Tencuiala decorativa - cum sa intelegi formele moderne?

Pentru decoratiuni interioare se folosesc diverse materiale. Tencuielile decorative sunt folosite la finisajul finisaj pentru a crea efecte frumoase pe pereți. Ajută la aducerea notelor etnice în cameră, pentru a crea efectul antichității, pentru a imita materiale scumpe, pentru a se potrivi organic în orice tip de design.

Tipuri de tencuieli decorative

Tipul de acoperire depinde de materialele din amestecul finit. Compoziția soluției poate include:

 • var;
 • ciment;
 • pietricele de piatră;
 • ceară;
 • acrilic;
 • aditivi minerali.

Acoperirea este netedă și voluminoasă. Relieful peretelui depinde de dimensiunea particulelor care intră în amestec. Granulele mari creează volum și șablon, iar cele mici - dau crăpături. Materialul poate simula pielea, textilele, piatra. Pentru a obține umbra dorită, în compoziție se introduc culori potrivite. Pereții sunt decorați cu tencuială decorativă atât în ​​exterior, cât și în interiorul clădirii. Există compoziții specifice pentru lucrări externe, interne sau universale, care diferă în materiile de umplere și metode de aplicare.

Grâu de coajă decorativă de decorare

Deseori, în interior puteți găsi un amestec structural (texturat). Un efect atractiv este atins prin utilizarea diferitelor tehnici. Tencuielile decorative ale zidului gândacului de coajă arată ca un copac uscat de insecte. Compoziția soluției include miez de piatră de diferite mărimi, este aplicat în plan cu un răzuitor care, datorită granulelor, face caneluri caracteristice pe perete sub formă de ploaie, valuri, cercuri, miei.

Culoarea dorită este dată amestecului în timpul amestecării prin adăugarea de culori diferite, pereții finiți pot fi de asemenea vopsiți cu vopseaua de umbra dorită cu ajutorul unei role. Pentru a diferenția elementele arhitecturale, se folosesc diferite palete de materiale. Suprafața obținută are o textura mată atractivă, este utilizată pentru finisarea exterioară și internă.

Grâu de coajă decorativă de decorare
Grâu de coajă decorativ decorativ pentru fațadă

Mătase decorativă din mătase umedă

Imitările oricărui material scump pot fi obținute prin utilizarea unor acoperiri inovatoare. Mătasele decorative din tencuială din compoziție au un element de poliester, celuloză, perle, pentru a oferi stralucire, fibre naturale sau artificiale colorate sub țesătură, care îi conferă aspectul textil scump. Toate ingredientele sunt legate cu aditivi acrilici.

Componente strălucitoare de mătase-de-perlă sunt adăugate sub formă de argint sau aur, fac ca pereții să strălucească ca mătase. Dacă adăugați mai multe coloranți la compoziție, puteți obține o imitație de catifea în avion. Vrăjitorii vagonului de vagon pot da efectul final al unei mătase clasată sau clasică. Pereții cu astfel de textura reamintesc camerele palatului, când sunt iluminate corespunzător, camera fiind lovită de jocul luminii.

Mătase decorativă din mătase umedă

Vopsea decorativă venețiană

Acest tip de decor a apărut cu mult timp în urmă, în vremurile lumii antice. Textura venețiană este folosită în desene clasice, oferind pereților un aspect luxos care amintește de pietre de piatră scumpe. Componenta sa principală este o bucată de marmură, onix, malachit, cuarț sau granit. Tencuiala decorativă sub piatră se realizează în mai multe etape, mișcări haotice, de la 3 la 10 straturi fiind realizate, ca rezultat, o textura cu o adâncime și transparență extraordinară.

Tencuiala decorativă sub piatra scumpă este făcută în două sau trei nuanțe închise, de exemplu galben, teracotă și portocaliu, albastru și violet, verde, smarald și menta. Pe partea de sus a peretelui se aplică ceara de albine, oferindu-i un strălucire unică și asemănarea unei pietre naturale. O astfel de acoperire se potrivește sub interiorul scump de lux, este apreciată pentru a juca efectul luminos și profund interior.

Vopsea decorativă venețiană

Tencuială decorativă de mozaic

Acoperirea originală se obține prin amestecarea rășinii acrilice și a fărâmelor de piatră. Ca parte a amestecului, particule de diferite culori și dimensiuni sunt utilizate, aspectul finisajului depinde de acest lucru. Pentru a obține o intensitate mai mare a tonului, granulele minerale pot fi colorate suplimentar. Ca rezultat, tencuiala decorativă formează pe perete un mozaic colorat, care este o imitație calitativă a texturii de piatră.

În interior, astfel de acoperiri nu păstrează căldura și arată "rece". În același timp, ele permit pereților să "respire", nu formează ciuperci. Mozaicul ipsos decorativ în cameră este cel mai potrivit pentru evidențierea elementelor arhitecturale - arcuri, panouri, orificii, coloane în combinație cu alte materiale. Textura mozaicului arată grozav în interiorul clasic, mediteranean.

Tencuială decorativă de mozaic

Tencuiala decorativă acoperită

Acesta este cel mai popular tip de acoperire pentru munca în aer liber, care se numește "blană". Are o textură volumetrică pronunțată, scala originală multi-colorată, poate fi pictată în tonul potrivit. În interiorul camerei, suprafața cu pietriș se arată foarte bine în camere cu umiditate ridicată - în baie și în bucătărie, previne apariția ciupercii sau mucegaiului.

Tencuiala decorativă minerală are în structură particule de marmură, granit, cuarț, fixate de substanțe sintetice de tricotat. Din metoda de finisare a suprafeței și a dimensiunii granulelor depinde de relief. Stratul de tencuială decorativ protejează carcasa de schimbările de temperatură. Acesta păstrează culoarea și atractivitatea pentru o lungă perioadă de timp.

Tencuiala decorativă acoperită
Tencuiala decorativă acoperită pentru fațadă

Marmură decorativă de ipsos

Piatra imitativă pe pereți este populară în interiorul scump. Marmura este realizata din fibre minerale pe baza acrilica si are un efect de transparenta special sub forma unei texturi lustruite in oglinda. Se aplică pe orice suprafață perfect netedă pregătită pentru vopsire - pereți, tavan, nișe, pante, coloane.

Amestecul are nuanțe apropiate de marmura naturală - gri, smarald, maro, bej, bronz, negru și auriu. Ceara este adecvată ca strat protector. Stratul decorativ de marmură pe tavan și pe pereți refractă razele luminii și prin transparență își joacă culorile, creând un efect de profunzime incredibilă. Este alcătuită din pete de culoare care se află într-un loc haotic, care aduc suprafața mai aproape de modelul original de piatră naturală.

Marmură decorativă de ipsos

Fațadă tencuială decorativă

De la alegerea stratului de fațadă depinde de aspectul casei. În plus, tencuiala decorativă protejează carcasa de efectele precipitațiilor atmosferice și de influența radiației ultraviolete. În funcție de amestecul utilizat, este posibil să se obțină o varietate de reliefuri de suprafață, colorate în culoarea dorită. Fațada casei poate fi emisă pentru o factură:

 • "Gândacul de scoarță", cu brazde caracteristice;
 • pietricele, sub forma unei suprafețe acoperite dens cu miezuri;
 • mozaic, în care granulele de pietre naturale sunt vizibile în avion.

Există diferite amestecuri în compoziție, care au îmbunătățit parametrii operaționali și rezistenți la uzură. Fatada tencuială decorativă în funcție de materialele utilizate:

 • ciment - cel mai comun și ușor de aplicat;
 • Acrilic - un compus din plastic bazat pe rășini, poate pierde luminozitatea culorii;
 • silicat - respinge praful și se spală bine;
 • Silicon - cel mai durabil și durabil.

Fațadă tencuială decorativă

Tencuiala decorativa pentru decoratiuni interioare

Cu ajutorul unei frumoase coperți de perete, puteți seta atmosfera în cameră, aducând stilul potrivit. Tencuiala decorativă în interior va ajuta la a da zidului o textura și o culoare originale, decora un panou, un desen tridimensional, un ornament, o murală. La suprafață, puteți face orice imitație - piatră, marmură, mătase, textura în vârstă, structură de lemn, vopsea crăpată. Interiorul cu ajutorul acestui decor este ușor de decorat atât în ​​stil clasic, antic și modern.

Tencuiala decorativa in sufragerie

În pereții halei trebuie să aibă un aspect elegant și prezentabil. Pentru suprafețele de finisare, puteți utiliza tencuiala decorativă minerală venețiană, texturată. Ele sunt capabile să ofere zidurilor o frumoasă suprafață netedă sau de relief, creând efectul de luciu de perle, mătase umedă. Textură de tencuială decorativă vă permite să faceți imagini frumoase volumetrice convexe sub formă de flori, peisaje ale orașului, lemn, pietre, picături de apă, piele de șarpe. Vopsirea elementelor din imagine poate fi tonifiată, oferindu-le mai multă expresivitate.

Tencuiala decorativa in sufragerie

Tencuiala decorativa in dormitor

În camera de odihnă de pe perete este potrivit să creați un accent frumos cu ajutorul capacului original. Textura lucioasă venețiană face din apartament mai spațios. Efectele tencuielii decorative vor accentua compozițiile care au o culoare aurie sau argintie. Pentru a crea o atmosferă confortabilă în cameră este posibilă cu ajutorul suprafețelor de perete pentru piatră, piele, metal sau nisip. Zona patului este adecvată pentru a decora panoul, creat cu ajutorul unui amestec texturativ. Pe ea poți descrie un peisaj pitoresc, flori, un model abstract. Includerea de mătase-de-perlă și ceramică va spori efectul.

Tencuiala decorativa in dormitor

Tencuiala decorativa in bucatarie

Prin calitate, această acoperire este ideală pentru camere cu condiții de temperatură variabile. Variante de tencuială decorativă pentru bucătărie:

 • sub piatră, un venețian lucios arată în mod ideal într-o cameră, stilizată ca Provence, Art Deco, Art Nouveau;
 • scoarta de scoarta, arata grozav cu o piatra artificiala, aplicata pe anumite parti ale peretilor;
 • tencuiala decorativă pentru cărămidă, are o suprafață de relief, este relevantă pentru decorarea zonei de lucru, arcuri, deschideri, colțuri;
 • sub beton, ideal pentru bucatarie in stil loft, high-tech, minimalism.

Tencuiala decorativa in bucatarie

Tencuiala decorativa pe hol

Materialele pentru finisarea zonei de intrare ar trebui să fie practice. Tencuiala decorativa venetiana si de mătase în coridor va adăuga lux. În hol, puteți utiliza metoda combinării orizontale a facturilor. Folosind tencuieli decorative, panouri de contrast, frize cu ornamente geometrice sunt create. Combinația de materiale este utilizată în colțuri, deschideri - cu ajutorul unei soluții texturate, se fac secțiuni de volum. Tehnologia de a crea desene pe suprafata este interesanta. Cu ajutorul șabloanelor, orice imagine este aplicată pe perete prin intermediul unui strat suplimentar de acoperire.

Tencuiala decorativa pe hol

Tencuieli decorative în baie

Pentru o astfel de premisă, este necesar să se utilizeze compuși rezistenți la umiditate. Tencuiala decorativă venețiană pentru baie este cea mai populară opțiune. Este lucioasă și netedă, are un strălucire și o adâncime atractivă. Datorită ceara, venețianul protejează zidurile băii de umiditate. Textura structurală de pe perete poate fi creată cu ajutorul "gândacului de scoarță" și a compoziției cu pietriș. Tehnicile texturate ajută la obținerea unei reliefuri frumoase pe suprafață - flori, frunze, brazde, cărămizi, panouri. Cu ajutorul șabloanelor pe planul pereților, puteți face imagini clare.

Tencuieli decorative în baie

Tencuiala decorativă ajută la oferirea camerei o imagine unică. Are multe nuanțe și texturi, compoziția conține o varietate de materiale de umplutură - fibre de lemn, țesături, piatră zdrobită, sticlă. Un astfel de amestec nu se teme de umiditate, nu aburi, nu arde și își păstrează îndelung atractivitatea. Cu ajutorul unei acoperiri elegante puteți decora orice cameră din locuință, principalul lucru este să alegeți componenta principală a compoziției și imaginea camerei pe care trebuie să o creați.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

61 + = 68