Dieta Ayurveda pentru pierderea în greutate

Termenul "ayurveda" în dialectul devanagari înseamnă - știința vieții. În Asia de Sud, ayurveda este practicată ca un sistem tradițional de medicină alternativă, folosind tehnici de masaj, yoga și extracte din plante.

Conform învățăturilor din Ayurveda, dieta pentru pierderea în greutate trebuie selectată în funcție de unul dintre cele trei tipuri de corpuri existente: vată de bumbac, pitta, kapha. După ce ați determinat ce tip sunteți, puteți afla cea mai potrivită dietă pentru ayurveda pentru pierderea în greutate. Dar există o listă de recomandări generale pentru toate cele trei tipuri de corp fizic, performante care pot reduce greutatea.

Ayurveda recomandări pentru pierderea în greutate

 1. Dimineata, pe stomacul gol, sa bei un pahar de apa fiarta calda si sa continui sa bei in timpul zilei la fiecare jumatate de ora.
 2. Planificați consumul principal, cel mai caloric de hrană în intervalul de timp de la 11 la 14 ore. În acest moment, metabolismul ajunge la cel mai înalt nivel și se numește foc.
 3. Pentru a merge la o odihnă de noapte nu mai târziu de ora 22. Deoarece creierul este cea mai eficientă odihnă și restabilire de la 22 la 24 de ore.
 4. În seara, nu vă încărcați în mod intelectual capul, este mai bine să amânați activitatea mentală dimineața.
 5. Trebuie să mănânci numai produse proaspete și utile, de preferință de origine organică. Gătitul merită o masă, deoarece felul de mâncare de ieri nu este considerat proaspăt. Excludeți aditivii alimentari sintetici în toate manifestările lor, și în special alimentele fast-food.
 6. Luând mâncare, o persoană simte corpul și sufletul cu energie și putere, prin urmare este necesar să se facă acest lucru într-un mediu calm, fără influența stimulilor externi. Acestea sunt televiziune, radio și cărți, le refuză în timpul meselor.
 7. După fiecare masă, trebuie să mestecați un sfert de linguriță de semințe de fenicul. Acestea vor ajuta la accelerarea proceselor metabolice și vor permite depunerea de grăsimi pe pereții organelor și țesuturilor. Le mestecați cu atenție, timp de 5 minute, apoi scuipați și beți cu apă.

Organismul, care se confruntă cu stres în timpul pauzelor mari între mese, începe să rezerve resurse, asigurând împotriva foametei. Aceste resurse sunt depistate sub formă de grăsime subcutanată. Pentru a evita astfel de bagaje, ar trebui să dezvoltați o rutină zilnică, inclusiv mese și să o urmați. Datorită acestui fapt, organismul se va obișnui cu faptul că la un moment dat va fi hrănit și nu va experimenta foamea.

Ayurveda Produse de slăbire

Ayurveda pentru produse de slabire

Până în prezent, antreprenorii au adus un val de popularitate a elementelor Ayurveda și Vedic în general. Puteți întâlni nu numai mijloacele individuale ale medicinei vedice, ci și farmaciile întregi specializate. Înainte de a cumpăra ceva în ele, amintiți-vă principiul principal al Ayurvedei - numai natural și proaspăt pregătit. Nici o tabletă, pulbere și soluție cu o durată de depozitare de un an sau mai mult nu pot fi fabricate fără conservanți și tehnologii.

Doar modul de viață și ingredientele naturale, inclusiv mirodenii și ierburi, pot fi considerate mijloace ayurvedice pentru scăderea în greutate.
Cele mai populare mijloace de aurveda pentru pierderea în greutate de azi sunt:

 • Ayurslim (conține ierburi de ardere a grăsimilor);
 • Vrkshamla (controlul și suprimarea apetitului);
 • Medohar Guggul (accelerează metabolismul);
 • Meshashringi (pentru diabetici, reduce nivelul de zahăr din sânge);
 • Obeslime (controlează procesul de acumulare a grăsimii în organism).

Ayurveda pentru pierderea in greutate

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

28 − = 20