Transplantul de căpșuni în primăvară

Unele soiuri de căpșuni sunt capabile să-și petreacă iarna în „hibernare“ frig, și în primăvară începe să se transforme din nou în verde. Pentru grădinari cu experiență, această perioadă înseamnă că este timpul să abordăm un transplant de căpșuni de primăvară. Acest articol va învăța o mulțime de informații utile pentru începători gradinarii amatori pentru a le ajuta să colecteze o recolta bogata acest fruct aromat în viitor.

Informații generale

Cea mai bună perioadă în care puteți începe transplantul de căpșuni după "somnul" de iarnă în primăvară este începutul lunii mai. În acest moment, căpșunul începe o perioadă de creștere vegetativă foarte activă, inclusiv sistemul rădăcină. În această perioadă, planta va transfera transplantul cel mai nedureros. Deci, ce trebuie să știți pentru a face ca totul să funcționeze în modul cel mai bun?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să inspectați tufișurile de fructe de pădure pentru a le afecta iarna. Acest lucru poate fi ușor de identificat: dacă planta nu are frunze verde proaspete, atunci acesta este un semn clar că a murit. De asemenea, este necesar să se dilueze tufișurile slabe, acestea fiind determinate de grădinăritul slab față de plantele vecine. Atât aceste, cât și celelalte plante ar trebui să fie schimbate la tineri, sănătoși și puternici. În caz contrar, o parte din suprafața alocată pentru cultivarea fructelor de pădure, va fi inutil să stați în picioare.

Plantele bolnave sunt încă înlăturate, ele pot fi identificate prin prezența plăcii gri-brune pe tulpinile de la bază. Astfel de arbuști sunt de asemenea mai bine să fie lăsate deoparte de cele sănătoase, astfel încât boala să ia amploarea "epidemiei grădinii". După cunoașterea generală a esenței problemei, propunem să mergem la secțiunea în care este descris în detaliu cât de corectă este transplantul căpșunilor în primăvară.

Transplant de primăvară

La întrebarea dacă este posibil să transplant căpșuni în primăvară, răspunsul este scurt și clar - este posibil și necesar, mai ales în cazul în care cazurile sunt similare cu cele descrise în articolul de mai sus. Plantele care urmează să fie transplantate sunt îndepărtate prin săparea lor sub rădăcină. După această manipulare, fosa rămasă este făcută puțin mai largă și mai adâncă. La partea sa inferioară se toarnă 5-10 centimetri de nisip, amestecat cu o cantitate mică de vermiculit. Această tehnică vă permite să dați plantării o udare mai frecventă, fără teama că rădăcinile se pot uda datorită întârzierii umidității solului. Tufele de căpșuni tinere ar trebui să fie plantate, să nu le mănânce rădăcinile și să nu le adâncească în pământ mai mult decât așezate. O plantă tânără trebuie plantată la același nivel cu tufișurile de un an. Pământul din jurul tufișului este ușor amortizat, apoi slăbit ușor la suprafață. Astfel, solul este mai ușor și trece mai repede la rădăcinile umidității bushului, planta primește mai mulți nutrienți.

După 12-15 zile este necesar să se facă pansament de top cu un îngrășământ solubil în apă "de fructe de padure". Acest lucru va ajuta planta să crească rapid și să crească. Nu trebuie să uităm că căpșuni - o cultură blând, așa că cel mai bine este de a uda plantele apa calda stabilit, încălzit soarele de primăvară în rezervor.

Prelucrarea și îngrășămintele

După transplant, tufele de căpșuni necesită hrănire constantă, de preferat cel puțin de două ori pe lună. Dacă nu aparțineți susținătorilor aplicării chimiei grădinii, atunci puteți înlocui când în primăvară puteți să transplantați căpșuniîngrășăminte solubile în apă cu gunoi de grajd diluat sau cu excremente de pasăre.

Nu trebuie uitat că rareori o căpșună este aruncată de invazia afidelor. Prezența acestor dăunători de grădină pe plantă este plină de uscare a frunzelor și o pierdere semnificativă de randament. În cazul apariției acestor musafirii nepoftiți este întotdeauna mai bine să aibă la îndemână un sac sau două de facilități excelente „aktellik“, care, în câteva ore, este capabil de a distruge toate paraziti care fac plantele pentru ei permanent improprii pentru hrană.

Sper sincer că acest articol vă va ajuta să se dezvolte o cultură decentă de căpșuni și vă rugăm să gospodărie boabe parfumate și semifabricatelor din ele!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + 2 =