thillandia îngrijire la domiciliu

Planta tropicală din Tillandsia este din America Latină. În sălbăticie, tallandsia crește, agățându-se de pietre și trunchiuri de copaci. Acum, mai mult de 400 de soiuri sale sunt cunoscute. În funcție de specie, aceste plante pot să difere semnificativ unul față de celălalt, dintre care unele pot fi atribuite în condiții de siguranță unor plante de apartament neobișnuite. Unele dintre ele au o tulpină bine dezvoltată, altele - fără os. Frunze de unele lamelară înguste Tillandsia și au o culoare gri, în timp ce frunzele verzi alte specii luminoase formează o rozetă și să crească până la 30 cm în lungime. Înflorește acest locuitor al tropicalelor frumoase, neobișnuite, în formă de flori, înconjurat de brățări spice luminoase. Cel mai adesea aceste brățări sunt de culoare roz. La unele specii de Tillandsia ciorchinii de culoare albastru sau violet încep să înflorească din partea de sus a plantei.

Tillandsia crește, de asemenea, acasă, și grijă de ea nu este deloc complicat. Această floare nu este o nuanță de plante iubitoare de nuanță, iubește lumina soarelui, dar se simte bine și cu unele umbre. Anumite soiuri nu au nici măcar nevoie de o vază cu pământ. Cea mai bună floră exotică de interior din Tallandsia crește pe o coloană de epifit sau o lovitură de lemn cu rămășițe de coajă. La domiciliu, planta este cultivată în vase plate. Dacă puneți o floare pe o fereastră însorită, asigurați-vă că o prideți din lumina directă a soarelui. Și în timpul iernii, thillandsia are nevoie de iluminare suplimentară cu lămpi fluorescente.

Temperatura optimă pentru creșterea florilor de interior în Tillandsea este după cum urmează: în timpul verii până la + 24 ° C, iarna până la 20 ° C. Această plantă este foarte iubitor de aer proaspăt, deci trebuie să ventilați camera mai des. Cu toate acestea, evitați schițele sau schimbările bruște de temperatură, mai ales în lunile de iarnă, deoarece acest lucru poate duce la boala florii. Vara, puteți lua planta într-un balcon deschis, nu uitați să protejați floarea de ploaie și de soarele strălucitor.

După cum puteți vedea, este ușor să aveți grijă de Tillandsia. Totuși, udarea corectă este foarte importantă pentru o floare. Este necesar să se respecte umiditatea ridicată în cameră, unde există Tillandsia. Pentru a face acest lucru, în fiecare zi, flora ar trebui să fie presărată cu apă caldă în prealabil. În lunile de iarnă, este mai bine să puneți o oală de Tillandsia într-un palet, la baza căruia se află lut expandat sau pietricele. Apa este turnată în tigaie, dar oala cu floarea este scufundată în apă. Vara, pământul din ghiveci ar trebui să fie umed constant și în timpul iernii este necesar să se lase să se usuce solul pentru a evita degradarea rădăcinilor plantei.

Sala de hrănire Tillandsiyu poate fi fertilizată pentru orhidee.

Tillandscia - reproducere

Tillandsia reproduce cu ajutorul lăstarilor laterale, care apar la baza tulpinii plantei. După moartea unei plante adulte, se formează mulți "copii". Când lăstari tineri apar sasea frunză, acestea trebuie să fie separate cu grijă și plantate în ghivece cu sol până la 10 cm în diametru. Ghivece acoperite bănci sau capace și păstrate într-o cameră de lumină la o temperatură de până la 25 ° C, pulverizare regulată și plante gazeificarea. După ce plantele tinere au rădăcini, adăpostul poate fi scos din ele. Această plantă înflorește într-un an și jumătate sau două.

Cum să transplantă Tillandsia?

Aproximativ o dată la doi până la trei ani, florile de interior din Tillandsia au nevoie de un transplant. Cel mai adesea, nevoia pentru aceasta se datorează faptului că vasul a devenit mic pentru flora crescută, altfel Tillandsia și-a încetat înflorirea. Transplantul plantei este cel mai bun în primăvară. În acest caz, trebuie să înlocuiți complet solul în vas. Noul oală este mai bine să alegeți mai larg decât cel anterior, dar nu foarte mare, deoarece rădăcinile floare de flori thillandsiaflorile cresc foarte mari în lățime. Substratul poate fi un amestec de turbă, scoarță sfărâmată, sphagnum, frunze de foioase.

Adesea, începătorii de flori sunt interesați: de ce nu are flori de până la capăt? Planta începe să înflorească la vârsta de trei până la patru ani. Anterior, se așteaptă flori nu ar trebui să fie. Pentru a stimula inflorirea, lumina împrăștiată, umiditatea suficientă a aerului și udarea unor specii de Tillandsia ar trebui să fie în rozeta frunzelor. De asemenea, trebuie să ne amintim că această floare exotică înflorește doar o singură dată, după care planta mamă moare, dând viață noilor descendenți.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

59 − 50 =