Merele ude sunt bune sau rele.

Mere - cu siguranță, unul dintre cele mai răspândite și toate fructele preferate. Produsul proaspăt conține multe proprietăți utile. Cu toate acestea, în afara sezonului se pune întrebarea cu privire la modul de conservare a oligoelementelor și a substanțelor conținute în acest fruct. În cele mai vechi timpuri, pentru aceste scopuri, sa folosit o metodă specială de conservare și a făcut mere înmuiate, care aveau atât beneficii incontestabile, cât și daune, cu o utilizare excesivă.

Proprietăți utile ale merelor îmbibate

Merele îmbibate, ca multe alte fructe, conțin o cantitate mare de fibre de plante și fibre, care sunt stimulenți excelenți ai intestinului. Utilizarea regulată a acestora îmbunătățește semnificativ peristaltismul. Aceste mere conțin, de asemenea, proprietăți bactericide. Inclusiv fructele înmuiate în dietă, este asigurat raportul cantitativ și calitativ optim al bacteriilor microflorei intestinale. Datorită acidului ascorbic, care este abundent în merele ude, ele sunt un excelent stimulent natural al imunității. Produsul înmuiat este bogat în calciu, ceea ce îl face o protecție naturală împotriva osteoporozei. Este, de asemenea, un depozit de substanțe utile: ele conțin vitamina A, C, E, K, R, PP, precum și grupa B.

Conținutul caloric al merelor îmbibate

In ciuda o astfel de compoziție bogată, mere murate au un continut caloric foarte putin - de 47 kcal la 100 g de produs, în care, proteine ​​și grăsimi conținut numai 0,4 g și carbohidrați - 9,8 g per 100 g Valoarea energetică mere, preparată conform , este de numai 118 kJ. Toate acestea fac ca merele sărace să fie umplute cu un supliment alimentar ideal.

Modalități de spălare a merelor

Există trei tipuri de mere care se picură - dulce, acru și simplu. utilizarea merelor îmbibateAlegerea se bazează pe preferințele personale și pe acțiunea secundară a vasului. De exemplu, tipul dulce de conservare a merelor este mai caloric decât simplu sau acid, de aceea nu este recomandat femeilor care urmează o figură sau aderă la o anumită dietă. Persoanele cu aciditate ridicată ar trebui să se abțină de la merele îmbibate, preparate cu aciditate.

Wet contraindicatii de mere

Principala contraindicație pentru utilizarea merelor ude este gastrita, care este adesea însoțită de aciditate ridicată și ulcerul peptic. În ambele cazuri, utilizarea acestui produs poate agrava cursul bolii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

79 − 74 =