usturoi galben pe pat ce să facă

Când crește usturoiul, o problemă obișnuită este îngălbenirea. Această situație poate apărea chiar și în cazul fermierilor experimentați cu camioane. Cei care au întâlnit prima dată această problemă, se pune întrebarea: Ce se întâmplă dacă usturoiul de pe pat se transformă în galben?

De ce usturoiul devine galben pe pat și ce trebuie să fac?

Există următoarele situații când usturoiul a crescut și a devenit galben și modalități de a decide ce să facă:

 1. Pune planta prea devreme de usturoi de iarnă. Dacă ar fi fost pus foarte devreme, ar putea îngheța. Prin urmare, timpul optim pentru plantare este începutul sau mijlocul lunii octombrie. Usturoiul este recomandat să fie plantat la o adâncime de 5 cm și presărat cu compost sau humus de sus.
 2. Înghețuri de primăvară. În cazul în care usturoiul a fost expus la înghețuri ușoare, acesta trebuie tratat imediat cu o soluție de Zircon, Epin sau alți stimulanți.
 3. Creșterea acidității solului. În acest caz, trebuie să fie redus prin adăugarea de var. Atunci pământul trebuie să fie săpat.
 4. Afecțiuni fungice. Pentru a preveni apariția și dezvoltarea acestora, cel mai bine este prevenirea unor astfel de boli. Pentru a face acest lucru, înainte de a planta cuișoare de usturoi ar trebui să fie plasat timp de 15-20 de minute într-o soluție slabă de permanganat de potasiu sau preparatul "Fitosporin". Dacă această dezinfecție nu a fost efectuată înainte de plantare, este posibil să se semene paturile cu aceste soluții.
 5. Lipsa nutrienților. Aceasta poate fi o lipsă de azot sau de potasiu. Pentru a se compensa, îngrășămintele adecvate ar trebui introduse la începutul primăverii. Pentru aceasta, se fac caneluri de 1-2 m în adâncime, în îngrășămintele minerale complexe, îngrășămintele complexe sunt așezate în granule, stropite cu pământ și adăpate abundent. Puteți utiliza, de asemenea, pansament foliar top prin pulverizare.
 6. Dăunători. Frunzele de usturoi pot fi atacate de zbura de ceapa. Pentru a scăpa de aceasta, pulverizați planta cu o soluție salină (200 g de sare de masă la 10 litri de apă).
 7. Nematodul de ceapă din semințe. Acesta este cel mai mare necaz care se poate întâmpla. Acesta poate exista în sol timp de aproximativ 8-10 ani, în timp ce trăiesc fără apă și fără hrană. Când sunt afectate, frunzele de usturoi devin galbene și se răsucesc. Pe partea de jos a bulbului vor fi rădăcini putrezite și înveliș alb sau roz. În acest caz, numai o distrugere a plantelor și plantarea usturoiului într-un alt loc va fi o soluție. Pentru a limita răspândirea nematodului, înainte de plantare se recomandă păstrarea cuișoare de usturoi în apă fierbinte la o temperatură de + 40-45 ° C timp de cel puțin două ore. O altă opțiune ar fi aceea de a le pune într-o soluție de 3% sare de masă la o temperatură de + 20-22 ° C timp de 25-30 de minute.
 8. Prea profundă plantare a usturoiului. În acest caz, este necesar să se îndepărteze un strat de pământ din pat.

Ce trebuie să faceți dacă usturoiul se transformă în galben - remedii folclorice

Pentru a combate dăunătorii care contribuie la îngălbenirea usturoiului, utilizați astfel de remedii folclorice:

 • pe perimetrul paturilor cu plante de plante de usturoi care au un miros picant puternic - cimbru, menta, coriandru, calendula, galbenele;
 • usturoiul a crescut și a devenit galben Ce să faceți

 • se recomandă să se prindă usturoiul împreună cu morcovii, deoarece se vor proteja reciproc;
 • pentru controlul insectelor pe metru pătrat scatter unul matchbooks uree sau azotat de amoniu, un pat udat abundent și lăsate timp de 4 zile;
 • dacă zbura de ceapă a retras deja descendenții, sarea de monoxid de carbon este folosită pentru distrugere;
 • pentru prevenirea grădinii udate cu apă fiartă abundentă cu 2 zile înainte de plantare.

Prin urmare, cunoscând informațiile necesare, veți ști cum să salvați usturoiul atunci când devine galben.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

56 − = 50