acvariu termometru

Piața modernă pentru produsele din pește oferă mai multe opțiuni pentru termometre pentru acvariu, care diferă în modul în care acestea măsoară temperatura și, de asemenea, în precizie. Dar ce este cel mai bun termometru pentru un acvariu?

Termometre interne

Termometrele interne sunt plasate direct în apă și oferă informații despre modificările temperaturii.

Cea mai simplă dintre acestea este un termometru lichid pentru un acvariu creat pe baza ridicării sau coborârii unei coloane de alcool, în funcție de schimbarea temperaturii. Un astfel de termometru este fixat în interiorul acvariului, pe un fraier special. Avantajul este un preț scăzut, un dezavantaj - o anumită eroare în indicații.

termometru pentru acvariu1

Un termometru electronic pentru un acvariu, cu un senzor extern de la distanță, se distinge prin precizia datelor, dar costă mai mult decât un termometru alcoolic. În el, senzorul de temperatură este un termistor construit într-o capsulă sigilată separată. Datorită capacității termistorului de a-și modifica rapid rezistența în funcție de temperatură, microprocesorul poate monitoriza continuu și procesa date provenind de la un astfel de senzor și poate ieși digital pe ecran.

termometru pentru acvariu2

Termometre externe

Astfel de dispozitive nu necesită imersie în apa de acvariu pentru a obține date privind temperatura apei. Aceste termometre nu trebuie să fie spălate frecvent, ele nu ocupă spațiu în interiorul acvariului și pot servi foarte mult timp.

Termometrul pentru acvariu funcționează datorită proprietății unei vopsele speciale pentru a-și schimba culoarea atunci când este încălzită. Este fixat pe exteriorul acvariului și, prin urmare, poate reacționa la schimbările de temperatură a aerului în apropierea rezervorului artificial. Acest termometru este, de asemenea, numit termometru termocrom pentru un acvariu. De asemenea, un astfel de termometru poate fi găsit sub numele de cristal lichid. Mulți se întreabă cum să utilizeze un termometru cu cristale lichide pentru un acvariu. Deci, trebuie doar să fie lipit pe peretele exterior al acvariului și să monitorizați schimbările de temperatură.

termometru pentru acvariu3

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

67 − = 61