Substrat sub covor - care este mai bine de ales?

Un substrat modern pentru covor este un material util în construcții, dar mulți oameni nu știu despre calitățile sale, păstrând învelișurile decorative direct pe beton sau lemn. După ce ați învățat să alegeți un strat intermediar de amortizare, veți putea atinge efectul calmării și confortului absolut de la acoperirea podelei.

Substrat pentru covor

Covorul este un material moale și elastic, dar fără protecție sub încărcătura zilnică, acesta se uzează mai repede și, într-un timp scurt, își pierde aspectul decorativ. Pe o fundație de beton abraziv, această acoperire de dedesubt este distrusă, permite particule de praf de beton, care se răspândesc treptat în jurul camerei. Căptușeala de sub covor este capabilă să încetinească procesele negative și să îmbunătățească semnificativ confortul la mers.

Ce este bun sub covor:

  1. Garnitura preia sarcina, iar durata de viata a covorului este cel putin dubla.
  2. Îmbunătățirea calităților izolante ale covorului.
  3. Camera este izolată fonic.
  4. Substraturile sub covor îmbunătățesc proprietățile higroscopice ale materialului podelei.
  5. Micile neregularități de pe suprafața șapei sunt egale și devin invizibile.
  6. Chiar și un covor subțire bugetar cu utilizarea unui substrat devine mai moale prin senzație, confort sporit, și iluzia de a utiliza o acoperire scumpa de podea este realizat.

Suport poliuretanic

Există mai multe tipuri de substraturi din poliuretan - cu strat superior și polietilenă. Simțind mai bine izolarea camerei de zgomot, se înmoaie mici neregularități. Polietilenă este rezistent la apă și durabil, nu se teme de leagăne de 5 mm, este potrivit pentru tehnica de fixare a acoperirii prin întindere. Un tip separat de substraturi de poliuretan spumos sub covor, cu o creștere a zgomotului, izolație, impermeabilizare, reducând pierderile de căldură. Acestea sunt instalate pe un strat uscat cu picaturi de pana la 3-4 cm.

Suport poliuretanic

Suport din cauciuc pentru covor

Dacă aveți o acoperire decorativă are o bază naturală, este mai bine să cumpărați o căptușeală din așchii de cauciuc. Acest material are o densitate mare și duritate la o grosime mică. Rezistă bine încărcăturii, în mod normal, aplatizează planul, nu trece umiditate, are un efect excelent de primăvară. Substratul din cauciuc sub covor pe podeaua din lemn este mai bine combinat cu piesele pe bază naturală.

Suport din cauciuc pentru covor

Plăcuță de plută sub covor

Corkul este fabricat din ingrediente naturale, nu produce mirosuri neplăcute, nu provoacă reacții alergice la locuitorii casei. Acest material este capabil să absoarbă excesul de umiditate, să-l redea în atmosferă atunci când aerul este uscat. Corpul poate fi folosit la fel de bine ca substrat pentru covor pe beton sau pe baza de lemn, tehnologia fabricării acestuia previne formarea de mucegai sau fungi pe suprafață.

Plăcuță de plută sub covor

Așezați covorul pe substrat

Prima etapă importantă este alegerea unui substrat bun. În timpul achiziției este de dorit să se acorde atenție grosimii stratului intermediar de amortizare. Dacă este mai mică de 5-10 mm, atunci acest substrat sub covor pe o podea de beton sau un copac de slabă calitate. Încercați să verificați elasticitatea căptușelii cu mâna, atunci când este presată, un strat bun întotdeauna restabilește forma.

Tipuri de mochetă pe suport:

  1. Drum liber - în acest caz stratul de acoperire nu este fixat rigid pe substrat. Pe pereți, covorul este fixat cu plăcuțe de înălțime de până la 15 cm. Deși această tehnologie este simplă și nu necesită folosirea adezivului sau a altor materiale, nu este lipsită de defecte. Este adesea posibil să se observe ridurile substratului, mai ales atunci când covorul este așezat neatent.
  2. Fixați substratul pe substrat cu o bandă adezivă pe două fețe - Important pentru camere mici, dacă doriți să vă alăturați două bucăți de piesă, atunci benzile sunt îmbinate până la capăt.
  3. Stretching pânză covor cu ajutorul gripei - Șine speciale cu cuie sunt instalate de-a lungul perimetrului spațiului.
  4. Tehnologie adezivă - Substratul este aderent la substrat, timpul de uscare este dat, apoi folia decorativă este lipită pe partea superioară. Se pare că o acoperire puternică, excluzând aspectul bulelor, dar acest tip de muncă este laborios și nu permite reutilizarea covorului.

Adeziv pentru suportul covoarelor

Adezivul este ales în funcție de tipul de substrat și de materialul substratului. La schimbări de temperatură sau umiditate ridicată, o căptușeală slab atașată poate reacționa imprevizibil, determinând deformarea suprafeței și umflarea. Substratul de plută pentru covor este perfect fixat cu adezivi de la Decol Vern sau Bunitex P-55. Dezvoltat și utilizat cu succes în construcția de compuși speciali pentru substraturi elastice și elastice. De exemplu, soluțiile de Polyplast 105 sau ELASTEX-22PZ care nu conțin solvenți organici volatili sunt potrivite pentru această sarcină.

Adeziv pentru suportul covoarelor

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 74 = 79