Viespi - cum să scapi de remediile populare

Osas oferă o mulțime de probleme locuitorilor de vară și celor care se odihnesc în natură în iulie și august. Ei zboară pe oameni, pe mâncare, cu mișcări bruște vă percep ca pe un pericol și înțepenit nemilos. Și dacă înghiți o viespe împreună cu alimente, apoi de la o mușcătură din gât din interior, puteți sufoca complet.

Cum să scapi de mijloacele naționale?

Cum să scapi de aceste insecte periculoase și dureroase? Mai întâi de toate, trebuie să vă scoateți cuibul. Dar este absolut imposibil sa o faci singur la inaltimea sezonului. Timpul pentru găsirea și înlăturarea cuibului este primăvara devreme sau toamna târzie, când viespii sunt în hibernare. Cuibul îndepărtat trebuie să fie ars, iar locul atașării acestuia trebuie tratat cu permanganat de potasiu.

Dar dacă ați lipsit de acești termeni, atunci lupta cu viespi prin mijloacele oamenilor va fi după cum urmează:

  1. Construcția de capcane și momeli: tăiați sticla de plastic, introduceți capătul îngust în cea largă, la care au presărat ceva dulce, mirosos și vâscos. Viespii vor zbura spre miros, vor zbura într-o capcană și vor rămâne acolo. Și chiar dacă, ca momeală, aveți un compot lichid acru în care viespii nu sunt legați, este puțin probabil să fie capabili să găsească o ieșire.
  2. Umezirea perdelelor în oțet. La viespi nu zboară în ferestre și uși, umezi perdelele cu oțet.
  3. Piele de pepene. Ei trebuie pulverați cu un insecticid și plasați pe o grămadă de compost sau lângă o cutie de gunoi. Acest remediu popular împotriva viespi și-a demonstrat eficacitatea în mod repetat.
  4. Apă fierbinte. Dacă găsiți un cuib în pământ, umpleți-l cu apă fierbinte fierbinte cu un jet mare și constant. După aceea, umpleți cu abundență locul cu pământul și tampați bine.

Remedii populare - de ce sunt frică de viespi?

Ca alternativă la agenții chimici pentru controlul insectelor care pot fi otrăvite de la sine, există mai multe opțiuni pentru a scăpa de mijloacele tradiționale.

De exemplu, este posibil să se pregătească o astfel de veveriță pentru pulverizarea cuiburilor: 5 g de actinic și 5 g de cipermetrin se dizolvă într-un litru de apă. Viespi - cum să scapi de remediile populare1Procesarea acestei soluții poate fi atât cuiburi de viespi, cât și locurile vizitelor lor frecvente. Puteți să turnați o bucată de pământ, unde se în mod constant se înmulțesc.

Un alt remediu este o planta numita garmala (isryk, ardaspan). O grămadă de foc trebuie să aprindă, să apară un fum ușor aromat și tartă. Pentru oameni, este inofensiv, dar viespii sunt extrem de frică de el, pentru că îi ucide.

Destul de o metodă veche și eficientă: împingeți într-un pachet de cuib de cuib de orice obiect de celuloză, împachetat strâns în mai multe straturi de folie. Fără oxigen, celuloza și folia vor începe să se răsucească și să se oxideze, eliberând fumul toxic și coroziv. El va distruge insectele sau, cel puțin, îi va forța să caute o nouă casă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

22 − 17 =