Ziua Culturală Internațională

Desigur, omul este cea mai cultivată și inteligentă ființă de pe planetă. Datorită artei, suntem capabili să ne dezvoltăm ca o persoană, să înțelegem esența noastră interioară, să ne formăm propria viziune a tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. "Cultura" în sanscrită înseamnă literalmente "onorarea luminii", exprimând dorința de idealuri, perfecțiune și cunoașterea frumosului.

Pentru a da valoare tuturor sferelor lumii culturale, a fost organizată o sărbătoare specială pentru a sărbători Ziua Culturii. Despre cum a apărut și în ce scop vom spune acum.

Ziua Culturală Internațională

Istoria de vacanță își are rădăcinile de la îndepărtat 1935, când a intrat în Pactul așa-numitul Roerich - „Tratatul privind protecția instituțiilor artistice și științifice și a monumentelor istorice“, în prezența președintelui SUA, D. Roosevelt și șefii de 21 de țări din întreaga continentul american.

Anii mai târziu, în 1998, Liga Internațională pentru Protecția Culturii a propus să marcheze data, semnarea Pactului de la Roerich ca sărbătoare a Zilei Internaționale a Culturii pe 15 mai.

Un fapt interesant este ea însăși Nicholas Roerich a fost un pictor rus și un mare personalități culturale ale secolului 20. El a văzut cultura ca fiind una dintre principalele forțe motrice ale societății umane pe calea spre îmbunătățire și a crezut că poate ajuta oamenii din întreaga lume, de diferite naționalități și credințe pot fi unite într-un singur întreg, dar numai în cazul în care acesta va fi protejat și promovat.

În fiecare an, în timpul celebrării Zilei internaționale a culturii și odihnei din 15 aprilie, multe orașe din Rusia organizează concerte solemne, seri cu muzică, cântece, poezii și dansuri. De asemenea, în această zi, ridicați Banner of Peace, felicități toți lucrătorii culturii cu ocazia sărbătorilor profesionale cărți poștale interesante, daruri și cuvinte plăcute.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

63 + = 73