Sozopol Atracții

"Bulgaria Saint-Tropez", "Miracolul Bulgariei" - exact ceea ce turiștii numesc orașul stațiune Sozopol, situat lângă Bourgas, cu obiective turistice, plaje și străzi confortabile. Aici preferă să se odihnească bulgaria bulgară și celebru pentru întreaga lume celebrități. Cu toate acestea, costul recreerii în acest oraș bulgar este destul de democratic. Stați în orașul vechi, nu veți avea probleme cu ce să vedeți în Sizopol, deoarece toate cele trei străzi pietruite care se dizolvă în labirintul aleilor sunt o rezervație arhitecturală.

Orasul vechi

Aproape întreaga zonă a Orașului Vechi, care a fost un muzeu al orașului din 1974, este construită cu case tradiționale cu două etaje care au apărut aici în perioada de glorie a Imperiului Otoman. Interesant este faptul că locuitorii locali din pivnițele de piatră sunt adaptați pentru a-și păstra vasele în timpul iernii. În același timp, ei înșiși trăiesc în suprastructuri din lemn, ale căror geamuri se suprapun adesea pe benzi.

Sozopol Atracții1 Sozopol Atracții2 Sozopol Atracții3

Principalul centru de divertisment pentru turiști este digul, care se desfășoară paralel cu plaja. Aici puteți petrece timp în taverne, discoteci, în instituții de divertisment naționale, având grijă de buna dispoziție a fiecărui oaspete.

Sozopol attractions4 Sozopol Atracții5 Sozopol Atracții6

Biserici și Capete

Dacă în trecut pe teritoriul Sozopolului templele au fost numerotate în zeci, astăzi există doar câteva dintre ele. Acest lucru se datorează otomanilor, care în secolele XV-XVIII au distrus aproape toate templele medievale. Acestea sunt înlocuite cu succes de numeroase capele mici.

Atracțiile din Sozopol7 Atracții Sozopol8 Sozopol attractions9

Printre bisericile cele mai populare printre turiști sunt templele vechi ale Sfintei Fecioare (sec. XV), sfinții Chiril și Metodie (sec. XIX), Sf. Gheorghe (sec. XIX).

Sozopol Atracții10 Atracțiile din Sozopol11 Sozopol Atracții12

muzee

În ciuda dimensiunii mici a orașului, există numeroase muzee în Sozopol. Puteți vedea cea mai bogată colecție a Muzeului Arheologic, fondată în 1961. Aici expoziția este împărțită în două secțiuni tematice, prima dintre ele fiind dedicată arheologiei, iar a doua - artei creștine. Nu mai puțin demne de remarcat este colecția Galerii de Artă, care cuprinde aproximativ trei sute de picturi și patru duzini de sculpturi. Pentru a petrece timp cu avantaje pentru o perspectivă este posibilă în casa-muzeu a lui Alexander Mutafov.

Sozopol Atracții13 Atracțiile din Sozopol14 Sozopol Atracții15

Cetatea zidului

Cartea de vizită a orașului Sozopol este un castel sau, mai degrabă, ceea ce a fost salvat dintr-o structură defensivă odată puternică. Zidurile cetatii, precum si turnurile au fost construite in anul 511 si au fost folosite in urmatoarele secole. Au fost restaurate câteva fragmente din structura antică. Astăzi există un muzeu pe teritoriul complexului.

Sozopol Atracții16 Sozopol Atracții17 Sozopol Atracții18

natură

Dacă preferați să vă bucurați de peisajul natural, vizitați satul Dunes la sud de Sozopol, unde într-un golf vânt se pot bucura de o varietate de activități de apă. În apropiere se află Lacul Alepu, care datorită mlaștinii și abundenței stufelor arată foarte romantic.

Sozopol Atracții19 Sozopol Atracții20 Sozopol Atracții21

Nu mai puțin pitoresc este pădurea tropicală Arkutino, care înconjoară gura râului Ropotamo, care spală împrejurimile orașului Sozopol. Cartierul de salcii, bușteni, stejari cu viță de vie exotică, crini de apă giganți de pe suprafața apelor galbene din Ropotamo par să fie înfipte în lumea suprarealistă! În aceste părți organizați excursii de la Sisopol și orașele vecine din Bulgaria. Un paradis pentru pasionații de mașini.

Sozopol Atracții22 Sozopol Atracții23 Atracții Sozopol24

Și cei mai tineri turiști vor dori cu siguranță divertismentul în parcurile de apă din Sozopol, care sunt trei în oraș. Atracțiile de apă lucrează pe teritoriul hotelurilor private "Amon Ra", "Rishley" și "Villa de mare".

Sozopol Atracții25 Sozopol Atracții26 Sozopol Atracții27

Odihnă în Sozopol - o amintire pentru viață!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 5 = 1