Ziua Internațională a Internetului

Viața modernă, plină de evenimente și informații, a fost de mult de neconceput fără Internet. Din acest motiv destul de bun, este destul de natural ca rețeaua globală să aibă o sărbătoare proprie. Și nici măcar o singură zi, principala, sau mai degrabă Ziua Internațională a Internetului, este sărbătorită anual pe 4 aprilie.

Istoria sărbătorii

De ce este Ziua Mondială a Internetului sărbătorită pe 4 aprilie? Da, pentru că în a patra zi a celei de-a doua luni de primăvară a apărut Sfântul Isidor din Sevilla. A coborât în ​​istorie datorită faptului că a scris encyclopedia Etymologiae, care cuprinde douăzeci de volume. Dar patronul de pe World Wide Web nu a apărut pe rând. El a fost ales dureros și pentru o lungă perioadă de timp. Deci, printre candidați erau Sf. Isidore, Sf. Pedro Regaldo și chiar o femeie - Sf. Tecla. Dar cuvântul decisiv a fost lăsat pentru papa Ioan Paul al II-lea, care a anunțat că Internetul este o enciclopedie a cunoașterii întregii omeniri. Și această întrebare a fost rezolvată.

Dar Biserica Ortodoxă nu era singura patronă, așa că Internetul are patru. Și toate cele patru - de sex feminin. Aceasta este Sofia și cele trei fiice ale ei - Dragoste, Speranță și Credință. Nu este exclus faptul că musulmanii au definit și pentru rețeaua globală a patronului.

Acum știm când se sărbătorește Ziua Internațională a Internetului, dar în diferite țări aceste date pot fi diferite.

Ziua Internetului în diferite țări

În ciuda faptului că Papa de la Roma a autorizat Ziua Internetului în 1998 și a stabilit patronul său, o altă dată a fost adoptată în Federația Rusă. Punctul de plecare pentru sărbătorirea Zilei internetului rus a fost expedierea de către compania IT din Moscova a firmei, întreprinderilor și firmelor de propuneri pentru susținerea inițiativei. Această inițiativă a constat din două puncte importante. Primul a fost să sărbătorească Ziua Internetului în fiecare an pe 30 septembrie, iar al doilea - să realizeze un recensământ al numărului de utilizatori ai rețelei rusești. Sa dovedit că în 1998, în stat existau circa un milion de utilizatori cu acces la rețea, iar prima zi de Internet a fost sărbătorită în "President Hotel" din capitală. Aproximativ două sute de oameni s-au adunat aici. Acestea au inclus reprezentanți ai furnizorilor de Internet de top, ai agențiilor de știri și ai companiilor de computere.

În plus față de sărbătorile rețelei globale, în Rusia, pe 7 aprilie, aceștia sărbătoresc ziua Runet, adică partea de limbă rusă a Rețelei Mondiale. În 1994, baza de date internațională a domeniilor naționale aparținând nivelului superior a fost completată cu domeniul .ru.

În majoritatea statelor, această sărbătoare este legată de data înregistrării domeniilor naționale. Deci, în Ucraina, Ziua Internetului - 14 decembrie, și în Uzbekistan - 29 aprilie.

Internet - lupta!
zi de internet sigur

Împrăștierea excesivă în World Wide Web are o serie de deficiențe grave. Pentru prima dată, membrii Institutului Britanic de Invenții Sociale au acordat atenție acestei probleme. Astfel, 27 ianuarie 2002, organizația a inițiat un eveniment fără precedent - ziua mondială fără Internet (Ziua Mondială pentru Siguranță (Securitate) pe internet). Scopul acestei vacanțe neobișnuite a fost o zi întreagă petrecută fără calculator. Utilizatorii sunt încurajați să nu comunice cu prietenii virtuali și întâlni în direct cu rude, oameni nativi, precum și să aibă grijă de sănătatea ta, să ia o plimbare în parc, du-te la teatru, a viziona un film sau vizita un muzeu. Acesta este modul în care engleza se concentrează pe problema dependenței de internet și a excluziunii sociale cauzată de șederea excesivă pe Internet. În mod special, lumea virtuală îndepărtează adolescenții și tinerii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

93 − 86 =