În natură, această șopârlă trăiește lângă apă, iubește să înoate și vânează noaptea.

Atunci când păstrați crocodilul se strecoară în captivitate într-un terariu, acestea trebuie neapărat să fie echipate cu un rezervor. Acasă, crocodilul cu ochi roșii nu tolerează frigul, este timid și își petrece cea mai mare parte a timpului în adăposturi, nu-i place să fie deranjat. Dacă reptilele sunt speriate, se preface că sunt morți și nu se mișcă nici măcar în mâinile unei persoane. Într-o stare de stres, crocodilul produce sunete ascuțite ascuțite.

crocodil skink

Fiul de fier

Într-o incintă exotică de foc, o varietate de solzi negri, albi, argintii, roșii strălucitoare sunt împrăștiate în tot corpul, în funcție de starea lor de spirit, culoarea lor devine palidă sau mai strălucitoare. Aceasta este o șopârlă mare, cu lungimea de până la 37 cm, îi place să se îngroape și să se ascundă sub rădăcini. Reptila este flexibilă și rapidă, supărătoare, dar petrece cea mai mare parte a săpăturilor în substrat.

În cazul în care casa trăiește un foc de foc, conținutul său este produs într-un terariu spațios, cu lemn de pluș și ramuri, și ele echipează, de asemenea, un iaz. Persoanele fizice - prietenoase, transferate calm, când sunt luate în mâinile lor. Ei sunt rezidenți de noapte, după-amiaza stau în adăpost și se duc la vânătoare în întuneric, iubesc să se rupă în pământ. Ele pot fi păstrate în grupuri, principalul lucru fiind că toate au suficient adăpost.

foc fierbinte

Lanțuri cu lanț

Această dimensiune gigantică în lungime ajunge la 70 cm, jumătate cade pe coadă. Culoarea principală variază de la măsline la verde închis, cu pete negre pe partea inferioară a labei. Abdomen - de la smarald de lumina pana la crem, cu un model gri. Ochii mici, rotunde, galbene strălucitoare. Șorțul cu lanț este singurul din lume, care folosește coada pentru agățarea cu susul în jos. Este o șopârlă arborică, conduce un mod de viață amurg, locuiește pe copaci înalți.

Reptilele cu lanț-coada este un animal de companie pasibil, trece rapid și devine foarte ascultător. Cu întreținerea sa, este necesar un terariu vertical cu un capac de plasă și un număr mare de plante. Este mai bine să folosiți arbori artificiali, în caz contrar cei vii vor fi răsfățați rapid. La animalele de companie, se observă capacitatea de a forma grupuri de bărbați și 1-2 femele, sunt vivipare, fiecare dând un singur vițel.

tench coada coada

Clădirea roz-tongue

Reptila ajunge la 45 cm lungime, jumătate din care este coada folosită de șopârlă ca punct suplimentar de susținere. Adulții au o limbă în culoarea unei garoafe, culoarea caroseriei este un ton gri cu dungi negre transversale, abdomenul este un monofoniu roz deschis. Skink Gerrard conduce un stil de viață cu jumătate de lemn, este activ pe timp de noapte, se mișcă asemănător cu șarpele, în plus, folosind niște picioare anterioare. La domiciliu, șopârlii în limba roz - creaturi bune și calme, nu manifesta agresiune, nu au teamă, se dau calm.

roz roz limbaj

Smaragdive skink

Un reprezentant frumos al familiei are o lungime de 25 cm. În forma smaragdovoy - corpul alungit este acoperit cu cântare netede verde smarald pe spate și albastru pe abdomen. La marginile flapsurilor, este vizibilă o margine galbenă, în partea de sus a corpului sunt dungi negre. Smaragdovy skink conduce un mod de viață lemnos, când pericolul se ascunde în coroană, coboară rar la pământ.

În captivitate, indivizii sunt plantați în perechi. Emerald cușcă skink acasă conține un tip de verticală mai mare decât un metru. El nu este agresiv, se poate obține cu ușurință împreună cu alte specii de dimensiuni medii de reptile, ușor să se obișnuiască cu proprietarul, văzând mâncarea, ea a alergat la ușă, încercând să apuca piesele cu ajutorul unei pensete. Reptilă lacomă și suprasolicitat nu este recomandată.

negru și alb

Far Eastern

Aceasta este o mică șopârlă, mărimea corpului său este de 6-18 cm, corpul strălucitor monofonic are o culoare maro-cenușie, cu scări caracteristice, asemănătoare cu peștele. Pe părțile laterale ale corpului sunt benzi de castane largi și lumină îngustă, la bărbați, la momentul reproducerii, gâtul dobândește o nuanță de coral. Teritoriul din țările din Extremul Orient se împodobește rar, deoarece speciile sunt enumerate în Cartea Roșie, sunt rare, trăiesc pe insula Kuril Kunashir. Ei conduc o viață de zi cu zi, preferă să săpăm burrowuri în apropierea curenților calzi.

Far Eastern

Scintila serpentinei

vieți neobișnuite șarpe șopârlă din Asia, este reptile foarte rare, a căror lungime ajunge la 50 cm La exterior ca acest șarpe skink cu picioare, el are o formă uimitoare. - cap conic este indicat nas, corpul este cilindric, totul este acoperit cu solzi, membrele abia perceptibil pe corp lung. Viziunea animalului este de asemenea unic - pleoapa inferioara are o fereastră transparentă, prin care o șopârlă vede cu ochii închiși. Skink este viața terestră, preferă locuri stâncoase, este agil, o mulțime de pârtii, în timp ce a condus corpul lui meandre serpentine.

serpentină

Aruncă cu trei degete

Un mic morman de trei picioare are o lungime de 18 cm, este similar cu un șarpe. Spatele lui este ciocolata, abdomenul este galben stralucitor, capul alungit trece usor in trunchi, incheind cu coada. O caracteristică distinctivă - labele abia vizibile cu trei degete. Ei conduc o viață nocturnă, mănâncă insecte. Bărbatul obișnuit, atunci când este ținut în captivitate sau în natură, se înmulțește cu ouă, iar în trei habitate în locuri excelente produce puii în diferite moduri. Oamenii de știință consideră că aceasta este o manifestare a evoluției în acțiune. În nordul Țării Galilor, viviparele cu trei tobe, iar în zona de coastă ouă.

cu trei degete

Conținutul de conținut

Tortul exotic de acasă este conținut în terariu. Această creatură nerăbdătoare, se simte bine cu modurile optime de încălzire și umiditate ridicată. Locuința este aranjată astfel încât lămpile să fie plasate la un capăt, șopârlele se mișcă între zonele fierbinți și cele răcoroase și reglează astfel temperatura corpului. Modul zilei este menținut în intervalul + 25-29 ° C (în zona de încălzire + 32 ° C). Pentru umiditate, apa este pulverizată zilnic pe vegetație și pe sol.

Îngrijirea terariului este o înlocuire zilnică a lichidului în camera de baie, actualizând solul o dată pe săptămână. Șopârlile sunt hrănite în fiecare zi, li se administrează alimente bogate în vitamine:

 • insecte: gândaci, lăcuste, viermi de făină, zofobi;
 • legume si fructe rasnite: morcovi, varza, mere, pere, banane, rosii, castraveti;
 • verdeață: frunze de păpădie, Tradescantia, salată verde, frunze de morcov, napi;
 • alimentul este presărat cu calciu o dată pe săptămână.

Terrariu pentru un aspect

Setts skink în terariul acasă, mărimea acestuia este selectată în funcție de tipul de reptile:

 • orizontal dimensiune 70x40x30 cm pentru limba albastră, foc sau 50x50x50 cm pentru un crocodil mic;
 • terariu orizontal

 • Verticale 120x60x120 pentru smarald și tench-coada.
 • terariu verticale

Terariul este acoperit cu un capac de plasă, plin de vegetație luxuriantă și oale care servesc ca adăposturi. În interior, trebuie să fixați crengi orizontale sau verticale groase, pietre masive, dacă este necesar (în funcție de tipul de reptilă) pentru a pune un rezervor de scăldat în care șopârla se poate potrivi complet. Pentru sol, rumegus de lemn adecvat, substrat de nucă de cocos, frunze căzute. Este necesară atașarea unei lămpi ultraviolete în terariu, la iradierea căruia este produsă vitamina D3 din vitrege.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

1 + 3 =