Viola ampel crescând din semințe

Viola în popor numit afectiv "pansies". Există soiuri anuale, precum și soiuri de două și perene. Și ultimul dintre florariști se bucură de o iubire specială, deoarece creșterea unui ampel violet din semințe este o sarcină destul de dificilă.

Viola aparține familiei violet, cu toate acestea, spre deosebire de casa de violete, nu este la fel de capricios și capricios, se dezvoltă bine în teren deschis, în cazul în care este plantată cu debutul de căldură susținută.

Cultivarea unei fiole violă pe răsaduri din semințe

Cultivarea unei viola ampolate începe cu pregătirea corespunzătoare a solului pentru semințe. Floarea îi place pământul argilos și bine hrănit, care trebuie umezit permanent. Planta nu tolerează stagnarea umidității, lipsa iluminării și materia organică proaspătă.

Cultivați semințele de viola poate fi pe comprimate de turbă. Turba - ideală pentru plante, deoarece nu reține umiditatea, menține căldura și conține toți nutrienții necesari. În comprimatele de turbă, răsadurile cresc bine și cresc. Înainte de plantarea semințelor, comprimatele trebuie să fie înmuiate în apă. Când turba se umflă, semințele violului sunt așezate în ea și solul este ușor acoperit cu ele.

Începeți însămânțarea în ianuarie sau februarie, deoarece răsadurile necesită câteva luni de îngrijire înainte ca acestea să poată fi plantate în sol deschis. Semințele au nevoie de a recolta din luna august, colectarea acestora de la cutii mici, care sunt în proces de maturare se usuca si crapa. Semințele colectate și uscate trebuie depozitate în frigider.

Când semințele plantate furnizează răsaduri, sunt scufundate în vase separate. Le puteți lăsa în aceste vase pentru întreaga vară, sau puteți transfera la un pat de flori.

În al doilea caz, trebuie să alegeți zone însorite sau semi-întunecate. îngrijire și ampelnye cultivarea în continuare viola este în udare de zi cu zi, fertilizat periodic îngrășăminte, plivitul. Pentru iarnă, varietățile perene ar trebui acoperite cu lapon sau rumeguș.

Viola trebuie să fie transplantată la o nouă locație la fiecare trei ani, combinând acest proces cu împărțirea bucșei. Dacă acest lucru nu este făcut, viola își va pierde efectul decorativ, florile sale sunt zdrobite. Pentru a salva și viola ampel crescând de la sămânță la material săditorreproducerea celor mai bune soiuri, violul poate fi dezasamblat pe butași.

Probabil boli de ampel violet

Destul de frecvent viola este afectată de un picior negru, mucegai praf, mucegai cenușiu sau pete. Dacă se întâmplă acest lucru, arborii afectați trebuie să fie îndepărtați de pe site împreună cu rădăcinile și să-și descopere locul creșterii.

Pentru prevenirea bolilor, viola, stropite periodic cu o soluție de sodă calcinată și săpun, stropite cu pulbere de sulf. Asigurați-vă că urmați regulile de ingrijire pentru plante - hidratează solul, dar evita stagnarea apei, ceea ce nu se va întâmpla în cazul în care solul este lumina si pufos.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 40 = 41