afine calorii

Nutriția alimentară necesită cea mai mare grijă pentru alimentele incluse în dietă. În plus, este suficient doar să vedeți conținutul de calorii și să notați cât de des și în ce cantități puteți să includeți un anumit produs în meniu și nu vă va afecta figura. Din acest articol veți afla câte calorii în afine.

Calorii afine

Ca toate fructele de pădure, afinele sunt produse foarte ușoare. În medie, conținutul caloric al afinelor proaspete la 100 de grame este de 39 kcal (din care 1 g de proteină, 0,5 g de grăsime și 6,6 g de carbohidrați). Acest lucru facilitează includerea unui astfel de boabe într-o dietă pentru scăderea în greutate, fără teama că va afecta negativ greutatea.

Cu toate acestea, nu este necesar să se aibă mare interes în afine: conține zaharuri naturale, deci este recomandat până la ora 14.00, când metabolismul funcționează destul de bine.

Afinele poate fi o gustare ușoară și utilă după-amiaza sau un al doilea mic dejun - pentru a avea o gustare bună, e suficient să mănânci un pahar de boabe și să bei un pahar de apă minerală. Aceasta nu este doar o modalitate utilă de a vă reîmprospăta, ci și de stimulare a vitaminei pentru organism.

Compoziția de afine

Afinele sunt bogate în zaharuri, pectine, vitaminele A, B1, B2, C, E, PP. Conține o cantitate record de fier, care este bine absorbit. De asemenea, în cantități mari sunt potasiu, calciu, magneziu, fosfor și sodiu.

Datorită conținutului ridicat de nutrienți, includerea simplă a afinelor în dietă contribuie la rezolvarea a numeroase probleme de sănătate.

Proprietăți utile de afine

Afinele sunt folosite ca un medicament pentru multe afecțiuni și boli și este de asemenea un excelent agent preventiv. Lista proprietăților sale utile este destul de mare:

  • Afine folositoare la diabetul zaharat câte calorii în afineca unul dintre elementele de tratament complex;
  • promovează eliminarea zgurilor, sărurilor metalelor grele, curățarea generală a corpului;
  • protejează de efectele radiației;
  • afectează în mod benefic întregul tract gastro-intestinal;
  • intareste peretii vaselor de sange, imbunatateste formarea sangelui;
  • datorită magneziului, afinele au un efect bun asupra sistemului nervos;
  • servește prevenirii bolilor infecțioase;
  • are un efect restaurativ asupra corpului.

Pentru cei care urmăresc cifra, este important să rețineți că afinele accelerează procesul de despicare a grăsimilor, astfel încât prezența sa în dieta pentru pierderea în greutate în loc de deserturi este pe deplin justificată și chiar va fi benefică.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

75 − 74 =