Strugurii de azalee

Există multe soiuri de struguri hibride, bine stabilite între profesioniști și amatori. Aceasta include "Azalia" - o formă de struguri, obținută prin trecerea "Delight of the Red", cu un amestec de soiuri de polen de Nadezhda Askayskaya și "Taifi Steady".

Struguri "Azalee" - descrierea soiului

Acest strugure se referă la soiurile de masă. Planta este caracterizată printr-o maturare timpurie: perioada de vegetație este puțin mai mare de 100 de zile. Tufurile sunt de înălțime medie, iar strugurii, situați pe un peduncul scurt, sunt mari și moderat de mari. Fiecare boabe care cântăresc 10-14 g au o pastă carnatică și suculentă. Forma boabelor este aproape de oval, culoarea este roz, iar pielea, care nu este practic palpabilă la mâncare, este foarte subțire.

O caracteristică a acestui soi este creșterea transportabilității. Mulțumită ei, "Azalia" este adesea cultivată spre vânzare. Soiul are rezistență la următoarele boli: putregai, mucegai, oidium. Ar trebui să fie remarcat și rezistența la îngheț de struguri, care pot rezista la rece la -25 ° C.

Caracteristici ale cultivării strugurilor de gradul "Azalia"

Cei care cresc cu succes Azalea pe site-urile lor, rețineți că este foarte ușor să aveți grijă de acest strugure. Butașii sunt bine înrădăcinate, vița se înmulțește la timp. Sistemul rădăcină este format puternic, însă depinde de tipul de sol pe care acesta crește.

Strugurii, cultivați în conformitate cu regulile tehnologiei agricole, intră în fruct pentru 2-3 ani după plantare. Polenizarea nu este, de asemenea, o problemă, deoarece florile de struguri "Azalia" sunt bisexuale.

Experții recomandă tăierea viței de vie la 6-8 rinichi pentru o fructare mai bună, pentru a nu crea o încărcătură excesivă asupra bucșei (rețineți că cifra maximă este de 30-35 rinichi).

Calitatea varietății de struguri din selecția sibiară "Azalia" este semnificativ crescută în cultura altoită. În acest caz, ca portaltoi, este mai bine să folosiți soiuri înalte.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 65 = 67