Taxa gratuită în Finlanda

Când efectuați o achiziție în Finlanda, puteți utiliza taxa gratuită. Fără taxe este o restituire a taxei pentru valoarea adăugată, care este destinată realizării programelor sociale (cu condiția ca mărfurile să fie exportate în afara pieței interne a UE). Și din moment ce turiștii nu pot folosi aceste programe, UE le returnează o suprataxă, minus anumite procente pentru desfășurarea operațiunilor. În majoritatea țărilor europene, Global Refund se ocupă de acest lucru, în birourile cărora se eliberează numerar.

În articol, vom lua în considerare termenii cumpărării, câte sunt termenii și condițiile pentru returnarea tarifului în Finlanda.

Ce pot să cumpăr?

Aproximativ trei mii de magazine din Finlanda, lucrează la sistemul de taxe, puteți afla despre acest lucru printr-un semn special la intrare, puteți cumpăra:

 • produse alimentare, cu excepția produselor din tutun și a alcoolului;
 • produse nealimentare (îmbrăcăminte, electronică, chimie), cu excepția cărților.

În Finlanda, pentru serviciile oferite (salon de înfrumusețare, închiriere auto, hotel) nu întocmiți o chitanță gratuită, deci nu veți putea să returnați bani.

Cum se face o achiziție corectă?

Că atunci când părăsiți țara, nu aveți probleme la returnarea taxei, atunci când faceți o achiziție de care aveți nevoie:

 • faceți o cumpărătură în magazin cu semnul "Comerț cu rambursări globale fără taxe";
 • nu sunteți cetățean al unei țări UE, nu aveți permis de ședere sau permis de muncă;
 • efectuați o achiziție pentru o sumă mai mare de 40 de euro (pentru produsele alimentare și nealimentare, controalele trebuie să fie separate);
 • ia o chitanță pentru cumpărare;
 • cereți o confirmare de primire a taxei, pentru care trebuie să vă prezentați pașaportul (asigurați-vă că chitanța indică prețul de cumpărare, suma de rambursare și numărul de pachete);
 • pachet la cumpărare magazin, sigiliu cu o bandă specială și lipiți numărul de chitanță.

În fiecare magazin din Finlanda există tabele de calculare a ratei de cartofi prăjiți, deoarece valoarea restituirii (10-16%) depinde de suma cheltuită, pe care vânzătorul o va scrie în chitanța oferită.

Taxa gratuită în Finlanda

Rambursarea banilor

Puteți să returnați bani în orice punct al tarifului, care în Finlanda este întotdeauna localizat la punctele de frontieră după controlul pașapoartelor sau în sala de așteptare a aeroportului.

Puteți face acest lucru numai după ce treceți controlul vamal, unde trebuie să puneți sigiliul. Aveți grijă, dacă puneți bunurile în bagajele dvs., nu veți putea obține bani, deci este mai bine să efectuați aceste achiziții cu bagajele de mână. Pentru a primi bani, este necesar să prezentați:

taxa de returnare gratuită în Finlanda

 • primirea de cartofi prăjiți (ștampilați de vamă);
 • primire de numerar;
 • pașaportul dvs.;
 • bunuri, întotdeauna în ambalaje neperturbate.

Termenul de returnare a taxei-free în Finlanda este limitat la trei luni de la data achiziționării, așa că, dacă nu a putut face acest lucru corect, puteți trimite o chitanță ștampilată în e-mail, sau cel mai apropiat Rambursare Global, care sunt chiar și în alte țări.

Procedura pentru vârsta tarifului francez este oarecum diferită în alte state, de exemplu în Spania, Italia și Germania.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

6 + 4 =