Tradiția de sărbătoare a Trinității

Trinitatea este o mare sărbătoare ortodoxă, sărbătorită după expirarea a cincizeci de zile după Paști. Prezentată de apostoli în memoria coborârii Duhului Sfânt și descoperirea adevărului existenței Dumnezeului Triunitar - Sfânta Treime.

Trebuie să remarcăm că a 50-a zi nu este accidentală și coincide cu sărbătoarea Vechiului Testament - Cincizecime. De mult timp această zi a fost venerată ca dată a întemeierii Bisericii lui Hristos.

Sărbătoarea Trinității în Rusia

Sărbătoarea Sfintei Treimi este una dintre cele mai mari tradiții bisericești ortodoxe. Se slujește ca un simbol al purificării sufletului uman de la orice rău și rău. El înalță harul care a coborât din cer, care a dat putere pentru întemeierea unei singure Biserici.
Se crede că în acea zi Duhul Sfânt a coborât pe apostoli sub forma unui foc sfânt, aducând o mare cunoaștere. Din acest moment, apostolii au început să predice, spunând despre adevăratul Dumnezeu Triunitar.

Ritualuri și tradiții ale Trinității

Pregătirea pentru vacanță, proprietarul obligă să inducă curățenia în casă. Locuințele sunt decorate cu flori sălbatice, ierburi aromate și ramuri de copaci. Se crede că toate acestea simbolizează reînnoirea naturii, prosperitatea și un nou ciclu de viață.

O dimineață festivă începe cu o vizită la biserică. Oamenii mulțumesc Domnului pentru protejarea lor prin botez. Mici buchete de ierburi și flori ale enoriașilor le aduc cu ei să le pună mai departe în case în cele mai onorabile locuri.
Așa cum a fost acceptat tradițional printre slavii, sărbătoarea Trinității nu se poate face fără o masă ospitalieră, care este împărtășită cu familia și prietenii. Pe masă trebuie să pună o pâine și să se consacre în iarba bisericii ca pe un semn de prosperitate și prosperitate.

Trebuie remarcat faptul că scenariul bisericii de la celebrarea Trinității se încheie aici, însă tradiția festivalurilor folclorice rămâne. Sa întâmplat astfel ca ritualul ortodox să coincidă cu vechea venerație a vremii viitoare și așa-numitele săptămâni verzi. La oameni, pomul de Crăciun verde (săptămâni) a fost considerat, mai presus de toate, o sărbătoare pentru fete adolescente. În acel moment, fetele mai mari le-au dus la compania lor pentru întâlniri generale și mărturii despre logodnic.

În plus, săptămâna aceasta a fost numită "sirenă". În esența sa, a fost o tradiție absolut păgână, inclusiv jocuri cu deghizări, dansuri, dăruire de rugăciuni către Mama Natura. Ei credeau că în această săptămână sirenele se scot din apă până la țărm, se rostogolesc pe ramurile copacilor, privesc oamenii. De aceea, a fost imposibil să se spele în iazuri, mersul pe jos singur în hățișul de copaci, de mers vitele departe de sate - o sirenă ar putea lua Călător neglijent la el însuși, la partea de jos.

De asemenea, în tradiția păgână, Săptămâna Verde a fost considerată momentul în care morții s-au trezit. De cele mai multe ori se referea la cadavre "moarte" - adică, aceia care au murit înainte de timp și "nu prin moartea lor". Ei credeau că în aceste zile s-au întors pe pământ pentru a-și continua existența sub forma unor ființe mitologice. Tradiția de sărbătoare a TrinitățiiPrin urmare, în Ziua verde a Crăciunului, morții au fost obligați să-și amintească rudele: "rude" și "zalosnyh".

Astfel, ca multe alte sărbători ortodoxe, ritualurile bisericești și tradițiile celebrării Trinității sunt strâns legate între ele cu istoria păgână. Biserica oficială nu acceptă sau aprobă acest lucru. Dar, în esență, sărbătorile sunt foarte asemănătoare, apoi au început să-și sărbătorească poporul într-o simbioză, nu separând ritualurile ortodoxe de păgânii. Datorită acestui fapt, am primit o vacanță cu istorie antică, tradiții interesante și ritualuri frumoase, care, în același timp, este plină de contemplație filosofică și sens religios.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

5 + 5 =