Șrot de cochilie - reguli importante de creștere

Recent, a devenit popular să se cultive culturi tradiționale cu tehnologii noi. Ștampila de ștampilă nu arată numai frumoasă, dar, în multe privințe, depășește tufișurile uzuale de fructe de pădure. Pentru a dezvolta o astfel de plantă pe site-ul dvs., trebuie să știți o serie de cerințe importante.

Șrot de coacăze - soiuri

Puteți crește în grădina dvs. o grădină roșie, negru, coacăz alb și auriu. Există un șir de avantaje pentru tufișurile de paiete, dintre care este imposibil să nu spunem:

 1. Ca răsad, puteți folosi un tulpină cu un rinichi pe vârf.
 2. Tufișurile de plantare pot fi la aproximativ 30 cm distanță.
 3. Soiurile de coacăze negre, precum și soiurile roșii și aurii dau o recoltă bogată, care este mult mai ușor de asamblat. Boabele au un gust mai pronunțat.
 4. Speranța de viață a plantei este mai mult decât în ​​forma de arbust și este de 15-18 ani.

Aceasta este doar o listă de bază a avantajelor pe care le posedă o coacătă trunchiată, dar există minusuri în astfel de plante. Tufurile nu sunt protejate de vânturile puternice și nu tolerează înghețurile lungi. Periodic va trebui să facă lăstari inutile și să prindă vârfurile. Productivitatea fabricii de ștanțare scade brusc din cauza lipsei de lăstari înrădăcinate.

varietate de coacăze

Coacerea neagră

Acest soi este popular, deoarece boabe sunt nu numai utile, dar, de asemenea, mai dulce. Este demn de remarcat faptul că coacăzul negru de pe tulpină în comparație cu alte soiuri este mai sensibil la înghețarea ramurilor, deci este imposibil să-l crească în zone cu un climat rece. Cele mai bune soiuri pentru cultivarea lor într-un mod stamping: "Stork", "University", "Memorable" și "Monastic".

coacăz negru

Coacăz roșu pe tulpină

Boabele roșii conțin multe substanțe utile și sunt adesea folosite în gătit. Această specie, dacă este comparată cu cea anterioară, este mai puțin capricioasă, așa că cultivarea ei poate fi practicată pe teritorii diferite, fără teamă de înghețuri. Biscuiții roșii roșii cresc dacă folosiți astfel de soiuri: "Viksne", "Bayan", "Natalie", "Rondom" și altele.

coacăz roșu pe tulpină

Yellow Corncurrant

În Europa, această specie este foarte apreciată, care nu numai că servește ca ornament al teritoriului, dar oferă, de asemenea, o recoltă bogată de fructe de padure delicioase. La coacăz pe tulpină a crescut fără probleme, este mai bine să se utilizeze clasa "Imperial Galben", care este caracterizat de fructe de padure mari. Spre deosebire de coacăz negru, soiurile galbene înflorește mai târziu, ceea ce ajută la protejarea florilor de îngheț.

coardă galbenă de trompetă

Șrot de cochilie - cum să crească?

Mulți ar putea crede că este dificil să crească un copac pe cont propriu, dar dacă știi mai multe reguli, poți obține rezultate. Înainte de a vă da seama cum să crească un frumos copac coacăz, trebuie să decideți pe un loc potrivit. Este mai bine să alegeți argilă slab acidă, nisipoasă și alte soluri care au o bună capacitate de umiditate. În prealabil, se recomandă scurgerea bine a solului și pregătirea șanțurilor de drenaj. În toamnă, merită săpăturile solului, descompunând îngrășămintele organice, de exemplu, gunoi de grajd sau turbă.

cum să crească un coacăz

Cum să plantezi un coacăz?

Există o anumită instrucțiune, pe care trebuie să navigați, pentru a obține rezultatul dorit:

 1. La începutul lunii august, planteaza un traseu de vară gros și gol și strângeți vârful. Rețineți că răsadurile trebuie să fie plantate mai adânc decât pentru coacăzul obișnuit. Este posibil să plantați un prăjit în primăvară, dar numai atunci când înghețurile nocturne nu mai sunt prezente.
 2. Când anul viitor în partea de sus vor apărea lăstarii, în august acestea ar trebui să fie bate. Trebuie să faceți acest lucru pe fiecare ramură. Fotografiile și frunzele care se află sub lungimea specificată a trunchiului trebuie îndepărtate. Acest lucru se aplică și proceselor radicale.
 3. În al treilea an, o coroană groasă ar trebui să formeze și să formeze o formă frumoasă, se recomandă să prindeți vârful fiecărei ramuri. Nu uitați să eliminați lăstarii rădăcini și muguri. În cazul în care coacăzul tăiat se dezvoltă bine, în acest an va fi posibil să obțineți prima recoltă, deși în cantități mici.
 4. În anul următor, fructul va fi abundent, iar bacul însuși va fi deja bine format, dar acest lucru nu înseamnă că merită să refuzați să vă bateți. Se efectuează așa cum este descris mai sus. De asemenea, trebuie să ștergeți sucursalele vechi care nu au frunze sau să devină negre. Aceste proceduri ar trebui să fie efectuate în fiecare an.

cum să plantezi un coacăz negru

Cum se formează un coacăz negru?

Este dificil să faceți un tufiș dintr-un tufiș adult, dar dacă urmați o serie de sfaturi, rezultatul va fi obținut.

 1. Formarea coacăzului de budincă trebuie începută în primăvară, înainte de muguri. Examinați bushul și selectați o tragere, care trebuie să fie dreaptă și groasă. Un alt punct important este acela că ar trebui să crească într-un unghi drept față de pământ. Dacă nu există o astfel de ramură, selectați opțiunea cea mai apropiată de criteriile specificate.
 2. Stratul ales cu muguri și ramuri rămâne și toate celelalte ramuri sunt tăiate la nivelul solului.
 3. Totuși, este necesar pentru a elimina ramurile, cu excepția cea mai de sus, și care sunt retrase în aceeași bază, adică, cioturile nu ar trebui să fie.
 4. După toate aceste manipulări, tulpina pentru coacăz este gata. Se recomandă sapa într-o serie de suporturi, astfel încât planta să nu se rupă de vânt. În plus, va ajuta ramura coacăzului, dacă este necesar, să se îndrepte.
 5. În vara, dacă vor exista lăstari de la pământ, asigurați-vă că îl eliminați. Dacă există ramuri laterale pe tija însăși, atunci nu uitați să le tăiați.
 6. În toamnă se efectuează o altă procedură obligatorie - ciupirea vârfurilor ramurilor. Acest lucru este necesar pentru a trezi mugurii de dormit și a forma lăstari noi.

cum să formați un coacăz negru

Cum să plantați un coacăz pe o tulpină?

Pentru a efectua vaccinarea, urmați aceste instrucțiuni:

 1. Pregătiți un răsad de un an, care trebuie să fie pregătit în avans (la începutul primăverii). Poate fi depozitat în pivniță, păstrându-l fără uscare. Este imposibil să recunoști aspectul rinichilor.
 2. Pentru a obține un copac de coacăze, altoirea ar trebui făcută la sfârșitul lunii martie. Luați grefa și faceți o tăietură longitudinală netedă. Cu un cuțit de la el însuși. Lungimea tăieturii trebuie să fie de 2-3 cm. Repetați această operație pe portaltoi. Încercați să faceți felie identică cu cea precedentă.
 3. Înălțimea copulației depinde de înălțimea dorită a tijei. Sfârșitul butașii trebuie să fie tăiat, lăsând 3-4 ochi, și grăsim tăiat cu un sos de grădină.
 4. Alăturați butașii cu felii, folosind un film special pentru inoculare.

cum să plantezi un coacăz pe o tulpină

Păstrați coacăzul de pumn

Recomandările pentru o îngrijire adecvată sunt identice cu cele acceptate pentru forma de busuioc. Respectând regulile de cultivare a coacăzului negru, coacăzului roșu, galben și alb, puteți obține o recoltă bogată de fructe de padure delicioase și sănătoase în fiecare an.

 1. Pământul din jurul trunchiului trebuie să fie în mod regulat slăbit și buruienile îndepărtate. Din când în când, este recomandat să săpătați cu ușurință prin periferia trunchiului copacului. Puteți mulcha folosind iarbă șifonată sau compost.
 2. Șrot de cochilie este o plantă moderată și uimitoare. Într-un timp cald udarea arbuștilor ar trebui să fie mai des.
 3. Pentru o dezvoltare corectă, pansamentul de top este important. De câteva ori pe an se recomandă utilizarea fertilizării organice minerale. Este important să nu se depășească doza de îngrășăminte azotate. În toamnă fiecare bucșă trebuie fertilizată cu un amestec de 100 g de superfosfat și 30 g de clorură de potasiu și apoi este necesar să se îngroașeze un amestec de turbă și gunoi de grajd. În primăvara anului, este mai bine să fertilizați solul cu uree, folosind 15 grame la 1 mp.
 4. Este important să rețineți că coacăzul de ștampilare tolerează grav iernarea, așa că se recomandă protejarea coroanei. În acest scop, material de acoperire adecvat, de exemplu, un sac de iută sau lutrasila.

îngrijire coacaze shtambovoy

Cum să propagați un coacăz de budincă?

Pentru a obține un alt șrot, trebuie să urmați aceste sfaturi:

 1. În luna iulie, din partea de mijloc, este necesar să se taie un tulpină, pe care ar trebui să existe cinci ochiuri. Ar trebui să fie plantat în sol deschis, lăsând doar un mugur superior la nivelul solului.
 2. În toamnă, înainte de începerea temperaturii reci, este important să închideți tulpina cu frunziș.
 3. Pentru a reproduce coacăzul de budincă a fost eficace, în primăvara anului este necesar să se elimine lăstari laterale pentru a obține o fotografie. Este important să se aprovizioneze cu regularitate apa și să se hrănească planta, iar la începutul verii îngrășământul ar trebui să fie azotat și, în final, îngrășământul fosfat-potasiu.
 4. Anul următor, în primăvară, este necesar să se taie focul astfel încât înălțimea acestuia să nu fie mai mare de 85 cm. În partea de sus ar trebui să fie 3-4 rinichi și să scoateți restul.

cum să propagați un coacăz de budincă

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

11 − 4 =