Tipuri de iluminat în interior

Astăzi, iluminatul este folosit nu numai pentru confortul de a rămâne în cameră, ci și pentru a accentua caracteristicile interioare. Lumina corect selectată dezvăluie pictat elementele câștigătoare ale apartamentului, ascunzând locuri din care doriți să acordați atenție. Și dacă mai devreme în apartamente folosesc un singur candelabru și sconces, a prezentat astazi diferitele tipuri de iluminare din interior, care afectează uneori stilizare sale.

Tipuri de iluminat în interior

Inițial, toate luminile sunt împărțite în două tipuri: iluminatul natural și artificial în interior. Lumina naturală care pătrunde prin ferestre și uși este naturală. Această lumină este considerată cea mai corectă în percepția vizuală, luminează perfect camera. Principalele dezavantaje sunt distribuția inegală a luminii și inconstanța acesteia.

Pentru a evita dependența de iluminatul natural în design, utilizați diferite tipuri de lumină artificială. Acesta poate fi folosit pentru a sublinia anumite zone / obiecte (lumină locală), pentru a face spațiul imponderabil și confortabil (lumină indirectă) sau iluminarea zonei de lucru bine (lumină directă).

În funcție de sursele de lumină, iluminatul poate fi împărțit în mai multe tipuri:

  1. Lămpile de la interior. Vă permite să vă concentrați asupra elementelor decorative sau arhitecturale ale camerei. Program construit în formă de „globului ocular“, dezvăluie o textură neobișnuită a pereților, și un set clasic de lumânări pâlpâitoare face atmosfera camerei un cadru intim și confortabil. Pentru corpuri de iluminat la fața locului utiliza următoarele tipuri: fisheye, cerul înstelat, downlight, o prismă sau pentru lămpi reflectoare incandescente.
  2. spoturi de iluminat în interior1 spotul de iluminat în interior2 spotul de iluminat interior3
  3. LED-uri de iluminat în interior. Se utilizează pentru a ilumina plafoanele cu mai multe niveluri, nișe și muchii. Sursa de lumină este o bandă LED cu elemente LED. Banda poate arde cu culoarea obișnuită albă sau colorată. Dacă conectați controlerul, puteți seta "program" - pâlpâi într-o anumită ordine sau începe un val de lumină.
  4. LED-uri de iluminat în interior1 LED-uri de iluminat în interior2 Iluminatul cu LED-uri în interior3
  5. Sistem de urmărire a iluminării într-un interior

    . Aici folosim un set de corpuri fixate pe bara de colectare. Sistemul de rulare poate fi plasat pe perete, de-a lungul tavanului sau sub un anumit unghi. Direcția luminii poate fi schimbată prin rotirea lămpii. Sistemele de cale se încadrează cu succes în camere, în stilul high-tech sau moderne.

sistem de iluminat de cale în interior1 sistem de iluminat de cale în interior2 sistem de iluminat de cale în interior3

Amintiți-vă că lumina modernă din interior poate fi combinată cu vopsele clasice, lămpi de podea și sconturi. O combinație pricepută a mai multor tipuri de lumină va face interiorul mai elegant și mai memorabil.

sconturi și lămpi de podea1 sconturi și lămpi de podea2 sconturi și lămpi de podea3

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

36 − = 31