viza în Rusia pentru europenii

Rusia spațială atrage în fiecare an mai multe milioane de străini, datorită diversității naturale bogate și a patrimoniului cultural luminos. Dintre acestea, apropo, o parte considerabilă sunt turiștii din țările Uniunii Europene. Și, numărul lor cu fiecare an nu numai că nu scade, ci crește. Cu toate acestea, mulți turiști potențiali, care se gândesc la călătorie, nu știu dacă este necesară o viză pentru Rusia. Aceasta este ceea ce va fi discutat.

Europenii au nevoie de viză pentru Rusia?

Din păcate, nu există țări europene între cele trei zeci de state, cetățenilor cărora li se permite intrarea fără viză în Federația Rusă. Lista persoanelor care au nevoie de viză pentru Rusia include toate statele europene, cu excepția Muntenegrului, Bosniei și Herțegovinei, Macedoniei și Serbiei.

Cum să obțineți o viză în Rusia?

Înregistrarea unei vize turistice în țară poate fi efectuată pe teritoriul țării tale natale. Pentru a face acest lucru, ambasada sau departamentul consular al Federației Ruse să depună un pachet de documente, și anume:

  1. Pașaportul străin. Pregătiți-vă și copiați-le.
  2. Formularul de înscriere, pe care solicitantul îl poate completa în limba engleză, rusă sau nativ la limba europeană.
  3. Două fotografii color în dimensiunea de 3x4 cm.
  4. Confirmarea rezervării hotelului. În această calitate poate acționa ca o copie a rezervării de la hotel sau un document de la operatorul de turism.
  5. Asigurare medicala.

În plus, aceasta ar trebui să furnizeze o copie a buletinului de la compania de turism, în care ar trebui să existe informații cu privire la datele personale ale solicitantului, data de intrare și de ieșire, precum și toate serviciile oferite de companie (transfer, hotel pentru viză în Rusia pentru europeni, excursii, etc. ), precum și datele companiei în sine.

O viză de turist, dacă doriți, este eliberată de una sau de două ori, durata acesteia fiind de până la 30 de zile.

În ceea ce privește alte tipuri de vize către Rusia, va fi necesară o invitație. De exemplu, pentru o viză privată care durează până la 90 de zile, prietenii sau rudele vor avea nevoie de o invitație. O invitație din partea părții gazdă (organizație, instituție de învățământ) trebuie formalizată pentru afaceri (până la 1 an) cum să obțineți o viză în Rusiaviză de studii și de muncă (până la 90 de zile).

În ceea ce privește viza de tranzit, a căror durată nu depășește 72 de ore, adăugarea la lista de mai sus a documentelor pentru viza de turist vor fi necesare pentru a face copii de bilete și vize ale țării, care păstrează direcția.

După depunerea unui pachet de documente, Ambasada Rusiei va fi intervievată. În plus, solicitantul va trebui să plătească costul vizei și al taxei consulare. Prețul vizei depinde de tipul și țara solicitantului.

În general, costul unei vize pentru Rusia pentru germani, precum și pentru alți membri ai țărilor UE (cu excepția Marii Britanii, Irlandei și Croației) este de 35 de euro. Pentru a accelera înregistrarea (1-3 zile) - 70 de euro.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

72 − 65 =