viscaria cultivarea semințelor

Viscaria sau tar - anuale (în majoritatea cazurilor), o plantă înfloritoare aparținând familiei de crăițe. În total, există aproximativ 400 de specii de viscaria în lume, care cresc în mod liber în zonele răcoroase.

Visceral Flower - descriere

Într-o varietate de soiuri, se înregistrează o creștere mică (de până la 20 cm) și înaltă (peste 30 cm). Tulpinile sunt erecte, lânos și lipicios -, prin urmare, originea numelor de gudron Silene, de altfel, „vasco“ latină se traduce ca „lipici“. Florile seamănă cu garoafe sălbatice și plac ochiul cu o varietate de nuanțe de alb, albastru, roz și violet. Cu grijă minimă viskariya crește rapid într-un covor luxuriant floral.

Smolka este folosit cu succes pentru a decora site-ul și grădinărit de balcoane, deoarece poate fi cultivat atât pe teren deschis și în ghivece de flori. Datorită nemulțumirii sale se utilizează cu succes în designul peisajului ca un element de rockeries și dealuri alpine, în care se potrivește organic. Este de remarcat că florile strălucitoare nu au practic nici un miros, pe care alergenii îl pot aprecia mai ales.

Cultivarea vâscării din semințe

La alegerea unui loc pentru plantarea viskar nu trebuie să lupte cu un deosebit, deoarece acest remarcabile plante rezistente să prindă rădăcini aproape orice condiții, pentru că ar trebui să se bazeze în primul rând din considerente de estetica. Planta preferă zone deschise, bine luminate, dar valul se simte confortabil la umbra. Nu este deosebit de solicitant pentru soluri, dar încă preferă soluri ușoare, slab acid sau neutre bine drenate.

Semințele înainte de plantare ar trebui stratificate, timp de câteva ore să reziste la o soluție slabă de permanganat de potasiu. Semănarea pe teren deschis poate fi în perioada aprilie-mai, când solul este suficient de cald și va fi stabilită vremea. Dar, chiar dacă la un moment dat, în creștere viskar depășit de înghețurile de primăvară, acest lucru nu afectează viabilitatea, deoarece are o rezistență uimitoare la rece și nu are nevoie de adăpost.

Semințele sunt plantate astfel încât distanța dintre arbuștii propuși este de 25-30 cm. Perioada de înflorire este lungă și durează aproximativ între iulie și septembrie. Îngrijirea gudronului este extrem de simplă și constă în udarea în timp util, dar moderată - categoric nu tolerează stagnarea apei în sol.

Propagate de semințe, care pot fi recoltate la sfârșitul sezonului sau diviziunea vegetativă.

Tipuri de Viscaria

După cum sa menționat deja mai sus, există o mulțime de soiuri ale acestei plante înfloritoare în lume. Luați în considerare unele
Caracteristicile celor mai populare dintre ele, cele mai des folosite în designul peisajelor și floristica.

  • Viscaria Holiday este un amestec interesant de toate culorile posibile, cu înălțimea tulpinii de aproximativ 25 cm. Înflorește mai devreme de 4 săptămâni după însămânțarea semințelor. O plantă nemaipomenită, iubitoare de lumină lichnis viskariyapentru paturi de flori și bordură. Plantarea este preferabil de la 10 la 10 în conformitate cu schema 10;
  • viscaria "Angelul albastru" - înflorește mai târziu, după aproximativ 6-8 săptămâni, dar formează un covor albastru continuu cu flori de 3,5 cm în diametru;
  • lichnis - vedere lungă și înaltă a viscaria - tulpinile au o lungime de 1 metru. Inflorescențele sunt corymbose, florile sunt vopsite în alb, roșu și roz. Plantarea și îngrijirea pentru acest tip de viscaria nu este mult diferită de celelalte - planta încă mai iubește lumină, umiditate moderată. Experiențe excelente ale iernilor înghețate, fără încălzire și adăpost. Din fericire, răspunde la fertilizare.
  • Este de remarcat că, dacă florile uscate sunt îndepărtate din tulpini la sfârșitul înfloririi, atunci este posibil să așteptăm "al doilea val".

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

2 + 2 =