Ziua mondială a prezervativului

Printre numeroasele sărbători din acest an există o serie de persoane care sunt chemate să popularizeze lucruri importante pentru sănătate și siguranță. Pentru acestea, putem să ne referim în siguranță Ziua Mondială a prezervativelor, care a apărut în calendar nu cu mult timp în urmă.

Există discuții despre momentul când ziua de prezervație este sărbătorită - care număr? Cele mai frecvente sunt cele două date - 13 februarie și 19 august. Primul a apărut în 2007 chiar în ajunul Zilei Îndrăgostiților ca o altă reamintire a siguranței relațiilor sexuale, iar pe 19 august - Ziua prezervativului înființată anterior.

De ce este acordat acestui produs atât de multă atenție publică și doar câteva zile pe an, tot publicul progresist îi acordă atenție?

Istoria prezervativului

Oamenii s-au confruntat mult timp cu problema protecției împotriva bolilor cu transmitere sexuală și a sarcinii nedorite. Ceea ce nu au folosit pentru asta în vremurile străvechi - curajul animalelor, bulele de pește, țesutul muscular, pungile de înveliș și multe altele. Potrivit mai multor surse, primul prezervativ din lume era din piele, iar proprietarul său nu era altul decât Faraon Tutankhamun. În același timp, japonezii au inventat un produs similar numit "kavagata" din piele foarte moale și subțire. Odată cu descoperirea, în 1839, a vulcanizării, un proces care a făcut posibilă transformarea cauciucului într-un cauciuc elastic puternic, prezervativele s-au născut în 1844. Primul contraceptiv cu latex a fost inventat în 1919, a fost subțire și nu avea miros neplăcut de cauciuc. Și primul prezervativ lubrifiat a fost eliberat abia în 1957.

Fabricarea de prezoane astăzi a devenit extrem de tehnologică și complet automatizată. În toate etapele, calitatea și puterea produselor sunt monitorizate, iar probele defecte sunt imediat distruse.

După cum puteți vedea, acest produs mic a rezistat multor transformări și sa îmbunătățit semnificativ. Astăzi, prezervativele sunt făcute din cel mai bun latex, care nu se simte aproape de corp. În plus, există numeroase variații de produse - atât în ​​formă, cât și în aromă. Totul se face pentru a exclude senzația de disconfort atunci când se utilizează prezervative.

Care este utilizarea prezervativului?

În ciuda dimensiunii sale compacte și a designului simplu, cel mai comun prezervativ ne poate salva de multe probleme. Filmul ultra-latex ne protejează de multe infecții venerice periculoase, inclusiv HIV. Desigur, nu puteți oferi o garanție de 100% contraceptivelor, inclusiv prezervativul, dar este cel mai eficient instrument. Prețul accesibil și sortimentul larg permit tuturor să ridice un produs adecvat și să îl folosească după cum este necesar. Neglijarea acestui lucru mic este plină de probleme serioase cu sănătatea sau sarcina nedorită.

Ziua mondială a prezervativului 1

Mulți oameni, în special tineri, nu dispun de informații suficiente și în timp util cu privire la elementele de bază de sex în condiții de siguranță și de sex fără protecție. Este de a aduce astfel de puncte importante unui număr mare de persoane și a creat Ziua Mondială a prezervativelor. În timpul celebrării în diferite părți ale lumii ridica probleme reale legate de actul sexual, și a avut loc o varietate de concursuri, în cazul în care jocul nepretențioase elementele de bază sub formă de grefare de educatie sexuala.

Ziua internațională a prezervativelor este o sărbătoare importantă care îndeplinește o misiune educațională și educațională și contribuie la salvarea vieții și a sănătății multor oameni.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 49 = 54