Visa Schengen multiple

Viza Schengen multiplă este un document care vă permite să vizitați țări care intră în acordul Schengen de nenumărate ori, totuși pentru o anumită perioadă de timp. De obicei, acest tip de viză Schengen este necesară:

 • pentru călătorii frecvente de afaceri (conferințe științifice, predare, afaceri);
 • pentru vizite de familie;
 • pentru tratament.

Documentul se numește și multivisa. În general, este prevăzută pentru o perioadă de șase luni până la cinci ani. În plus, în fiecare jumătate de an, destinatarul unui multivisa poate rămâne pe teritoriu pentru maximum 90 de zile la fiecare 180 de zile din an. A obține o astfel de "trecere" la Uniunea Europeană nu este ușor, dar real. Prin urmare, vă vom spune cum să obțineți mai multe viză Schengen.

Cum se poate aplica pentru o viză Schengen multiple?

Rețineți că acei cetățeni care au primit o dată consimțământul pentru o viză unică, să elibereze o multivisă mai ușoară. Astfel, potențialul beneficiar al documentului demonstrează fiabilitatea și respectarea normelor legale ale țărilor Schengen.

Pentru a obține o viză Schengen, atât în ​​regim multiplu, cât și în cel unic, trebuie mai întâi să vă adresați departamentului consular al statului în care vor avea loc cele mai des întâlnite călătorii sau unde veți merge mai întâi.

Pentru a aplica o viză Schengen multiple, va trebui să pregătiți următoarele documente:

 • un pașaport străin care va fi valabil timp de încă trei luni cel puțin după expirarea vizei;
 • originale, precum și copii ale pașapoartelor străine anterioare;
 • o fotocopie a pașaportului civil;
 • un certificat de la serviciu sau un extras din contul dvs. bancar;
 • biletul sau rezervația biletelor pentru avion, precum și rezervarea hotelului;
 • asigurare turistică;
 • chestionar completat (chestionar) în care sunt indicate datele dvs. personale, datele personale ale rudelor, locul de muncă specificat, scopul de obținere a multiviselor este specificat data intrării și ieșirii din spațiul Schengen;
 • două fotografii color.

În plus, consulatul ar trebui să prezinte motivele pentru necesitatea de a introduce multivisa (invitație personală sau de afaceri).

După verificarea documentelor, va trebui probabil să faceți un interviu cu un reprezentant al departamentului consular. Apropo, rețineți că cetățenilor din Ucraina li se oferă mai ușor să obțină multivisa în țări precum Republica Cehă, Polonia și Ungaria. Consulatele din Finlanda, Grecia, Italia, Franța, Spania și Slovacia sunt loiale cetățenilor din Rusia. În ambele cazuri, este foarte dificil să se obțină o viză Schengen multiple în secțiunea consulară din Germania.

Sperăm că recomandările de mai sus privind modul de obținere a unei vize Schengen multiple vor fi utile pentru dvs.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

67 − = 62