tavane stretch satin plus și minusuri

Satin este o țesătură densă care se distinge printr-o interconectare neobișnuită a firelor, făcându-l lucioasă, matasoasă și densă. Pânza de satin are o reflectare minimă și strălucire discretă, așa că arată ușor în interior. Aceasta este o opțiune potrivită pentru cei care doresc să economisească rapid timpul pentru finisarea tavanului, dar nu doresc să supraîncărca interiorul cu luciul de patos din PVC. Cu toate acestea, pentru a face concluzii finale cu privire la plafoanele stretch satin, este necesar să se studieze argumentele pro și contra lor. Despre aceasta mai jos.

Avantajele tavanelor din țesături întinse

Specialiștii în design interior folosesc adesea satin pentru finisarea plafoanelor, argumentând cu următoarele argumente:

  1. Textura textilă unică. Panza este foarte durabilă și perfectă, ceea ce asigură durabilitatea structurii. Înainte de instalare, este tratat cu un compus special care protejează suprafața de praf și de contaminanți lumina, astfel încât plafonul pentru o lungă perioadă de timp arată proaspăt și elegant.
  2. Efectul de perle. Suprafața țesăturii are proprietatea de a reflecta lumina, împrăștiindu-l prin apartament. Datorită microreliefului materialului, în funcție de iluminare, nuanțele tavanului se schimbă. De exemplu, în lumina naturală, culoarea sa nu se schimbă și, sub lumină artificială, devine mai ușoară, aproape albă.
  3. Instalare ușoară. Fabricul se umple în conectorii de profil, ceea ce nu durează prea mult. Pentru o instalare completă a plafonului va fi nevoie de 4-5 ore de timp, ceea ce este foarte mic în comparație cu cardurile de gips.
  4. îngrijire. Stretch tavan tesatura este simplu și fără pretenții în îngrijire. El "nu-i plac" bureții, din moment ce lasă un divorț asupra lui. Mașinile de curățat abrazive și periile sunt, de asemenea, mai bine să nu folosească: ele pot deteriora structura țesăturii. La plafon nu-și pierde frumusețea, ștergeți-l periodic cu o cârpă uscată sau presărați cu spray special / spray pentru satin. Opțiunile alternative pentru îngrijire pot fi o astfel de procedură: aplicați țesăturii de 10% soluție de stocare a amoniacului și ștergeți uscat.
  5. încredere. Tavanul de întindere din satin în textură seamănă cu țesătura, dar este fabricat din clorură de polivinil. Similaritatea cu pânza va veni imitație a firelor de țesut. Acesta este motivul pentru care un astfel de plafon este identic în proprietățile filmului din PVC. Nu se estompează, nu se deformează, poate rezista la apă dacă vecinii vă inundă accidental.
  6. Preț relativ scăzut. Tavanul de satin arată ca o mătase, dar este mult mai ieftin decât acest material. Practic, toată lumea își poate permite acest lux.

După cum puteți vedea, există multe avantaje pentru o astfel de structură de tavan. Acesta este motivul pentru care plafonul de satin este adesea folosit atunci când decorați camere de hoteluri, apartamente și apartamente.

Plafoanele din satin

Împreună cu avantajele enumerate, un astfel de plafon are și unele dezavantaje, și anume:

  • instabilitatea schimbărilor de temperatură;
  • acesta poate fi ușor deteriorat de un obiect ascuțit;
  • pentru instalare este necesar să apelați specialiști;
  • Țesătura este făcută strict în funcție de dimensiunea camerei, astfel încât nu poate fi folosită în alte încăperi.

Satin stretch tavan sau mat - care este mai bine?

Conform caracteristicilor tehnice, aceste două specii sunt absolut identice, dar aici sunt ușor diferite. Tavanul mat este complet lipsit de luciu și există o granularitate caracteristică care o face să pară ca o simplă albire. Satin este, de asemenea, capabil să reflecte ușor lumina și poate schimba culoarea în funcție de iluminarea camerei. Astfel, plafonul din satin creează un sentiment de lux discret, în timp ce matul este creat pentru rigoare și minimalism.

Tavane intinse din satin 1 Tavane intinse din satin 2 Tavane intinse din satin 3
Tavane intinse din satin 4 Tavane intinse din satin 5 Tavane intinse din satin 6
Tavane intinse din satin 7 Tavane intinse din satin 8 Tavane intinse din satin 9

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

66 − = 65