Ziua internațională a tortului alb

Există multe motive pentru care oamenii devin ostatici pentru orbire. Și, din păcate, nu întotdeauna medicina este mai puternică decât forțele naturii. Cu toate acestea, pentru a face cel puțin cumva viața orbilor înconjurați de oameni sănătoși, mai familiari și confortabili, o nouă dată a apărut în calendarul sărbătorilor mondiale, numit Ziua Internațională a Canei Albe.

Astăzi, nu toată lumea știe despre originea acestei sărbători și despre semnificația ei. Prin urmare, puteți afla mai multe despre acest lucru în articolul nostru.

Când și de ce este sărbătorită Ziua Internațională a Canei Albe?

În lumea de astăzi, plină de mișcări nesfârșite și de haos, uneori este dificil să discernem un om fără viziune. Prin urmare, ca toți oamenii, cu abateri fizice și sănătate defectuoasă, orbii au propriile atribute speciale care le disting de mulțime. De exemplu, ochelarii de soare întunecați pe care orbii le poartă întotdeauna, indiferent de vreme și de sezon, un câine de ghidare cu o cruce roșie pe piept și, bineînțeles, o trestie subțire. Acesta din urmă este "ochii" pentru viziunea cu handicap. Cu ajutorul său, persoana este orientată în localitate și, în același timp, îi arată celorlalți că există un orb în fața lor, care poate avea nevoie de ajutor.

Este cu acest atribut de neclintit al orbului, iar istoria sărbătorii Zilei Internaționale a Canei Albe este legată. Pentru a fi mai precis, rădăcinile sale revin în 1921. Apoi, în Marea Britanie a trăit un anumit James Biggs - un om orbit la o vârstă conștientă ca urmare a unui accident. Învățând să se miște în mod independent în jurul orașului, Biggs, ca toți ceilalți, folosea o trestie neagră obișnuită. Cu toate acestea, din cauza culorii obișnuite și a formei neobișnuite, el a intrat adesea în situații ridicole. Prin urmare, pentru a atrage în vreun fel atenția pietonilor și șoferilor pe stradă, James a pictat trestia într-o culoare alb mai vizibilă. Această decizie a devenit foarte eficientă și, în curând, un astfel de "ajutor" pentru orb a devenit un simbol, indicând statutul lor social și poziția specială a pietonului.

În câteva decenii, în anii 1950-1960, autoritățile americane erau active în abordarea problemelor vieții oamenilor cu nevoi speciale și atragerea de oameni sănătoși. Ca rezultat, după câțiva ani, în conformitate cu decizia Congresului American, Ziua Internațională a Canei Albe a fost sărbătorită în întreaga lume. Nu a fost doar o încercare de a arăta oamenilor sănătoși toate complexitățile ființei orbilor, ci a fost un pas spre egalizarea drepturilor celui de-al doilea, pentru ai face să se simtă membri deplini ai societății.

În America, prima zi a trestiei albe a fost sărbătorită pe 15 octombrie 1964. Cinci ani mai târziu, în 1969, festivalul a fost numit Ziua Internațională a Canei Albe, iar un an mai târziu a fost sărbătorit în întreaga lume. Și numai în 1987 această tradiție sa răspândit pe teritoriul țărilor fostei URSS.

Ziua Internațională a Canei Albe1

În țările post-sovietice, pe 15 octombrie, au loc multe evenimente în Ziua Internațională a Canei Albe. Printre acestea se numără diverse seminarii, congrese, seminarii, cursuri, programe de televiziune și de radio difuzate, publicarea de articole în ziare, care este disponibil pentru oamenii sănătoși vorbesc despre orbii de probleme de viata, asistenta de baza pe care le pot oferi și regulile de comunicare. Pe teritoriul Americii, în cinstea Zilei Internaționale a Canei Albe, sunt organizate evenimente precum competițiile și turneele blindfold. Acest lucru se face astfel încât persoana cu deficiențe de vedere să se poată simți pe "aceeași placă" ca și orbul și astfel a început să înțeleagă mai bine nevoile oamenilor care nu văd lumea așa cum este ea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

16 + = 18