Ziua Bibliotecii Mondiale

Astăzi, mulți oameni se gândesc la posibilitățile de existență a omenirii. Acest lucru este posibil numai dacă oamenii din toate țările lumii aderă la anumite principii și reguli - pentru a proteja pacea, spiritualitatea și natura. Doar implementarea simultană a tuturor acestor sarcini va asigura viitorul.

Cartea în desemnarea ei originală este chiar elementul care servește drept apărare a spiritualității. Sunt cărți care ajută o persoană să dobândească cunoștințe, să recunoască binele în rău, să găsească adevărul și să protejeze minciunile. Pentru o persoană inteligentă, sensibilă, o carte este un lucru neprețuit.

Astăzi, în epoca progresului informațional, problema familiarizării cu citirea generației tinere este mai urgentă decât oricând. Prin urmare, o astfel de sărbătoare ca Ziua Bibliotecilor este din ce în ce mai făcută publică, iar luna octombrie este proclamată, în general, Luna Mondială a Bibliotecilor Școlare.

Un pic de istorie despre Ziua Mondială a Bibliotecii

În fiecare an, în ultima zi de luni a lunii octombrie, este sărbătorită Ziua Mondială a Bibliotecii. Deținerea oficială a Zilei Bibliotecilor a început în 1999 la inițiativa UNESCO. Acest statut a fost anunțat pentru prima dată de președintele Asociației Internaționale a Bibliotecilor Școlare, Peter Jenco, în 2005. Și deja prin Ziua bibliotecilor din 2008 coordonatorul de proiect a anunțat că sărbătoarea de o zi se transformă într-o lună internațională, adică din luna octombrie este luna bibliotecilor școlare.

În timpul lunii dedicate Zilei bibliotecilor, toți cei care celebrează sărbătoarea pot, la discreția lor, să aleagă o zi sau chiar o săptămână pentru a organiza evenimente în instituțiile lor. Mulți au început să folosească aceste șapte zile pentru a colecta cărți în scopuri caritabile.

În Rusia, Ziua internațională a bibliotecilor a fost prima dată sărbătorită în 2008. Motto-ul acelui an a fost expresia "biblioteca școlară pe ordinea de zi". La prima întâlnire a fost aprobat un program de evenimente anuale ulterioare. bibliotecile zilelor de vacanțăAu fost colecții de bibliotecari din școli, prezentări ale profesiei de bibliotecar, felicitări ale veteranilor acestei industrii în domeniul științei, seminarii și cursuri de instruire pe teme de actualitate.

Acest curs de evenimente continuă până în prezent. Fără îndoială, temele și motto-urile sărbătorii se schimbă, se actualizează opțiunile de interacțiune a bibliotecilor cu diferite sfere ale vieții. Pentru elevi și părinții lor, sunt organizate diverse expoziții și concursuri. În plus față de Ziua Bibliotecii Mondiale, bibliotecarii școlari ruși își sărbătoresc sărbătorile profesionale naționale în 27 mai.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

48 − = 42