vase pentru plite de inducție

Desigur, aragazul de inducție va fi un asistent excelent pentru orice amantă. Cu toate acestea, printre numeroasele avantaje și avantaje ale acestui tip de tehnică, există o nuanță destul de semnificativă - pentru gătit pe o mașină de gătit cu inducție, nu toate felurile de mâncare sunt potrivite.

Diferența dintre feluri de mâncare pentru plăcile de inducție

Pentru a crea modele moderne de aragazuri de inducție, a fost utilizat principiul inducției electromagnetice. Ca rezultat, principalul lor avantaj este că nu este suprafața plăcii care este încălzită, ci vasele care stau pe ea și produsele din ea. Cu toate acestea, această interacțiune este posibilă numai cu acele feluri de mâncare, ale căror fundul are proprietăți feromagnetice.

Verificați prezența proprietăților feromagnetice în vasele dvs. este destul de simplă. Pentru a face acest lucru, puneți doar un magnet simplu în partea inferioară a tăvii sau a vaselor, dacă se lipeste, atunci acesta este vasul de care aveți nevoie. Pe baza acestei putem concluziona: aluminiu, cupru, porțelan, sticlărie, vase de ceramică și tigăi fără fund feromagnetic pentru gătit cu inducție cu siguranta nu sunt potrivite.

Care feluri de mâncare sunt potrivite pentru plita de inducție?

Pentru utilizarea pe aragazul de inducție, vasele din email, din fontă, precum și ustensilele din oțel inoxidabil sunt potrivite. Să trăim pe fiecare dintre ele separat.

  1. Oțelul din oțel inoxidabil este destul de frumos și eficient. În plus, este rezistent la rugină, poate stoca alimente în frigider și mâncarea nu își pierde proprietățile utile atunci când se gătește. Dar există și fețe proaste ale utilizării "oțelului inoxidabil". În astfel de feluri de mâncare, riscul de ardere a alimentelor este mult mai mare, iar nichelul conținut în acesta poate provoca o reacție alergică.
  2. Vasele din fontă pentru mașinile de gătit cu inducție sunt considerate a fi cele mai durabile și mai ecologice. Atunci când este încălzit, nu emite nici un fel de componente dăunătoare și face posibilă gătirea în el fără să vă dăuneze sănătății celor dragi. Cu toate acestea, va fi necesar să vă obișnuiți cu o greutate suficient de mare a acestor feluri de mâncare, precum și să nu uitați de fragilitatea fontei și să nu o aruncați pe podea.
  3. Produsele emailate, de regulă, sunt fabricate din fontă sau mai multe aliaje metalice, iar partea de sus este acoperită cu 2-3 straturi de email vitros. Aceste feluri de mâncare arată foarte estetic și, fără îndoială, vor decora orice bucătărie. În plus, enamelware-ul nu este un fenomen de deformare și oxidare. Dar, dacă smaltul începe să cimenteze, vasele nu vor fi potrivite. Prin urmare, nu uitați de fragilitatea acoperirii sale, precum și de faptul că acest fel de mâncare este, de asemenea, caracterizat prin ardere.

Trebuie remarcat faptul că au fost dezvoltate și ustensile speciale pentru a lucra cu aragazuri de inducție. Cuptorul cu inducție are o structură de fund cu mai multe straturi, care constă dintr-un strat exterior de oțel inoxidabil și un strat interior de aluminiu. În plus, stratul superior al acestor feluri de mâncare are acoperire neadecvată.

vase pentru plăci de inducție

Ce altceva ar trebui să fiu atenți atunci când aleg feluri de mâncare pentru un aragaz de inducție?

De regulă, pe fundul vasului de inducție există o pictogramă de inducție, sub forma unei spirale orizontale.

Pentru majoritatea plitelor de inducție, zona de contact cu fundul feromagnetic este importantă. Astfel, diametrul vaselor potrivite pentru aragazul de inducție trebuie să fie mai mare de 12 cm, iar grosimea fundului nu trebuie să fie mai mică de 2-6 mm. Deși acum modelele de plăci care nu au un marcator de arzător devin populare și, prin urmare, diametrul vaselor pentru ele nu contează.

Deci, dacă vă decideți să cumpărați o pâslă de inducție, va trebui să vă reconsiderați arsenalul de feluri de mâncare și, probabil, va trebui să refuzați unele vase.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

16 − 7 =