Termostat pentru frigidere

Viața noastră de zi cu zi nu poate fi făcută fără ajutorul personalului de uz casnic, inclusiv a unui frigider. Lucrările sale sunt efectuate cu ajutorul unui compresor care pompează freon sau hladon, precum și un termostat care reglează funcționarea acestui compresor. Și dacă "umplutura" echipamentului de refrigerare vine în stare de disperare, aveți nevoie urgentă de a apela un maestru care știe cum să vă ajute durerea.

Unde este termostatul în frigider?

Maestrul este un maestru, dar este, de asemenea, interesant să știm unde este localizat acest termostat, atât de important pentru frigidere. În echipamente moderne, pentru a găsi că nu este dificil - este amplasat în fața frigiderului și, prin urmare, nu este nevoie să-l împingeți de pe perete, așa cum se întâmplă când se înlocuiește compresorul.

Cel mai adesea, termostatul trebuie căutat în apropierea raftului superior, și anume sub căptușeală, care poate fi ușor străpuns de o șurubelniță. Înainte de a scoate, trebuie să verificați dacă echipamentul este deconectat de la rețea.

Ce sunt termostatele?

Modelele termostatelor frigorifice sunt împărțite în electronice și mecanice. Cel mai adesea găsiți mecanici, chiar și în frigidere moderne, deoarece este destul de simplu, ieftin, deși nu foarte precis. În interiorul unui astfel de sistem (burduf) există un gaz sau lichid, care, la schimbarea temperaturii, modifică presiunea internă, care, la rândul său, este transferată pe membrană.

Termostatul electronic pentru un frigider - echipamentul este mai precis, echipat cu o placă luminoasă, unde sunt afișate informațiile necesare. Spre deosebire de mecanic, funcționează prin schimbarea rezistenței, care depinde de temperatura ambiantă.

În cazul unei defecțiuni a termostatului mecanic pentru frigidere, este cel mai adesea înlocuită cu o versiune electronică, deoarece este mai sigură.

Probleme cu termostatul

Modele de termostate frigorifice

Proprietarul frigiderului poate avertiza următoarele situații care apar la frigider:

  1. Termostatul frigider se stinge (frigiderul nu funcționează). În acest caz, motivul poate fi uzura echipamentului și, prin urmare, va fi necesar să îl înlocuiți.
  2. Termostatul nu se oprește (frigiderul funcționează continuu). Într-o astfel de opțiune, cauza termostatului fiind deconectat poate fi o ușă slăbită sau o încălcare a integrității compartimentului de congelare sau de răcire. Acest lucru se datorează unei uși uitate în poziția deschisă sau atunci când banda de cauciuc este uzată și nu asigură un bun contact între ușă și frigider în sine.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

27 − 26 =