plantarea și îngrijirea stridiilor de leu

Snapdragon (cunoscut și ca antirinum) este o plantă perene din familia Noricornia. Florile sale se caracterizează printr-o colorare neobișnuită a diferitelor nuanțe, cu excepția albastrului. În total, există mai mult de trei sute de specii de faringe leu, a căror înălțime poate ajunge la un metru, în funcție de soi.

Este îngrijit în îngrijire, deci planta poate fi recomandată pentru plantarea pe teren chiar și pentru începători în grădinărit.

Flori ale snapdragonului: plantarea, cultivarea și îngrijirea

Dacă decideți să plantați bufnița de leu pe teren, este de preferat să-l crească din semințe. Semănarea acestora pentru răsaduri este cea mai bună în perioada aprilie-mai. Răsadurile sunt așezate pe o fereastră cu lumină împrăștiată. Dacă, pe de altă parte, semințele sunt acoperite cu o pungă de plastic pe partea superioară, asigurându-le o temperatură ambiantă mai ridicată, atunci lăstarii vor crește într-un ritm mai rapid.

Temperatura optimă a aerului pentru creșterea gâtului unui leu este de 20-23 grade.

Aterizarea faringelui leului se efectuează într-o grădină liberă, cu adăugarea unei cantități mici de nisip sau într-un sol standard, conceput special pentru răsaduri.

Aproximativ o săptămână după plantarea semințelor, puteți vedea primele muguri.

Snapdragon iubește solul bine umezit, deci are nevoie de udare constantă.

Prima pereche de frunze poate apărea la o lună de la plantarea semințelor. Acest lucru indică faptul că răsadurile au timp să se scufunde. Acest lucru ar trebui făcut cu atenție, pentru a nu deteriora sistemul radicular puternic al plantei.

De îndată ce bufnița leului atinge o înălțime de 10 centimetri, este posibil să-și prindă vârfurile. Planta va începe să elibereze lăstari laterale, în urma căreia, în momentul plantării în sol deschis, va dobândi un aspect îngrijit. Dacă, totuși, faringe leului a dat puțini mici, atunci este posibil să se taie ușor tulpini lungi. O astfel de tăiere va contribui la un nou val de înflorire.

Pe măsură ce bufnita leului se formează în tufișuri, este necesar să se ducă în teren deschis pentru o creștere ulterioară. Numai în curte trebuie să se stabilească o vreme caldă constantă. Deoarece locația gâtului leului alege un loc cu suficientă lumină solară sau cu o ușoară umbrire.

În ciuda faptului că bufnița leului poate înflori pe soluri sărace, înflorirea va fi abundentă și lungă, dacă solul va fi introdus cu cenușă și humus.

Răsadurile sunt plantate la o anumită distanță una de cealaltă, în funcție de soi:

  • soiuri subdimensionate - la o distanță de cel mult 15 cm;
  • plante înalte - la o distanță de cel puțin 40 cm.

Odată ce planta a luat rădăcină (durează aproximativ 12-15 zile), acestea produc prima fertilizare cu îngrășăminte organice (nitrofoska). Mai mult, fertilizarea la fiecare două săptămâni până la toamna profundă. Ca îngrășământ, este potrivit un amestec de uree, sulfat de potasiu și superfosfat.

Planta are nevoie de udare regulată. Pentru a menține umezeala în sol mai mult, puteți mulci solul cu humus, putrezit snapdragons Retezarea rumeguș sau iarbă proaspăt tăiată.

Îngrijirea pentru gâtul leului este în hrănire, udarea constantă și slăbirea solului.

Este înghețul leului îngrozit de îngheț?

Planta este rezistent la frig și poate supraviețui înghețurilor până la minus trei până la patru grade.

Bufna leului este un "oaspete" obligatoriu al majorității grădinilor. Iubitorii de plante ornamentale o folosesc pentru a decora paturi de flori, borduri și dealuri alpine. Datorită faptului că snapdragonul infloreste până la sfârșitul toamnei, florile de care vă vor decora mult timp. Grijă pentru gâtul leului cu forța de a stăpâni chiar grădinarii cu o lipsă de experiență.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 2 = 4