india dragoste templu

Departe în India, a pierdut printre junglă, există un complex templu unic, sub numele de Khajuraho. A fost construit de dinastia Chandela, care a domnit aici de la IX la XIII-lea. În viața de zi cu zi, puteți găsi de multe ori numele de „Khajuraho“, care nu este destul de adevărat: numele hindi a templului sunete corecte, cum ar fi „Khajuraho“. Care este adevăratul sens al stilului arhitectural al complexului structuri, istorici, oameni de știință și istorici de artă sunt încă în ziua de azi. Cu siguranta se poate spune doar ca templul indian este dedicat iubirii si frumusetii.

Cum se ajunge la Khajuraho?

Orașul din India, unde se află templul de dragoste din lume, se numește și Khajuraho și se află în statul Madhya Pradesh. Puteți ajunge la New Delhi (aproximativ 600 km) sau la Orchu (420 km de Agra). Drumurile aici lasă mult de dorit, totuși, dacă doriți să experimentați pe deplin farmecul unic al Indiei, mergeți la autostrada Khajuraho. În caz contrar, puteți utiliza serviciile unui aeroport local care efectuează zboruri regulate spre Delhi și înapoi.

india love temple1

Complexul Templului Khajuraho

Construcția templelor era în momentul renașterii hinduismului. In capitala dinastiei Chandela - orașul antic Khajuraho - 85 de temple dedicate Vaishnavism a fost construit, șivaismului și jainismul, și, în plus, o varietate de cladiri de uz casnic și de fermă. Toate aceste clădiri, inclusiv palatul conducătorului, au fost în cele din urmă distruse. În special, au fost distruse de trupele musulmane, crezând sculpturi indiene de depravare prea indiene. Până în prezent, doar 25 de temple antice au supraviețuit. În 1838, au reinventat lumea Burt englez, inginer și om militar, a descoperit în oraș junglă. În jurul complexului templu a fost construit sat turistic, în cele din urmă cu hoteluri, năpădit magazine, baruri și restaurante.

Toate templele din Khajuraho sunt construite din gresie, dar există și trei clădiri de granit. Și uneste toate clădirile cu un singur stil arhitectural nord-indian - depozite de carbon. Se caracterizează prin compactarea și alungirea clădirilor, absența zidurilor în jurul lor și abundența compozițiilor sculpturale din interiorul și exteriorul clădirilor. Cupolele templelor arata ca Muntii Himalaia - vecinul vechilor zei.

dragoste templu india2

Toate cele 25 de temple existente ale dragostei sunt împărțite în trei mari grupuri: vest, est și sud. Ele diferă ușor în nuanțele religioase, dar toate în felul lor sunt interesante și frumoase.

dragoste templu india3

Templele sunt protejate de UNESCO. Recent, organizația și-a asumat responsabilitatea de a preveni distrugerea acestor situri istorice valoroase.

Caracteristici arhitecturale și sculpturale ale templului indian al dragostei Khajuraho

Fără îndoială, principala caracteristică care a glorificat acest complex templu pentru întreaga lume este orientarea erotică a multor compoziții sculpturale. Mulțumită lor, Khajuraho din India și dincolo de el este numit adesea un templu al sexului sau un templu al Kama Sutra. Dar este corect să spunem că marea majoritate a sculpturilor cu conținut erotic și sexual explicit se află la o înălțime considerabilă și sunt greu de luat în considerare.

india love temple4

În plus față de scenele de dragoste, sculpturile templelor ne arată diverse episoade din viața membrilor dinastiei Chandela, precum și zei și apsari - fecioare cerești, deosebite de frumusețea neagră. Reprezentate sub formă de basoreliefuri, ele sunt implicate în afacerile de zi cu zi: construiesc case, cântau nunți, scotează cereale, le spală și își pieptănă părul etc.

india love temple5 india dragoste temple6

Călătorind prin orașele din India, asigurați-vă că vizitați templul iubirii cu arhitectura medievală neobișnuită. Potrivit legendei, atingerea statuilor îi ajută pe oameni să câștige forța bărbatului, iar femeile garantează ajutor în conceperea copiilor și, desigur, frumusețea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

2 + 2 =