bananele uscate sunt bune și rele

Încercând să-și diversifice dieta zilnică, multe fete care stau pe o dietă sau își urmăresc forma, încearcă să înlocuiască dulciurile cu tot felul de fructe uscate. În acest articol, ne vom ocupa de unul dintre cele mai comune tipuri de fructe uscate - o banană uscată și de a afla care sunt bananele uscate utile.

Proprietăți utile ale bananelor uscate

Este demn de menționat dacă bananele uscate sunt utile dacă ne uităm la compoziția lor. Aici vitaminele B, un antioxidant natural - vitamina C, precum și A, E, K, PP și beta-caroten. Dintre substanțele minerale din produsul uscat sunt fluor, seleniu, fier, mangan, potasiu, sodiu, magneziu, zinc și calciu. O asemenea varietate de substanțe nutritive pot invidia multe fructe.

Avantajele și daunele cauzate de bananele uscate

Desigur, datorită compoziției sale, o banană uscată are un beneficiu uriaș. Fierul ajută la dezvoltarea hemoglobinei organismului, a fibrelor organice și a fibrelor îmbunătățește activitatea tractului intestinal, luptă cu constipație, reglează scaunul. Zahărul natural este o sursă de energie și o încărcătură de vivacitate pentru o zi întreagă. Potasiul, promovează creșterea musculară, în timpul antrenamentului și a exercițiilor fizice. De aceea mulți instructori îi sfătuiesc să-și mănânce 100 de grame de banane uscate pe zi. Datorită conținutului de vitamina C, există o întărire naturală a imunității. Vitamina E îmbunătățește tenul și este, de asemenea, un remediu natural pentru hrănirea pielii.

Valoarea energetică a bananelor uscate

100 g de banane uscate au un conținut de calorii de 364 kcal. Această cifră este mai mare decât produsul proaspăt. După uscare, 3,89 g de proteine, 1,81 g de grăsime și 88, 28 g de carbohidrați rămân în produs.

Răul bananelor uscate

Dacă vorbim despre cine este contraindicat produsul uscat, atunci acest grup include persoanele cu diabet zaharat, datorită conținutului ridicat de zaharoză din compoziția sa. În plus, nu puteți mânca banane uscate cu flatulență, creșterea coagulării sângelui, tromboflebită și, de asemenea, după un accident vascular cerebral și un atac de cord.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 5 = 1