Ziua Mariei Magdalena

Venerarea Mariei Magdalena Biserica Catolică este oarecum diferită de cea ortodoxă. Creștinismul vorbește despre ea doar ca un traverselor, eliberat de șapte demoni, precum și apare în evanghelia doar câteva episoade. Biserica Catolică a fost mult timp identificat cu imaginea Mariei Magdalena curvă pocăită, care însoțește cu numărul mare de legende.

Maria Magdalena și Isus Hristos

Maria sa născut în Galley, în orașul Magdala, pe malul lacului Gennesaret. Era tânără și frumoasă, dar în același timp a condus o viață păcătoasă.

Domnul a curățat sufletul și trupul Mariei de păcate, a aruncat toți demonii din ea. După vindecare, femeia a început o nouă viață. Lăsând totul, împreună cu ceilalți purtători de smirnă, Maria a urmat-o pe Mântuitorul ei și a devenit discipolul său credincios. Nu la părăsit niciodată pe Isus și ia arătat o preocupare delicată pentru el. Maria Magdalena a fost singura care nu a părăsit pe Hristos atunci când a fost luat în custodie.
Teama că a făcut ceilalți ucenici să renunțe și să fugă, Maria Magdalena a ajutat să depășească dragostea pentru el. Maria Magdalena stătea cu Sfânta Fecioară Maria la Cruce. A experimentat suferințele Mântuitorului ei și a împărtășit marea întristare a Maicii lui Dumnezeu. În momentul în care soldatul aruncat sulița la sfârșitul inimii acute insonorizare Isus, durerea atroce și străpuns inima Mariei Magdalena. Pentru dragostea lui Isus, Maria Magdalena a fost onorat să fie primul care a văzut pe Mântuitorul înviat.

Sfânta Maria Magdalena a predicat Evanghelia la Roma. Acolo a adus împăratului un ou de pui, pronunțând cuvintele: "Hristos a înviat". Împăratul Tiberius se îndoia că morții ar putea să se ridice din nou și să ceară probe. În acel moment, oul devine roșu. Mulțumită Mariei Magdalena, tradiția a apărut în Duminica Paștelui pentru a răspândi ouă între toți creștinii.

Când sărbătorim Sărbătoarea Mariei Magdalena?

Maria Magdalena și Isus Hristos

Biserica Catolică celebrează memoria Sf. Maria Magdalena, 22 iulie și Biserica Ortodoxă - a doua duminică după Învierea lui Hristos, Ziua Femeilor mironosițe.

Ce se roagă Mariei Magdalena?

Pentru Sf. Maria Magdalena creștini și catolici se îndreaptă către rugăciune, atunci când nevoia de protecție împotriva adicții dăunătoare și ispite care trup si suflet distruge - alcoolism, dependenta de droguri, stilul de viață licentios. O altă rugăciune pentru Maria Magdalena protejează de influențele vrăjitoriilor. Maria Magdalena - patroana frizerii, precum și farmaciști și farmaciști.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 7