borago bun și rău

Borcanul sau iarba de castravete - o planta cunoscută pentru o lungă perioadă de timp, care are o mulțime de proprietăți utile. A apărut pentru prima dată în Siria, pentru că creșterea acesteia preferă un climat cald. Adesea iarba de castravete poate fi găsită în sudul Europei, în Africa și în Asia. Semănați semințele o singură dată, iar apoi acestea sunt actualizate cu auto-însămânțare. Borago preferă să crească pe sol umed și se întâlnește în apropierea locurilor de acumulare a deșeurilor sau în grădină, deci este adesea luată pentru o buruiană. Cunoscut din timpuri străvechi, iarba de castravete este folosită în scopuri medicinale, și datorită mirosului de castravete proaspăt este, de asemenea, în gătit. De exemplu, pentru salate sunt folosite frunze tinere de iarba de castravete. De asemenea, borago poate fi folosit nu numai ca o farfurie sau umplutură, ci și ca o farfurie independentă. În orice caz, va alimenta mâncarea cu aroma ei unică de castravete.

Compoziția chimică a borago

Compoziția chimică a ierbii de castravete constă în componente naturale, deoarece este utilă și dietetică. Frunzele de borago includ o mulțime de substanțe, printre care acidul ascorbic, carotenul, potasiul, mărul organic și acidul citric, compușii mucoase. Din inflorescențele de borago produse, de asemenea, ulei esențial, care este utilizat cu succes în farmacologie.

Compoziția de borago conține o cantitate considerabilă:

borago proprietăți utile

Proprietăți utile și dăunătoare ale borago

Castravea de iarbă sa stabilit ca un excelent instrument neurologic și cardiovascular. Ea ajută să facă față diferitelor tipuri de nevroze, depresiuni și, de asemenea, îmbunătățește starea sistemului cardiovascular. Datorită acțiunii de învelire a substanțelor mucoase, borago este recomandat pentru bolile tractului gastro-intestinal. Datorită conținutului scăzut de calorii și a capacității de a îmbunătăți metabolismul, consumul de iarbă de castravete ajută la scăderea în greutate, așa că este recomandată de dieteticieni pentru includerea în dietă. Borago are o gamă largă de efecte benefice - este util să-l adăugați la salate persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, probleme cu rinichii sau inima. Trebuie reamintit faptul că, pentru scopuri medicinale, planta ar trebui luată numai după o consultație medicală. În ciuda tuturor calităților utile, administrarea prelungită de borago poate determina afectarea funcției hepatice. Prin urmare, utilizarea sa nu trebuie să depășească 30 de zile. În ceea ce privește infuzările de iarbă de castravete, nu se recomandă utilizarea în forma sa pură, dar este mai bine să se includă în compoziția preparatelor din plante.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 7 = 1